Prostorný sporťák

2249
27.1.14 14:05

Prostorný sporťák

Zdravím všechny maminky velkých dětí!
Podobných diskuzí už tu je několik, takže už mám jakousi představu, a le přece jenom mi několik informací chybí, tak zakládám novou diskuzi.

Máme velké dítě (v roce 11.5 kg a 81 cm) a pokud bude po bráchovi, tak bude mít ve dvou letech 16 kg. Takže začínám řešit sporťák. Důležitější než délka opěrky je pro mě její šířka, holt jsou to udělaní chlapi. Takže shrnu požadavky
šíroký a prostorný
vhodný do terénu, ale fakt terénu (ne nějaká rozbitá asfaltka
dobrý i do sněhu, právě kvůli příští zimě si ho hodlám pořídit
dobrý na spaní, záda nemusí jít do úplného lehu, výhodu je polohování nožiček

Zatím co jsem se dívala, tak by tomu mohly odpovídat Quinny Speedi (nemá polohování nožiček), Jané Slalom (ale nevím, jak ve sněhu a jak se chová ta brzda na předním kole ve sněhu), Bumbleride (neznám a nemám o něm dost info), Baby Jogger Summit (taky nemám info) popř ještě Easywalker. GT3 jsem předběžně zavrhla.
Díky moc za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
27.1.14 14:10

@alviola Speedi má polohováni nožiček a nemůžu ho si vynachválit. Vejde se mi tam syn ve fusaku, dost pohodlně, i se vyspí, projedu všude. Za mě super kočár.

• Citovat
  • Upravit
3472
27.1.14 14:12

@alviola proč jsi zavrhla GT3??? Já právě řešila také místo pro malou, její pohodlí, dobrou konstrukci a ovladatelnost. A tento vyhrál. Má ho kamarádka a to je máma procházková. S kočárem jezdí po městě, lese, zpevněných polních cestách, louce atd a je spokojená. Má polohování nožiček, jde do lehu, je vevnitř velký a dlouhý. Konstrukce je pevná a kočárek o něco těžší, takže lépe sedí a má nastavitelnou tuhost podle povrchu po kterém jedeš. A velká nafukovací kola. Pro mnoho maminek i super velký a pevný koš na nákup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.1.14 14:16

@Marťuše Ani nevím, asi abych zúžila výběr :-) Koukala jsem na něj a přijde mi super. Ale zdá se mi, že třeba Jané slalom je v podstatě totéž a je lehčí a skladnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.1.14 14:19

Docela se mi začíná pozdávat to Quinny. Chci ten kočár sice hlavně na delší procházky a na výlety, ne do města a do auta. Ale zase na druhou stranu na ty výlety se musíme tím autem přesunout a přece jenom se dvěma dětmi je věcí docela dost a sbalení se na dovolenou ani nemluvě. A na něm se mi právě líbí, že je lehký a skladný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3472
27.1.14 14:24

@alviola jenže to místo pro prcka není zase tak velké jako má GT3 :nevim: Byla jsem je porovnat v Malvik.cz osobně. Je pravda. že GT3 je větší, ale je to právě tím prostorem. Také jsem hodně četla, že Jané má problém s látkou, bledne stříška :? ale to bude asi kus od kusu. Přijde mi třeba prostor v Jané a X-lander stejný.
Také když je někdo vyšší, tak GT3 je super. Přijde mi, že můj chlap se u Jané hrbil a u GT3 mu to šlo krásně do ruky a to má jen 1,75 m. Jo a do Jané, když nám paní dala ten ovčí fusak od emitexu, tak tam moc místa už na posed nebylo. Máme malou v létě, takže také řeším příští zimu a teplý fusak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
27.1.14 14:26

@alviola TFK Joggster Twist nebo BJ Elite, Summit je už i rozměrově hodně terénní kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.1.14 14:32

@Marťuše Jo, já už vím, co se mi na něm nepozdávalo. 6e když se sklápí ta opěrka zad, tak ty okraje té opěrky se jakoby zvedají a uzavírají a tím zužují ten prostor v oblasti ramen. Proto mi třeba přijdou lepší sporťáky, které mají ty záda jenom jako desku bez okrajů a takže když si dítě rozhodí tuce při spaní, ma tam prostor. ALe je fakt, že Jané má taky soustu nevýhod.
A jak je to stou brzdou. Když má brzdu jenom na rukojeti, tak jako nejde zabrzdit tak, abych od něj mohla odjeít?

@kotyk TFK určitě ne. Viděla jsem je a nějak se mi rpostě nepozdávají. Samozřejmě nemůžu vyvracet argumenty, je to jenom o pocitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
27.1.14 14:38

@alviola Jané má normální nožní brzdu na zadních kolech a ta na rukojeti přibrzďuje přední kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
27.1.14 14:40

Mam Deltim travel, je obrovský, terenní, jde dát do roviny, široký a má přehazovací rukojeť. A taky je celkem těžký a nemá otočná kola - je to tank.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.1.14 14:43

@kotyk Já jsem myslela to GT3, blbě jsem to napsala. Jané jsem měla ve verzi POwertwin, takže nějaké zkušenosti mám.

@Pudloslava Polský kočárek už NIKDY!!! Věřím, že tyhle ty typy jsou dobé, kamarádka ho má a chválí si ho. Ale kromě toho, že se jedná o Polsko, tak ho nechci kvůli zad. Momentálně máme podobný typ (Patron Apollon Alux) a tam je ta nevýhoda, že ty kočárky jsou d
ost úzké v ramenou. Je to dáno samozřejmě tou konstrukcí s přehazovaccí rukojetí, jestli je to zrovna ten typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
27.1.14 14:45

Jezdím ted v Jané s více než 12kilovým dítětem. Místo super, má fusak, deku, nánožník. Projeli jsme vše i cesty, kam nesmí cyklisti…jezdím každý den pole, louky,…Ale je pravda, že jak je syn už těžký, raději volím lepší cesty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
27.1.14 14:47
@alviola píše:
@kotyk Já jsem myslela to GT3, blbě jsem to napsala. Jané jsem měla ve verzi POwertwin, takže nějaké zkušenosti mám.@Pudloslava Polský kočárek už NIKDY!!! Věřím, že tyhle ty typy jsou dobé, kamarádka ho má a chválí si ho. Ale kromě toho, že se jedná o Polsko, tak ho nechci kvůli zad. Momentálně máme podobný typ (Patron Apollon Alux) a tam je ta nevýhoda, že ty kočárky jsou d
ost úzké v ramenou. Je to dáno samozřejmě tou konstrukcí s přehazovaccí rukojetí, jestli je to zrovna ten typ.

ale já ho mám a ta zádová opěrka je nahoře stejně široká, jako dole. Je to široký obdélník. Možná až moc široký na menší děcko.
Já v něm vozila dvě děti, předtím nebyl nový a ne že by nepotřeboval servis - je sešroubovaný kovovými dílky a ty se občas povolují, když si nevšimneš, tak nějaký dílek(matku) ztratíš. Ale nic plastového nekřuplo, všechna cvakátka cvakají a drží, nic látkového se nevypáralo, jediné, co nevydrželo těch x dětí, byl igelitový potah na části pro nohy (moje děcko našlo dírečku, do ní vložilo prstíček a pracovalo).

Ale nenutim ti ho, je to tank a do mesta a MHD spise nevhodny.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3472
27.1.14 14:48

@alviola tak to jsem ani nepostřehla, že je to u ramen užší než třeba u Jané. Já zase koukala na to, že Jané má polohování na nějaké pásky a TFK na zipy. GT3 to má na páčku. Jinak brzda má pojistku, takže zabrzdíš, zamáčkneš pojistku a můžeš odejít. Vše uděláš jednou rukou. Jo a polohování nožiček, mi přijde docela důležité na delší prochajdy a spánek :palec: Je dobře, že na to myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
27.1.14 14:52

@alviola
Z těch vypsaných bych volila bj summi ten je fajn.
Jane jsem mela a taky dobrý..speedy sel z domu po 3dnech… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4