Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Má… běž co nejdřív do lékárny teď z rána a dej si ho.
Pořád lepší než nechtěně otěhotnět.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, včera jsme měli sex bohužel ho včas nevytáhl když si vezmu postinor dnes nebo zítra má to ještě smysl když to není po 12hodinach?
Postinor si můžeš vzít až do 72 hodin, takže to smysl má
Ale kamarádka otěhotněla i tak, takže.. ![]()
Smysl to má, pokud ti už neprobíhá ovulace, jinak je ti k ničemu.
Smysl to určitě má. A pro příště, přerušovaná soulož není forma antikoncepce, otěhotnět můžeš i pokud se do tebe neudělá. Doufám, že to víš.
Záleží v jaké fázi cyklu jsi. Jestli zrovna proběhla ovulace tak ani postinor nemusí fungovat. A pokud dítě neplanujete tak si pořiďte nějakou spolehlivou antikoncepci. Vytahnout ho včas to fakt neni.
@JancaS84 ovulaci jsem měla asi před týdnem jelikož menstruace mi začala před 16 dny a trvala 4 dny takže by to mělo být asi v pohodě
@Anonymní píše:
@JancaS84 ovulaci jsem měla asi před týdnem jelikož menstruace mi začala před 16 dny a trvala 4 dny takže by to mělo být asi v pohodě
Jestli ti začala menstruace před 16 dny, tak jsi 16 den cyklu, čili dost možná nejlplodnější období měsíce ![]()
@Anonymní píše:
To víš jak? Naopak pokud začla ms před 16 dny, tak ses nejspíš přímo do té ovulace trefila, pokud nemáš nějaké hodně krátké cykly.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, včera jsme měli sex bohužel ho včas nevytáhl když si vezmu postinor dnes nebo zítra má to ještě smysl když to není po 12hodinach?