Protilátky proti embryu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
662
7.2.17 10:21

@Chojcicka17 to muze znamenat kde co, treba lepek :nevim: kdyz tak se ozvi pres zpravu pak, poslala bych ti to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
7.2.17 11:55

@Chojcicka17 Ahoj, u nás to bylo tak, že než jsem šla do caru, tak jsem věděla, že chci všechna vyšetření. Když jsem dr řekla, že chci imunologii, tak mi řekla, že je to zbytečné (většinou jí opravdu dělají až po druhém nepovedeném ivf), ale trvala jsem si na tom. Poslala nás teda s manželem do Prahy do Immunie k dr Šetinové. Výsledek u nás byl, manžel protilátky proti vlastním spermiím a u mě zvýšené NK buňky. Což jsou buňky, které má každý v těle a zabíjejí virové a nádorové buňky, což je super, ale když máš vysokou imunitu a oni se ti přemnoží, tak se z krve dostanou do dělohy a tam pak emrijko zabijou, protože ho vyhodnotí, jakože je cizí a nepatří tam. Takže já mam brát Medrol na snížení imunity. Pokud tě nechtějí poslat na komplet vyšetření, změň car.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
4.6.19 09:20

@Mona13
Ahojky mame to s manzelem uplne stejne jako ty, a taky mam brat Medrol :) muzu se prosim zeptat jak jsi dopadla? jestli se zadarilo? moc dekuji za odpoved :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
4.6.19 15:58

@Míša 7 Ahojky, take mi ty protilatky nasli, letos v unoru, a uz ted mam hodnoty ok, jen se bohuzel nedaji srazit Nk bunky, ktere me taky trapi. Nemela jsem medrol, ale metypred, ale to je asi totez nebo hodne podobne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
5.6.19 07:48

@Helca83
Ahojky, a v jake jsi tedka fazi? snazite se? me ceka stimulace, a pak nasadit ten Medrol, docela se toho vseho bojim ale snad to zvladnu, musim :lol: Taky si myslim, ze to bude vse podobne ty leky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
5.6.19 10:26

@Míša 7 No ja uz cekam jestli cekam :) Vic bych to nerada rozebirala, nerada bych neco zakrikla :think: Je mi ale teda divne ze to nasadis az po stimulaci, ja to mela vzdy minimalne 4-6 tydnu pred, prave proto, aby to zabralo. Chodim k MUDr Malickove, to je kapacita :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
5.6.19 21:51
@Helca83 píše:
@Míša 7 No ja uz cekam jestli cekam :) Vic bych to nerada rozebirala, nerada bych neco zakrikla :think: Je mi ale teda divne ze to nasadis az po stimulaci, ja to mela vzdy minimalne 4-6 tydnu pred, prave proto, aby to zabralo. Chodim k MUDr Malickove, to je kapacita :think:

Mě dr říkala, že to mám začít brát 14 dní pred vložením embrya, že to stačí, že tu hodnotu nemám drastickou a brát cca do 15 týdne… Tak držím moc palecky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
6.6.19 06:02

@Míša 7 Diky, ale to uz tedy skoro abys zacla ne? 14 dni pred vlozenim embrya, jestli mas kratky protokol a rovnou ET, tak to vychazi skoro na zacatek stimulace se mi zda… max chvilicku potom. Ano ano, cca do 15 tydne, do prvotrim screeningu a pak postupne vysazovat, to mi take rekli. Take preju hodne stesti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
6.6.19 08:59

@Helca83
Dekuji :kytka: no nam doporucuji metodu PGD/PGS kde zjistuji i gen.vady embryek, je to i vetsi jistota, takze je lepsi kdyz ti odeberou vajicka, pak je spoji nechaji vyvijet a pak odebiraji bunku, jestli je embryo v poradku po gen. strance a vetsinou se vklada az ten dalsi cyklus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
6.6.19 10:28

@Míša 7 Aha, tak to jo, to mas casu dost. Mne rikala MUDr ze tyhle protilatky zpusobuji potrat az kolem 6-7 tt, takze prave proto kdyz to beres chvili pred ET/KET, tak je velka sance ze zaberou, nez zaberou, ma to trvat pry 4-5 tydnu, pak se bere znova krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
6.6.19 18:00

Nevím, mě to právě říkala tahle, a říkala mi že to kolikrát ženy berou tři měsíce před ale ty že mají větší hodnoty, že u mě stačí takhle a jedna holcina to brala taky 14 dní pred a zabralo to a čeká chlapečka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
9.6.19 15:06
@Míša 7 píše:
Nevím, mě to právě říkala tahle, a říkala mi že to kolikrát ženy berou tři měsíce před ale ty že mají větší hodnoty, že u mě stačí takhle a jedna holcina to brala taky 14 dní pred a zabralo to a čeká chlapečka :potlesk:

Ahoj mě jednou pomohlo brát jen 14 dní před ketem po Ivf s pgs, ale podruhé jsem potratila a podle dr. Malíčkové mohla být chyba právě v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.5.23 09:51

Ahojky, tady je můj příběh k tvé otázce
6/2020 po inseminaci mimoděložní tehotenství s odběrem levého vejcovodu
11/2022 první ET - neúspěšné
12/2022 jsem otěhotněla přirozeně, ale bohužel opět mimoděložní - odběr pravého vejcovodu a časti vaječníku. V nemocnici mi píchli protilátku, protože mám krev RH mínus - o tom se na klinice vůbec nezmínili!
4/2023 další pokus KET - pri transferu, jsem si musela vyžádat léky ( dle genetiky, mám mutaci genu který způsobuje trombozy), lékař na mně kouka, že to jsem měla mít už od začátku a že mi je předepíše a mám okamžitě začít s aplikaci. Moje výsledky z genetiky mají na klinice od začátku co tam chodím tedy skoro 4roky
Po informovaní kliniky o dalším neuspěšným transferu, mi volala doktorka, že je vhodné vyšetření dělohy - histeroskopie.
Včera jsem na ní byla, a doktorka nic nenašla. Vše v naprostém pořádku, žádné srůsty ani defekty. Tak jsem se ptala, jaký může být jiný důvod proč se porád nedaří… Její odpověd mne posadila úplně na zadek. Řekla, že to nejde říct a mám dál brál léky které užívám! Já ale žádné léky neberu - takže vybrala z mé karty lékarskou zprávu z ledna 2021 - kde mi dělali imunologii a je tam napsané, že mám pozitivné protilátky na embya… Koukame s doktorkou na sebe a říkam jaké protilátky? o ničem nevím a nikdy mi u vás nikdo žádné léky nepredepsal… Tak mi je předepsala a říka -no ted už když budete brát tyhle léky, tak by se měl další pokus podarit, protože vaše telo nebude proti embryu bojovat…
Takže holky, oni mají v moje kartě přes dva roky informaci, že mám protilátky a nic s tím nedělali? Jakože opravdu by stačilo nasadit tabletky a nemusela jsem přijít o vejcovod a mohla otehotnet přirozeně? Že jsme si nemusela projít všema potratmi, stresem a bolestí? Peníze jsou samozřejmě další vec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.5.23 10:43

Pochybení kliniky

Ahojky holky, ráda bych se s váma podělila o moje nepříjemné zkušenosti s klinikou. Budu moc ráda, kdyby se tady našel někdo kdo by mi poradil jaké mám možnosti postupu dál.
6/2020 po inseminaci mimoděložní tehotenství s odběrem levého vejcovodu
11/2022 první ET - neúspěšné
12/2022 jsem otěhotněla přirozeně, ale bohužel opět mimoděložní - odběr pravého vejcovodu a časti vaječníku. V nemocnici mi píchli protilátku, protože mám krev RH mínus - o tom se na klinice vůbec nezmínili!
4/2023 další pokus KET - pri transferu, jsem si musela vyžádat léky ( dle genetiky, mám mutaci genu který způsobuje trombozy), lékař na mně kouka, že to jsem měla mít už od začátku a že mi je předepíše a mám okamžitě začít s aplikaci. Moje výsledky z genetiky mají na klinice od začátku co tam chodím tedy skoro 4roky
Po informovaní kliniky o dalším neuspěšným transferu, mi volala doktorka, že je vhodné vyšetření dělohy - histeroskopie.
Včera jsem na ní byla, a doktorka nic nenašla. Vše v naprostém pořádku, žádné srůsty ani defekty. Tak jsem se ptala, jaký může být jiný důvod proč se porád nedaří… Její odpověd mne posadila úplně na zadek. Řekla, že to nejde říct a mám dál brál léky které užívám! Já ale žádné léky neberu - takže vybrala z mé karty lékarskou zprávu z ledna 2021 - kde mi dělali imunologii a je tam napsané, že mám pozitivné protilátky na embya… Koukame s doktorkou na sebe a říkam jaké protilátky? o ničem nevím a nikdy mi u vás nikdo žádné léky nepredepsal… Tak mi je předepsala a říka -no ted už když budete brát tyhle léky, tak by se měl další pokus podarit, protože vaše telo nebude proti embryu bojovat…
Takže holky, oni mají v moje kartě přes dva roky informaci, že mám protilátky a nic s tím nedělali? Jakože opravdu by stačilo nasadit tabletky a nemusela jsem přijít o vejcovod a mohla otehotnet přirozeně? Že jsme si nemusela projít všema potratmi, stresem a bolestí? Peníze jsou samozřejmě další vec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.23 15:10

@M.910 To je moc lito. Kam chodis? Neuvazovala si o zmene CARu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex