Proti čemu očkovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
143
14.2.10 19:52

Proti všemu očkovat?

Dobrý den,

chtěla jsem vás poprosit o radu, proti všemu mám svého syna (má rok) nechat očkovat? Myslím z těch nepovinných očkování? Už je očkovaný Prevenarem, ale protože je to mé první dítě, vůbec nevím, proti čemu bych ho měla nechat očkovat dál. Poradíte mi prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5139
14.2.10 20:05

Tak my nemáme prevenar.ale mimo základní očkování jsme nachala Natálku naočkovat proti žloutence ale mám pocit že až měla po všech hexách :think: a jinak jsme chtěla na meningokoka ale to mi dr. nedoporučila tak už jsme se po tom nepídila.

A jinak si mylsím že i s těch povinných očkování je ten malý organismus tak vyflustlí že to úplně stačí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
14.2.10 20:20
verulec píše:
Dobrý den,chtěla jsem vás poprosit o radu, proti všemu mám svého syna (má rok) nechat očkovat? Myslím z těch nepovinných očkování? Už je očkovaný Prevenarem, ale protože je to mé první dítě, vůbec nevím, proti čemu bych ho měla nechat očkovat dál. Poradíte mi prosím?

AHOJ, TAK MI JSME DÁVALI PNEUMOKOKA A MENINGOKOKA NIC VÍC ZATÍM ASI NENÍ AKTUÁLNÍ V TAM RANNÉM VĚKU SPÍŠ AŽ PŘED ŠKOLKOU BYCH DALA ŽLOUTENKU. TO MI I RADILA DR. ŽE TU ŽLOUTENKU BY DALA AŽ PŘED ŠKOLKOU, ŽE ZATÍM TO NEMÁ CENU, POKUD NEBYDLÍME PŘÍMO V CENTRU VELKÉHO MĚSTA A JSME Z VESNICE. ZKUS SE DOHODNOUT S DR. MĚLA BY TI PORADIT A NAPLÁNOVAT TERMÍNY OČKOVÁNÍ A ZDA JE TO VHODNÉ POKUD UŽ MÁTE PNEUMOKOKA TAK ASI TOHO MENINGOKOKA POKUD CHCEŠ A JINAK BYCH ZATÍM POČKALA NA DALŠÍ POVINNÉ OČKOVÁNÍ TO JE DŮLEŽITÉ. ROZHODNĚ BYCH NEOČKOVALA MALÉ DÍTĚ PROTI KLÍŠŤOVCE A PROTI CHŘIPCE A TAKOVÝM PTÁKOVINÁM. TAK SNAD JSEM TROCHU PORADILA. AHOJ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44183
14.2.10 20:22

Adámek má Prevenar,Havrix - proti žloutence a očkování proti meningokoku - Neisvac..

Emička má zatím hexavakcínu a Prevenar,plánujeme postupně vše,co má Adámek..Jenže je stále nemocná,nemá ukončené základní očkování,musíme počkat.

Nebudu se rozepisovat,proč ano nebo ne.Diskuzí o očkování je tu dost.Jsem PRO očkování proti těmto závažným nemocem.

Nebudeme zatím očkovat proti klíšťové encefalitidě,neočkovali jsme proti chřipce.Neštovice teď už děti měly..To je jediná vakcína,které nevěřím a považuju u malého dítěte za zbytečnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.2.10 20:36

Můžu se vtírnout s dotázkem? Kdy jste očkovali proti meningokokovi? Když bylo ukončené očkování proti pneumokokovi? Kolik je dávek a kolik to +- stojí? Také bych chtěla nechat Lukyho očkovat, snad doktorka včas napoví, ale radši bych byla informovaná o něco dřív :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.2.10 20:46

Kakiko, malý je očkovaný v roce vakcínou NeisVac C, platila jsem přímo doktorce, ale už přesně nepamatuji cenu, 700-800Kč? Dají se očkovat kojenci od 2m, pak jsou potřeba dvě dávky, po roce stačí jedna a ochrana vydrží i do adolescence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.2.10 20:48

děkuji za odpověď. Tak to není žádná hrůza. Asi tedy počkáme po tom roce. Mám pocit, že na roce je ještě jedna hexa a poslední dávka synflorixu, ale jistá si nejsem. Trochu jsem se bála, aby to nestálo podobně jako pneumokoci :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
14.2.10 20:55
Kakika píše:
děkuji za odpověď. Tak to není žádná hrůza. Asi tedy počkáme po tom roce. Mám pocit, že na roce je ještě jedna hexa a poslední dávka synflorixu, ale jistá si nejsem. Trochu jsem se bála, aby to nestálo podobně jako pneumokoci :oops:

Nene, určitě to bylo levnější. Doktorka nám to nabídla, když jsme byli na 10m prohlídce ještě společně s hepatitidou a Priorix tetra, že si mám do příště rozmyslet co budu chtít. Hexu a Prevenar jsme už teda měli 4 měsíce za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44183
14.2.10 20:58

Adámek byl na očkování proti meningokoku NeisVac loni v září,měl 3 roky a 3 měsíce.Dostal jednu dávku a stála kolem 700-800Kč..Má chránit celoživotně..

Mě říkala známá,že je ještě jedna vakcína proti meningokokovi,stojí okolo 300kč a je potřeba přeočkovat každé 3 roky.Tím nechala očkovat 14letého syna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
14.2.10 21:08

Ahoj, Petruška má postupně, ne naráz - žloutenku A, pneumokoka, neštovice, meningokoka a teď klíštovku. Měla jsem k tomu své důvody, zveřejňovat je nebudu. Vše bylo po dohodě s dr a v dostatečných časových odstupech. :kytka:
Ale pokud máš rozumnou dr., tak se poraď s ní. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
15.2.10 09:25

Moc děkuju. Myslím, že jak půjdeme do poradny, tak se doktora zeptám na ten menigokok. Tak snad nám poradí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.2.10 11:21

Nesouhlasim s tim, ze ockovani proti planym nestovicim pro male deti je zbytecne. Ale to bych se opakovala a matky, ktere nechaji zamerne nakazit deti bych povinne hospitalizovala na infekcnim odd. - vlastni zkusenost.
Taky je fajn travit v lete tri nedele doma - zkusenost kamaradky - a zrusit kvuli tomu zaplacenou dovolenou more.

Starsi dcera ma nad ramec - zloutenku, klistovku a pl.nestovice. Meningokoka dostane nez bude teenager a kolem 12 roku dostane ocko proti rakovine del.cipku (treba v te dobe uz bude hrazena)

Mladsi dcera - ted dojela ctvrtou davku Hexy, rozockovano mame Priorix Tetra (tudiz i nestovice), po druhem roce az pujde castecne do kolektivu tak dostane meningokoka a pak klistovku po tretim roce. Bydlime v exponovane oblasti a jako miminko loni lezouci jich za jeden den mela 5 ks ve velikosti minipihy - objevitelne jen diky bilemu telicku… :nevim: + ocko proti rakovine del. cipku.

• Citovat
  • Upravit
44183
15.2.10 17:30

K vakcíně proti planým neštovicím - je poměrně nová,nikdo neví,jak dlouho bude chránit..Nikdo,kdo je dnes dospělý jí nebyl v dětství očkován..Malé očkované dítě teď neonemocní,ale v pubertě nebo dospělosti ano a ze všemi komplikacemi..Na to mě upozornila i naše dr.,která je jinak PRO očkování..

Předpokládá se,že vakcína chrání asi 10let,potom je potřeba přeočkování.To jsem našla i na netu,odkaz nedám,nevím už,kde to bylo.Po prodělaném onemocnění je celoživotní imunita.

Záleží ale na každém.Já jsem taky přemýšlela,zda naočkovat,vážila všechna pro a proti.Nakonec děti neštovice chytly ani nevím kde..Ušetřili mi tím starosti i peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
15.2.10 17:40

I naočkované dítě může onemocnět, ale nemoc proběhne velmi mírnou formou několika pupínky. Peťka má naočkované 2 vakcíny v odstupu roku, po době 7 let jí dr bude dělat odběr na protilátky.
U každého dítěte je průběh velmi individuální, někdo má pár pupínků, někdo hodně, jíný leží v komatu se zánětem mozkových blan. Poslední případ neznám jen z doslechu, a přimělo mě to k očkování.
Ale je to věc každého z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
15.2.10 17:58

Ondra právě dostal poslední hexu. Pneumokoka nemáme, ale asi dáme meningokoka a jestli ho do jara nepřejde strkat do pusy všechno v okruhu několika kilometrů, tak ještě žloutenku. Ostatní zase po poradě s dr., až bude kdyžtak větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek