Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, uvažuju, že bych nechala dcerku naočkovat proti rotavirům (starší dítko chodí do školky a mám strach, že by to doneslo domů), dostala jsem info, že můžeme zvolit buď Rotarix nebo Rotateq, Rotarixu se očkují dvě dávky a Rotatequ 3 dávky, bohužel nemůžu najít cenu očkování.
Nemáte, prosím, někdo s tímto očkování zkušenosti? Kolik jednotlivé dávky stojí a jestli je mezi nimi nějaký rozdíl?
Ahoj,
o tomto očkování taky uvažuju. U syna ve školce to lítá hodně často. Jen by mě zajímalo do kolika let se očkování provádí? Cenu bohužel neznám ![]()
Ajjaa: Očkování se musí začít nejpozději do 12. týdne a potom podle typu jsou buď 2 nebo 3 dávky.
Fakt takhle brzy?
cca před třemi měsíci jsem o tom mluvila s naší dr. a říkala, že mi malou (2 roky)naočkuje jen prý máme začít co nejdřív. Hm tak tomu moc nerozumím ![]()
Ahoj,
Tak my jsme naočkováni Rotateqem, ale právě už v tom druhém měsíci. Jestli to jde později, nevím. Na stránkách očko. centra píšou, že ne. Jsou tam i ceny, orientační. 1 dávka nás stála kolem 1700. Je dobrý obvolat si lékárny, kde ji mají nejlevnější.
My jsme očkovali ve 3.měsíci společně s Hexou i Rotarix, 1 dávka vyšla cca na 2.tis., další dávka bude ve 4.měsíci.
příbalový leták
http://www.rotarix.cz/…y_letak.aspx
Ahoj, tak mi máme za sebou první očkování Roteteq. Jedna dávka nás stála 1400,– a ty další dvě budou stát pravděpodobně totéž. Je to dost, ale za miminka zdraví to určitě stojí… pa
ahoj, my sme v utorok dostali prvu davku rotarixu, pokial viem da sa prva davka dat maximalne v 16. tyzdni. stala 2100kc. a vypada ze mala ju znasa uplne v pohode. mali sme raz hnacku a potom uz bola ok
![]()
ahoj…mám 3.měsíční holčičku a dala jsem jí naočkovat látkou Rotarix. cena 1 dávky stojí 2 200kč a musí se aplikovat 2 dávky.Která s látek je lepší to nevím, ale dr.mi poradila Rotarix.