Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak zase jedno téma s kočárky… Omlouvám se, ale hledám a hledám a už mám hlavu jak pátrací balon a moudrá z toho nejsem.
Hledám sporťák, který musí splňovat mnoho funkcí. Bydlíme na vesnici, takže jezdím hodně autem i vlakem, tzn. musí být lehký. Nemám ráda trojkolky, neumím s tím jezdit, takže spíš nějakou čtyřkolku. Dál by měl být odpružený, protože jezdíme i dost do terénu, ale ne zase nějaký tank, protože před procházkou jezdíme po nákupech.
Většinou prostě dojdu k vlaku, dojedu do města, projdu obchody ve městě a jdeme do lesa. Jo a polohování zádíček až do úplného lehu, holčičce je 7měsíců. Existuje vůbec takový kočárek?
@wenatka @Krrysa Tam bych se bála těch předních koleček. Projede to sníh?
Já mám asi fakt velké požadavky. Chtěla jsem i koupit dva, ale to mi nepomůže.
Jo a koukám, že asi nejde do úplného lehu. Bez toho se opravdu neobejdem.
@vlker podle mě není sporťá, ketrý by šel na rovných 180 stupňů, mám firkona, ten jde snad skoro úplně, možná úplně, ale těch pár cm snad nevadí, ne? a ty kola jsou právě docela veliký,… jinak teda firkon verano long, ale podle mě se neprodává jen jako sporŤÁK..
My jsme kupovali dva v jednom - kočár + sporťák. Inglesinu, klasickou čtyřkolku. Pro nás bylo hlavní kritérium, aby zmákl jízdu terénem, což zvládá excelentně. Jsme vášniví turisté, takže na našich výletech nechybí brodění potoka, jízda přes kořeny, kamení atd. ![]()
Sporťák je tam řešený v podstatě tak, že se jen zvednou záda a posune se ten nožní (nebo jak se mu říká) vak. Nám to vyhovuje - je prostorný, má dole velký kovový (!) koš na nákupy, je odpružený, do terénu super a v obchodě to s ním zvládám taky v poho, i když známá mi tvrdila, že jí přijde náš kočár těžký. Mně teda ne, ale možná je to o zvyku. Navíc syn je dost cvalík, v roce měl 13 kilo, takže to taky dělá svý…
Měli jsme pučený sporťák Peg Perego, trojkolku teda, a zkoušeli jsme to asi týden. Ale jak jsme byli namlsaný Inglesinou, tak jsme ho zas vrátili… Byl hrozně tvrdej, málo pružil, v terénu nestabilní, a zbytečně velkej - do auta i do toho obchodu.
Je mi jasný, že se mnou nemusí všichni souhlasit, ale toť mé zkušenosti…
Tak tuto diskuzi budu sledovat, protože sama takovy kocar hledam. Před tremi lety jsme kupovali Casualplay S4 a jsem s nim hodne nespokojena. Takze na druhé ditko ted chcu jiny. Mimco ještě odvozim v korbičce Casualu, ale sportak snad poradite ![]()
Britax B-motion 4. Váhou nejlehčí, mírné odpružení, polohovatelné do lehu, prostorný, skvělý systém skládání - prostě se jen v půli zlomí a dělá se snad i na něj taková taška přes rameno. Cenově taky super. Mám doma trojkolku a nemůžu si ho vynachválit. K dokonalosti mu teda chybí ruční brzda a polohování po i proti směru, ale to už by byl prostě zázrak. ![]()
@Kapaz píše:
Britax B-motion 4. Váhou nejlehčí, mírné odpružení, polohovatelné do lehu, prostorný, skvělý systém skládání - prostě se jen v půli zlomí a dělá se snad i na něj taková taška přes rameno. Cenově taky super. Mám doma trojkolku a nemůžu si ho vynachválit. K dokonalosti mu teda chybí ruční brzda a polohování po i proti směru, ale to už by byl prostě zázrak.http://www.youtube.com/watch?…
premyslim nad nim…vysel dobře i v D-testu…
Jo a jdou na něj koupit právě větší přední kolečka - do terénu, ale já brala tu trojkolku, kde je velký hned. Navíc jsem na ni zvyklá a do terénu mi přijde stejně nejlepší. Máme tu les a stačí nadzvednout zadek a po předním přejedem kratší úsek fakt i mezi kalužema, větvema, apod. Toho se 4kolkou nikdy nedocílíš. ![]()
Ja mam gesslein f6 air+, babo este malicke, takze este lezi v taske, ale mal by splnovat vsetko. predne kolecka sm ezatial velke nekupovali, myslim ze lsenu cestu zvladne aj s malymi.
@vlker poradila bych ti Peg Perego GT3, jde krasne do uplneho lehu, prostornej a ma spoustu praktickych vychytavek
ale tim to konci, je tezkej a je to 3 kolka…
ale mozna bych se rozhlidla po jinych modelech od PP, ja mam taky dalsi podvozek, ktery vozim v aute, abych nemusela porad tahat to GT… maji uzasne resene kocarky, myslim, ze bys mohla najit s mensim kompromisem i neco podle tvych predstav ![]()
@vlker a cena do?? Ja bych doporučila třeba bgb Buffalo…, brio go nove jde dokoupit velka přední kola ale ja jsme projela doslova pole, louky, lesy, lany, snih, pisek…i s malými a že jsme ho nešetřila a všechno zvládnul.