Prostě nejí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Liz presne tak. Nastesti u nas fakt pomohla skolka, jak vidi, ze ji vsechny deti, ji taky. I doma je ochotnejsi zkouset nova jidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakce, holky.
Úplné hladovění mi ani nepřišlo na mysl, to bych nedala, spíš jako naservírovat jídlo a když ho nebude chtít, tak dobře, ale nenabízet žádné alternativy, skleničky a kapsičky apod. A nabídnout až zase další jídlo za ty dvě hodiny. Ale myslím, že ona by prostě odmítala a odmítala a skončilo by to tak, že bych do ní před spaním dostala čoko jogurt, aby měla aspoň něco… Fakt nevím.
Trochu taky doufám, že se to zlepší tou školkou. Dcera tam hrozně chce, dětský kolektiv miluje a co nastoupil její bratranec do školky, pořád mi říká, že tam taky chce. Tak jsem se snažila ji nenápadně motivovat - ale děti ve školce pěkně papaj, víš, tak bys měla taky, třeba chleba na svačinu a těstoviny k obědu… Jednou si tedy zkusila kousnout do chleba a pak stejně nechtěla.
Tohle asi fakt pochopí jen mámy podobných dětí. Z každé strany se na mě valí informace o tom, kolik má dítě sníst toho a toho, aby bylo zdravé, a já jsem ráda, když do ní dostanu mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Daisy.Duke Když jsem to četla, tak mi bylo smutno, protože to znám. Myslím, že některé příspěvky jsou trošku mimo. Hlavně mi kolikrát byly k ničemu rady od někoho, kdo to nikdy nezažil. Jednu dobu nejedla dcera. Nejedla skoro nic. Když jsem jí dala hranolky, tak jsem myslela, že se na ně vrhne. Snědla tři a už nechtěla. Zkoušela jsem jí nabízet vše možné a hledala, co vezme na milost. Najednou se to začalo zlepšovat a začala jíst vše - i maso. Předtím jedla pouze sekanou. Prostě měla období nejedení a nepomohlo vůbec nic. Ale jak to přišlo, tak to zase odešlo. A bylo to hlavně přes léto. Měla hodně pohybu, skoro nejedla, tak byla hrozně hubená. Jediné, co můžu poradit - hodně jí chutnalo na návštěvách - to, co doma nejedla, tak na návštěvách a různých akcích jedla. A taky na ni zabíral dětský kolektiv - zvlášť, když si všechny děti sedly a jedly - seděla s nima a jedla taky. Najednou měla mnohem větší chuť k jídlu. S dcerou už problémy s jídlem nemám. Bohužel přestal jíst syn.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, hele a zdravotni komplikace jste vyloucili? Nerikam, ze je to Vas pripad, ale syn nam zacal ve 3,5m delat neco podobneho. Byl to nasledek dlouhe intubace, nezjistene abkm, hypersenzitivity atd. Dnes ma diagnosrikovsnoz poruchu prijmu potravy, je jedno z deti, ktere zemre hladwm, kdyz se fo nej nenatlaci. Nema zakladni fyziologicke reflexy pro preziti - neidentifikuje pocit hladu, po jidle nema pocit uspokojeni, neumi kousat ani v ustech stravu zpracovat jazykem. Nez jsme prisli na pricinu, mel vic nez rok. Terapie je velmi zdlouhava a narocna. Po roce je schopen se sam najist a nezvraci 9× za den, zvlada spolknout mensi hrudky. Ve stredu mu budou 2roky. Odmitani jidla byl u syna prvni priznak… zvazila bych tedy moznost, ze k odmitani muze mit i objektivni duvod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda další prvek co je na tom stejně jako my.Ja první 2,5 roku každé jídlo obrecela.Mala se už v 5 měsících totiž odstavila od mlika a příjemný odmítala…nastalo krmení ve spánku a pod…každá lžička u nás byla se strašným brekem jak já tak dcerka, vsichni radili nechat ji hlady…ona si sama řekne…v roce a půl jsem to Teda zkusila, vydrzela 2,5 dne!!!Pak už neměla ani sílu chodit, lezt nic. Priznam se že jsem ju násilím nakrmila.Od té doby věřím že moje dítě by dobrovolně hladem umřelo. Nema ráda sladký, do teď ji jen pár jídel, nic novyho nevyzkousi…musela jsem ji vzít i ze školky, idmitala tam pít a jíst, byla dobrovolně hladem i žízní…naštěstí mám ještě 9.mesicni Mimi a můžu si malou nechat doma. Takze prosím matky které nezažily dítě které nechce jíst ať nepisou rady jako žádné vdite hladem neumře!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aby nevzniklo nedorozumění, má dcera byla vždy strašně vybíravá v jídle, ale když se jí dalo co měla ráda, tak to zhltla hned. Když nejedla, bylo to na ní strašně znát, byla protivná s dožadovala se něčeho co jí chutnalo. U nás to byly naštěstí samé víceméně zdravé věci. Až na pár nachlazení a kašlů nebyla nikdy nemocná natož vážně. Zuby má naprosto ok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit