Proti čemu očkovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9217
15.2.10 18:27

ahojte..chcem sa spytat na ockovanie proti zltacke..
mne povedala dr. ze sa preockovava za rok..no a co som sa zabudla spytat..ze ked dostane tu prvu vakcinu..tak uz hned bude drobec po nejakom case chraneny..alebo az po tej druhej vakcine..ze ho zaockovat teraz, aby druhu davku dostal tak este mozno pred nastupom do skolky alebo staci tu prvu davku daky cas pred nastupom.
dakujeeeem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44196
15.2.10 18:31

Zulok,Adámek dostal 2 dávky v odstupu půl roku.První v dubnu,druhou v říjnu minulý rok..Na jaře bývá na tyto vakcíny pravidelně sleva..Kupovali jsme obě najednou a druhou dávku měli u dr.v ledničce.

Kdy je dostatečně chráněný,nevím.Myslím,že až po podání druhé dávky.Ale musíme si uvědomit,že žádná vakcína nechrání stoprocentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
15.2.10 18:43

JAnka..velmi pekne dakujem za odpoved..no je mi jasne..ze to nie je 100 percent.. no ale ak budem edodrziavat klasicke hygienicke navyky..hadam to nejak zvladneme..i ked dieta vonku lieta a potom strci ruky do pusy tak rychlo :think:
dakujem este raz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
16.2.10 12:19

Ahoj, dcera 2,5 roku má jen povinná očkování, teď před školkou se chystám na meningokoka a žloutenku. Neteř 2 roky má zatím navíc neštovice a pneumokoka. Je to jen na tobě jak se rozhodneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.2.10 12:57

žloutenka se očkuje v odstupu 6-12měsíců.

Hanko očkovat na neštovice nebudu, ale stejně tak nenecham děti záměrně někde nakazit (čili někam jít, kde je maj). Pokud je prodělaj, tak to tak má bejt a budu radši, dkyž je prodělaj. Moje info a pedra i v očko centru jsme se shodly, že pokud naočkujem, tak před pubertou, pokud to neprodělaj.

Akt. to v sobě řešim kvůli mladší Anetě, která je nemocná dost a v tomto období spíš chronicky. Zda bych neměla radši starší naočkovat, aby mit o domů nepřinesla, an druhou stranu u ní teď řešíme jiné věci a to by tomu nepřidalo, takže zatím počáme.

Bára má žloutenku a pak meningokoka před nástupem do školky. Nic jiného nezvažuju.

U mladší nemam tucha, zda vůbec budu něco zvažovat. Akt musíme doočkovat zbytek z rozložené hexy, pak je na řadě MMR asi a pak se uvidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
28.2.10 14:00

Ahoj, my zijeme v Anglii a tady nam dali prvni davku povinnou (neco jako Hexa vakcina) a rovnou Prevenar.priste jdeme i na meningokoka.tady to maji jako povinne zdarma.jenom tu neockuji anglicke deti TBC,a protoze jsem malou rodila v cechach,tak jsem mela stesti a vridek se ji zhojil.ani to tu nekontroluji,prisel mi domu dopis,v 8.tydnu,ze mame jit se ockovat,tak jsem nedala svoleni. az ve 13.tydnu.Vsechny nepovinny ockovani jsou tu jako povinny.jenom je mala mrzuta.asi toho na ni bylo hodnel

• Citovat
  • Upravit
Betty03
3.3.10 19:39

ahoj, my máme u všech dětí pneumokok (Maty měl jednu dávku ve dvou letech Prevenar, holky jsem kvůli hrozící chřipce očkovala po roce, čili dvě dávky a dostaly Synflorix, který je prý pro děti do 2 let vhodnější :nevim: ). Maty ve 3 letech dostal Havrix (hepat.A), za měsíc půjde na druhou dávku. Myslím, že imunita je už po první vakcíně cca za měsíc, druhá dávka je posilovací, ale imunní je už po první. Manžel měl Twinrix (hepat.A+B) když letěl pracovně do Malajsie a stihl to taktak 14 dní před odletem a právě říkali, že by už imunita být měla. Pak byl ještě 2× přeočkován a má pokoj. U Matyho jsme dávali Neisvac v roce a 3/4, ale u holek mi dr. řekla, že už se to doporučuje odložit až kolem 5. roku, že to chrání především teenagery. Klíšťovku do 5 let vyloženě neurologové nedoporučují! Já bych ji taky ráda, aby děti měly, jsme taky v endemické oblasti a měly je už mockrát, ale prostě tak to je, moje pediatrička se opravdu stále snaží informovat, konzultuje s uznávaným neurologem kde co, tak mi třeba nedoporučila ty neštovice, že ta celoživotní imunita ještě není doladěná, že až kdyby je dítě do cca 14 let neprodělalo, tak pak. Naopak Cervarix neplánuju.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek