Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky zdravím Vás zase:-) díky moc za typy, je jasný, že když je to v rodině asi se to člověku úplně nevyhne, moje mamka hubeňour není ale já jsem nevím po kom:-) KOupila jsem si elasti-q a dnes ráno už mazala, prsa, bíško, zadek. Moc hezky to voní a je to příjemný, no budu se modlit abych těch nepěkných strií bylo co nejméně:-)
Kailovka- Ahojíky
, jo máš pravdu je to moc krásný pocit, vlastně si to teprve začínám pomalu uvědomovat, trochu mi to trvalo ale to je tím, že přece jen už se to bříško trochu rýsuje, nevolnosti jsem měla asi 3 týdny dohromady, teď už ne, jen mám pořád hlad a to se musím najíst jinak by mi špatně bylo ale jinak jím všechno, nemám nějaký zvláštní chutě. 19. jdu taky na ty testy, tak se trochu bojím, co mi vlastně budou dělat? Jinak musím říct, že máš teda opravdový dobrodružné těhotenství, což obdivuju, hlavně ať je vše v pořádku ![]()
Lucka13: Nazdárek, neboj testy dopadnou dobře, jinou možnost si ani nepřipouštěj! O hladu mi ani nemluv, co přede mě položíš, to s prominutím doslova sežeru
. Manžel už mi říká, že mě je teď snad lepší šatit, než živit
Na kilech to zatím není extra vidět. Jsem teď už ve 23.tt a přibrala jsem cca 4kg, ale na začtku těhu jsem hodně zhubla, protože jsem objímala záchodovou mísu v podstatě non-stop
. Takže jsem vlastně na váze jakou jsem měla před těhu, ale jestli to s tou mojí žravostí takhle půjde dál, tak kdoví co bude ![]()
Tak přežij ty vedra, co nás o víkendu čekají. Pááááá ![]()
Ahoj holky,
já jsu teď ve 28tt a přibrala jsem do teď 7kg. Mám pocit, že od 22tt je to to nej období v životě. Cítím se fajn, maléj kope a řádí, s manželem se u toho vždy nasmějeme, hlavně když ho poslouchá a dostane od něj kopanec
Co se týká strii… Já jsu nezodpovědná, mažu se tak obden a spíš tak nějak doufám, že strie nebudou… Koupila jsem si olej od Eucerin, ale víc používám krém Elasti Q. A mařu jen bříško, boky, stehna a prsa nene, ale tak asi začnu, když tady píšete, že mažete všechno
Ach jo, musím se nad sebou asi zamyslet… Za cca 10týdnu rodím, tak musím mazat - hrozí mi dřívější porod. Tak se držte, já se večer namažu - slibuju
A ať žije boj se striema ![]()
majinka69- Ahoj Majinko:-) to víš kdo maže ten jede, já se mažu 2.den takže jsem zatím opravdu pečlivá a mažu co se dá:-) ono to totiž krásně voní a je to pro mě docela fajn relax ale při ranní se ráno mazat fakt nebudu:-) ať ti porod uteče rychle a hlavně tak aby jsi ani nevěděla, že jsi porodila:-) ![]()
Ahoj holky, no, strie jsou svinstvo, o tom vím svý…mazala jsem cca od 12 týdne s prvním mimčem…Elasti-q, Bonella a tak…celou dobu vše v pořádku…měla jsem 14 dni do porodu a ejhle, začalo praskat bricho…na to jsem poridila krem do VICHY, cca 700-, - 800,– a nepomohlo to ani náhodou, ve chvilku kdy malá začala klesat dolů, šlo to jako retezova reakce a nemela jsem sanci to zastavit, chapete to, 14 dni pred porodem…no dneska miluju kazdou svoji strii, za to ze je mala zdrava…fakt je, ze kdybych asi nemazala, mela bych je mnohem vic rozjete…jsem pomalu 3 roky od porodu a cekam druhe, tak jsem zvedava,jestli popraska jeste vic, nebo uz neee…doufam, v to druhe…byla jsem z toho vyrizena, stydela se pred manzelem, ale kdyz dnes clovek vidi,co se kolem deje, je to ta nejmensi cena, kterou jsem zaplatila za moji nadhernou zdravou holcicku ![]()
Ahojíky Simido
, to je moc hezkýl jak jsi to napsala
, ale musím říct, že to nechápu, proč to ty strie už nevydržely a nezabalily to takhle moc na konci…já jsem začala mazat taky elasti-q, myslíš, že když bych od začátku požívala opravdu nějaký dražší krém, třeba jak jsi psala ty od vichy, že je riziko menší? i když asi ne viď? jsou to fakt mrchy a blbý je, že se jich už nezbavíme…ale samozřejmě mnohem raději pár strií než nemocné dítě
, moc přeju ať druhé těhotenství je bez těch škaredých jizviček ![]()
Ahoj, já používám olej Eucerin z lékárny. Mám hodně suchou kůži, tak jsem měla strach, ale jsem v 37tt a pořád nic, tak snad už se nedostaví. ![]()
Ahoj, ten eucerin musí být asi taky dobrý, slyšela jsem o něm, možná ho zkusím až dopatlám elasti-q:-) aspoň zjistím co mi bude víc vyhovovat:-), přeju aby se ti už nedostavily potvory
Od prvního trimestru jsem se mazala střídavě krémem a olejem z DM, značka Babylove Mama. Nemám ani jednu strii (jen na bocích už od puberty, ale nezhoršilo se to) Kamarádka rodila před měsícem, používala to co já a též nemá jedinou strii. Takže já můžu dopouručit. A stojí pár kaček
Jeva- Ahojíky
, tak to jsou dobré zprávy a ty je dobré znát:-)tak to je super, že vám to stačilo oběma s tímhle:-) koupím si ještě olejíček teda a budu střídat
, děkuji moc, na bocích je mám taky z puberty a na ty už jsem si zvykla, nic strašnýho a velkýho, ale další už by se mi tedy nelíbily ![]()
Ahojky, taky jsem střídala, a skončila u Elasti-Q. Přibrala jsem 28!!! kilo a neudělala se mi jediná strie. Prakticky všechno jsem nahodila do břicha, všichni se ptali, jestli nečekám dvojčata. (Můžu si za ten nárůst samozřejmě sama, ze začátku mi bylo fakt hodně špatně, a jediné, co pomáhalo, bylo zajídání.) Protože mi ale bylo jasné, že tohle je fakt moc, využila jsem nabídky gynekologa, a jezdila k němu dvakrát týdně pod biolampu. Ke konci těhu, když už se mi i rozsedala kostrč a děsně to bolelo, jsem jí používala i na ty kosti a docela to pomáhalo.
Jsem ve 27tt a zatím ťuky ťuk, ale mažu.
Od cca 8tt jsem mazala olejem a v cca 13tt se najednou do rána objevilo pár strií, takže jsem přitvrdila. Namazala jsem si vzorek od GS Swan Mamastrie a ony zase zmizely (byly fakt malinké, prostě ještě takové zárodky
).
Projela jsem diskuse a nakonec koupila ten krém od GS a pak z DM tu jejich značku s olivovým olejem. Ten z DM je mastnější, ten od GS má zase nějaké účinné látky…tak jsem to spojila. Ráno DM a večer GS a zatím to funguje. Je důležité mazat hodně - mám tubu tak na týden, vždycky mám celý bílý břicho a tak 4 minuty poctivě vtírám a masíruju. Nebaví mě to, ale zatím to funguje.
Ono je asi fakt jedno čím mažete. Strie stejně vznikají někde hlouběji a z krémů se toho moc nevstřebá, dobré je dopovat se např. vitaminem E.
Tak malý update, jsem v 35tt a zatím pokračuju v Babylove Mama a GS Mamastrie, jak jsem psala výš, a zatím to funguje. Myslím, že hlavně ten z DM je fakt dobrý. Doufám, že mi to takhle vydrží až do porodu.
Tak já se taky hlásím znova, zítra začínám 36tt a mazání šidím ještě víc, než dřív
Ale strie zatím žádné, ale pravda je, že kamarádce se udělali v 39tt - což teda upřímně na*ere…
Jinak jak jsem psala, že od 22tt je to nej období v životě, tak měním status, protože od cca 31tt je to teda mazec!!! Maléj by měl 90% ze dne spát, ale to toho našeho ani nenapadne, podle mě jede nonstop a největší hopsinka z něj je, jak jinak, než v noci
Navíc byl pořád KP, ale včera celý den a předešlou noc, se nám asi točil, protože to, co se mi dělo s břichem… vypadalo to, že mi každou chvilku vyskočí ven, ale ne spodem, ale bříškem
Teď mě teda dost bolí chvilkama vlevo dole, ale to asi tlačí hlavička, jinak jsme v pohodě, snad i usnul, nebo co
Každopádně se nám to blíží no a jediný „zklamání“ je, že mi do teď nevylezl pupík - MOC se mi to líbí!!! Tak se mějte ![]()