Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja beru Koenzym Q10.Neni to sice zazrak,ale ma něco do sebe.A občas lupnu Shock tyčinku.
ja jako hubenour mam navic hyperfunkci stitne zlazy,kdy jeste hubnes,ale doufam,ze to souvisi s hormony po porodu a zase se to stabilizuje,jsem v zacatku,takze litacka po doktorech,zatim nemam stanovenou lecbu.Jen jsem nekdy jak v jinym svete-podrazdena,nervozni,navaly horka,unava a pak se vzpamatuju a prijde mi to jako ze takhle se prece nechovam
,hormony davaj zabrat ![]()
Zkus čínská uvolňovací cvičení:
http://santal.hyperlink.cz/…20STRESU.htm
Dále, vitamín C, železo, B-Komplex
Hodně pít vodu, bylinkové čaje nebo hodně naředěný černý čaj, jíst hodně ovoce a zeleniny a hlavně pravidelný spánek 6-8 hodin. Nejdůležitější a nejvydatnější je spánek před půlnocí (tj. jděte spát ve 22 hod.). Nepij před spaním kofeinové nápoje a těsně před spaním necvič a nerozčiluj se.
Výborná je také heřmánková koupel: Vezmi dvě plné hrsti heřmánkových kvítků a spař je vroucí vodou. Kvítky pak sceď a odvar vlij do připravené koupele.
Únavu způsobuje: časná konzumace alkoholu, časté pití kofeinových nápojů, kouření, vysedávání u počítače nebo televize, pobyt v prostoru se zářivkami a užívání některých léků
Ahoj všem ![]()
obnovuji diskuzi, přeci jen od posledního příspěvku uběhl nějaký pátek ![]()
namáte nějaké tipy co proti unavě?
poslední dobou sem uplně nemožná ![]()
doma 6 měsíční prcek, ráno vstávačka se starší do školky
večer když bych mohla jít spát tak si užívám klídku u tv nebo tady
někdy si lehnu odpol s prckem, to pak zas večer nemýužu zabrat, ráno zas uplně jetá
a tak pořád do kola ![]()
vitamíny beru, kávu nepiju, štítnou žlázu mi kontrolovali v těhu a byla dobrá ![]()
@hedabedna
stereotyp, který ubíjí.
Místo TV bych dala procházku venku, nebo čtení, poslech hudby co máš ráda. Kamarádky, masáž, vše co ti dělá dobře.
Přidej trochu ovoce, vitamin D
B-Komplex, Hořčík a jinak samozřejmě doplnit stravu větším množství zeleniny a především ovoce
. Zároveň je důležité ale i spalovat energii a být aktivní alespoň chůzí! Místo 2 zastávek autobusem, se třeba projít, nebo chodit na procházky apod. Jednoduše to kombinovat tak aby to bylo všechno rovnoměrné a nezajíždět do stereotypu ![]()
Ahoj
já jsem byla hodně unavená a svého ďábla nestíhala, bez kávy až 4×-5× denně jsem nefungovala. Prospat se přes den, nebo dát dítko na chvíli někomu také nepomáhalo. Celkově mi pomohl až detox Whole30, kdy energie mám dost, i když v noci tolik nespíme
Za mě to tedy byla úprava stravy (sice dost drastická, ale hlady netrpím, mléko neubývá a po měsíci se vracení zakázané potraviny)
@SKgirl píše:
Ahojjá jsem byla hodně unavená a svého ďábla nestíhala, bez kávy až 4×-5× denně jsem nefungovala. Prospat se přes den, nebo dát dítko na chvíli někomu také nepomáhalo. Celkově mi pomohl až detox Whole30, kdy energie mám dost, i když v noci tolik nespíme
Za mě to tedy byla úprava stravy (sice dost drastická, ale hlady netrpím, mléko neubývá a po měsíci se vracení zakázané potraviny)
vypadlo to na mě jen v angličtině
to sem v pr ![]()
Mně pomáhá guarana - prášek (sice je hnusnej, ale ta lžička se dá zapít, lepší, než rozmíchávat v něčem, to jsem nedala… Probere mě a nakopne během pár minut)
Mě nejvíc pomáhá se překonat a jít sportovat…To mě vždycky probere:)
Momentálně zkouším Schüsslerovy soli, tak jsem na to docela zvědavá.
@DrahusN Mohla bych vědět, co je to prosím zač? O tom jsem ještě neslyšela ![]()
@drobek.alca Mně jo, i s migrénama. Beru ho ale v čistě přírodní formě od vitaslife, je to magnésium z mořské vody takže se dobře vstřebává