Prospěch ve škole, vysvědčení

Anonymní
21.6.22 17:43

Prospěch ve škole, vysvědčení

Zdravím, mám takový dotaz. Dítě šestá trida, v e-zakovske mu vychází průměr 2,42. Přišlo domů, že na vysvědčení trojka, protoze některé známky byly s - a ucitel je do systému zadal bez (prý to systém neumožňuje), do celkového průměru ty minusy ale počítal a tam mu vyšlo lehce přes. (2,52). Byla jsem to s panem učitelem konzultovat a dozvěděla jsem se, že mi má dítě ty mínusy doma hlásit a že mu dává trojku, protože ho chce namotivovat k lepším výkonům. Ještě dodám, že pred 2 měsíci škola vydala dodatek ke školnímu řadu, který říká, že testy děti nesmí ani nosit domu, ani si je ve škole ofotit. Jediná šance pro rodiče je zajít se do školy podívat (byla jsem jednou, pan učitel je ve škole 3 dny v týdnu, jednou odchází v 10 hodin, dvakrát ve 13 a já to prostě nestíhám).
Fakt nevím, asi jsem už zaujatá, tak se ptám tady. Přijde vám takový přístup ok?
Jinak ještě napíšu, že tohle je při 3. dítěti ve skole poprvé, kdy jsem si vyžádala konzultaci. Nejsem nějaký věčný stěžovatel.
Prosím anonym, i kvůli dítěti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66452
21.6.22 17:45
@Anonymní píše:
Zdravím, mám takový dotaz. Dítě šestá trida, v e-zakovske mu vychází průměr 2,42. Přišlo domů, že na vysvědčení trojka, protoze některé známky byly s - a ucitel je do systému zadal bez (prý to systém neumožňuje), do celkového průměru ty minusy ale počítal a tam mu vyšlo lehce přes. (2,52). Byla jsem to s panem učitelem konzultovat a dozvěděla jsem se, že mi má dítě ty mínusy doma hlásit a že mu dává trojku, protože ho chce namotivovat k lepším výkonům. Ještě dodám, že pred 2 měsíci škola vydala dodatek ke školnímu řadu, který říká, že testy děti nesmí ani nosit domu, ani si je ve škole ofotit. Jediná šance pro rodiče je zajít se do školy podívat (byla jsem jednou, pan učitel je ve škole 3 dny v týdnu, jednou odchází v 10 hodin, dvakrát ve 13 a já to prostě nestíhám).
Fakt nevím, asi jsem už zaujatá, tak se ptám tady. Přijde vám takový přístup ok?
Jinak ještě napíšu, že tohle je při 3. dítěti ve skole poprvé, kdy jsem si vyžádala konzultaci. Nejsem nějaký věčný stěžovatel.
Prosím anonym, i kvůli dítěti.

průměr nic neznamená, učitel se může řídit aktivitou v hodinách, třeba těmi mínusy, co má zapsané u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33177
21.6.22 17:49

Průměr by mě vůbec nezajímal. A jestli má dvojku nebo trojku taky ne, pokud není v ročníku, odkud se počítaji známky k přijímackam. Podstatné je, co to dítě umí potažmo neumí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10076
21.6.22 17:50

Při známce „mezi“ dost záleží nejen na průměru, ale i tom, jak dítě v hodině pracuje, jestli nosí pomůcky, jaký celkový přístup má k předmětu… Takže asi si robátko trojku zaslouží. Můj poklad má takhle horší známku ze 3 předmětů, protože znalosti by na tu lepší známku asi byly, ale přístup k předmětu je poněkud vlažný. Rozhodně bych si nešla stěžovat na učitele.
Co bych na tvém místě řešila spíš, tak nemožnost nahlédnout do písemek. U nás si děti písemky můžou ofotit anebo na vyžádání je ofotí učitel a pošle emailem.
Navíc pokud je dítě v 6. třídě, tak jsou známky úplně šumák a spíš bych se zaměřila na to, co mu nejde, než na známku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.22 17:56
@vokishka píše:
průměr nic neznamená, učitel se může řídit aktivitou v hodinách, třeba těmi mínusy, co má zapsané u sebe.

No to není tak úplně pravda. Na další škole se známky ze systému automaticky překlápí a učitel s tím nemůže dělat vůbec nic (max. přidat nějakou tu jedničku za aktivitu, když chce přilepšit, pětku za neaktivitu jsem asi ještě nezažila) :) Jinak ale máš pravdu, že se to tak dá brát.

• Citovat
  • Upravit
66866
21.6.22 17:56

Klasifikacni rad nezna pojem minus. Ucitel se prumerem ridit nemusi, ale pak to pusobi nespravedlive. Horsi nez zaslouzena znamka k nicemu nemotivuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66452
21.6.22 17:58
@Anonymní píše:
No to není tak úplně pravda. Na další škole se známky ze systému automaticky překlápí a učitel s tím nemůže dělat vůbec nic (max. přidat nějakou tu jedničku za aktivitu, když chce přilepšit, pětku za neaktivitu jsem asi ještě nezažila) :) Jinak ale máš pravdu, že se to tak dá brát.

no to se mi zdá dost divné, to spíš jen říkají, že s tím nic nemůžou dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
21.6.22 17:58
@Jahru píše:
Při známce „mezi“ dost záleží nejen na průměru, ale i tom, jak dítě v hodině pracuje, jestli nosí pomůcky, jaký celkový přístup má k předmětu… Takže asi si robátko trojku zaslouží. Můj poklad má takhle horší známku ze 3 předmětů, protože znalosti by na tu lepší známku asi byly, ale přístup k předmětu je poněkud vlažný. Rozhodně bych si nešla stěžovat na učitele.
Co bych na tvém místě řešila spíš, tak nemožnost nahlédnout do písemek. U nás si děti písemky můžou ofotit anebo na vyžádání je ofotí učitel a pošle emailem.
Navíc pokud je dítě v 6. třídě, tak jsou známky úplně šumák a spíš bych se zaměřila na to, co mu nejde, než na známku :nevim:
Šestá třída je přechod na druhý stupeň a tím většinou dojde ke zhoršení známek. Také se ukáže, co se děti naučily na prvním stupni, což může být hodně rozdílné. Ta trojka je takové varování, pozor, jsou tam nějaké větší nedostatky, je třeba přidat. Třeba si sehnat doučování. Ono řešit na konci sedmé třídy, že holka vlastně neumí dělit a neví, jak převést zlomek na desetinné číslo, je dost pozdě. Zvlášť, když chce jít dělat přijímačky na střední školu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
21.6.22 18:02

Kriste pane, překlápí. A co nějaký dojem za aktivitu, snahu, přístup.
Přijde mi příšerné, kam až to rodiče dotáhli, radši na průměry, ať je klid.
Jako má to mezi, učitel se může přiklonit na jakoukoli stranu, trojka zase není katastrofa, myslím si, že je na Vás ve spolupráci s učitelem, aby to bylo vysvětleno tak, že má zkusit do předmětu dělat víc.

Příspěvek upraven 21.06.22 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.22 18:03
@Svistice píše:
Průměr by mě vůbec nezajímal. A jestli má dvojku nebo trojku taky ne, pokud není v ročníku, odkud se počítaji známky k přijímackam. Podstatné je, co to dítě umí potažmo neumí. :nevim:

No já právě mám porovnání s další školou, kde ten průměr je naprosto směrodatný. Jinak ta trojka je mi taky celkem jedno (dítě je na osmiletém gymplu, abych byla přesná), ale dítě je z ní dost špatné. Mně spíš jde o ten přístup -dám horší známku, ať ho motivuju.To mi připadá, jako by ti sebrali peníze v práci, aby tě motivovali k lepšímu výkonu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.22 18:05

Mám taky dítko v šesté třídě a přijde mi to docela přísné. Hlavně jsem ještě nezažila, že by někoho motivovala horší známka. moje dítko takhle dostane trojku z TV. Má přesně průměr 2,5 učitel jede striktně na tabulky. Trojku dostane z důvodu, že často nemá pomůcky. No má ADHD, je na medikaci a doporučení z PPP přesně tohle tzn. nepřipravenost nehodnotit. Takže já si o trojce z těláku, která jinak zkazí vyznamenání myslím svoje. Už se odmítám nervovat. A že by dítko nějak motivovala trojka z Tv tak to vůbec. ostatně závodně sportuje a tam na okresní úrovni vyhrává docela často. Přijde mi to celý prdlý.

• Citovat
  • Upravit
66452
21.6.22 18:05
@Anonymní píše:
No já právě mám porovnání s další školou, kde ten průměr je naprosto směrodatný. Jinak ta trojka je mi taky celkem jedno (dítě je na osmiletém gymplu, abych byla přesná), ale dítě je z ní dost špatné. Mně spíš jde o ten přístup -dám horší známku, ať ho motivuju.To mi připadá, jako by ti sebrali peníze v práci, aby tě motivovali k lepšímu výkonu…

tak pokud se dávají odměny a šéf není tak úplně spokojený, taky dá méně než jinému, se kterým je více spokojený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.6.22 18:06

Co vim, ucitel mival vzdy pri hranicnich znamkach moznost rozhodnout na zaklade vlastni uvahy(aktivita v hodinach, znamky z „velkych“ pisemek apod) :nevim: Pokud by mi na znamce samotne zalezelo (bere se to v dnesni dobe jeste do uvahy napr. pri prijmackach na stredni?), pri takovem prumeru bych se asi zajimala driv, jak se to vyviji a jestli jw moznost vylepseni :think:
Ale nebyla bych moc nadsena tou „motivaci,“ ja mam spis dobre zkusenosti s motivaci pozitivni. Otazka je, zda ted s tim neco jeste dite je schopne udelat, co vim, uz ma hodne skol uzavreno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27868
21.6.22 18:06

Za mě už tohle byla trojka :think: vůbec bych to neřešila pokud by tedy byl průměr 2,1 a měla dostat 3 asi bych se podivila a chtěla vidět u učitele testy, ono upřímně jde taky o to jestli 1 z testů jsou z vyprávění nebo z diktátů alespon za nás se to tak bralo, ale jak je to ted :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.22 18:07
@vokishka píše:
no to se mi zdá dost divné, to spíš jen říkají, že s tím nic nemůžou dělat.

Prý nařízení inspekce. Ale taky si spíš myslím, že je to spíš zástěrka. Tady mi bylo řečeno, že ten zákaz focení testů a jejich nošení domů je taky na základě inspekce. To mi přijde jako úplný nesmysl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi