Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, precetla jsem diskuze tady, ale vetsinou sou starsiho data. Zajimajo me nazory na dite s darcem. Nejlepe z osobni zkusenosti pripadne z okoli. Resili jste podobu, geny? U nas to vypada, ze nam nic nezbyde jen jit do darce tak to zatim zpracovavam. Dekuji za odpovede.
Máme děti dvě, obě „darované“.
Dcera je moje kopie, syn vypadá jako manžel v dětství. Ono to tak většinou bývá - každý si nějakou podobu najde, když chce.
Klidně se ptej, co by tě zajímalo, mám to hodně otevřené. Asi i proto, že jsem to dlouho zpracovávala.
Doporučuji dát si čas. U nás s tím paradoxně neměl partner problém vůbec, já velký. 2 roky jsem čekala, jestli jeho léčba nepřinese nějaké výsledky, a za tu dobu to ve mně tak nějak dozrálo, že teda dárce ano.
Máme zdravé a krásné děti, jsou naše všechno.
Jinak hodně jsem toho napsala v této diskuzi: https://www.emimino.cz/…rmie-264711/ Tak ať se neopakuji… ![]()
Dekuji za reakci. U nas prave manzelovi zjistili azoosp. Nejdriv nastal sok a utesovani, ze M/T to vyresi.Pak jsme si to nechali rozlezet v hlave a moznost darce nam neprisla az tak spatna.Jak procitavam diskuze zjistuji, ze muzi s tim nemaji az taky problem jako muj manzel
.Ja s tim porad nejak bojuji.Jsem rozhodla pro darce ale asi to musi jeste trosku dozrat.Spis mi jde o to eticke hledisko. Podoba atd.
A my jme se rozhodli, ze to nerekneme nikomu ani z rodiny. Z moji i manzelovy strany jsou vsichni plodni a zrovna ted je v obou rodinach baby boom tak si myslime, ze by to moc lidi nepobralo. Myslim, ze netusi ani co je Car atd.
a bojime se, ze se nekdo pak v budoucnu prekecne nahodne pred ditetem.
Tak muj kolega z prace ma dva chlapecky a oba,,darovane" myslim od jednoho darce. Jsou mu neuveritelne podobni. Ze jsou od darce vi jen par zasvecenych, paradoxne od nich z rodiny to nevi nikdo…Pokouseli se o mimco nekolik let a nakonec to dopadlo darcovstvim…Presne jak rikate, manzelka s tim trosku mela problem po psych. strance u poceti prvniho ( jak on rika - mela divnej pocit), u druheho uz to neresila vubec…Jsou pohodova rodina, klukum je myslim 10 a 7 let…
Já mám kamarádku, co má dítě ze spermatu od dárce, protože jsou s manželem oba nosiči genetické vady, díky které jim umřela dvojčátka.
Teď mají nové miminko takto a maminka mi říkala, že si vybírají krevní skupinu, výšku a postavu. Možná i barvu očí, tak skoro není divu, že ten chlapec vypadá jako tatínek.
Já bych do toho šla ![]()
Moc dekuji za reakce
u me tomu hlava rozumi asi srdce potrebuje cas aby pochopilo,,ze nebudem mit d manzelem biologicky spolecne dite.Ale pujdem do toho.Bez ditete bych skoncit nechtela.
To je asi pak sila kdyz se pribuzni rozplyvaj jak je dite podobne otci ![]()
@Emka17 píše:
To je asi pak sila kdyz se pribuzni rozplyvaj jak je dite podobne otci
Oni se tomu smějí. I ta kamarádka, dokáže se nad to povznést a přijde jí to vtipné. Ví to jen rodina, že je od dárce. A to o podobnosti s otcem tvrdí všichni. (Já nejsem z jejího bezprostředního okolí, vím to z úplně jiného důvodu)
Holky, ahoj, snad neva, ze idu s dotazem
My resime stejny problem.
U oartnera nekrospermie, m/t, neuspesna
Tak nakonec sme zvolili darce.
Ja mam taky strach, co se tyce podoby ditete, tak snad, pokud to vyjde, i nas prcek bude podobny „tatkovi“ ![]()
Btw, vyslo to na poprve?
Vyšlo to napodruhé IUI, podobný není nikomu. Povahou celý manžel. Okolí to netuší a podobu si prostě najdou. Ve výsledku to vůbec neřešíme. A jsme štastni, že jej máme.
@Anonymní píše:
Ja mam taky strach, co se tyce podoby ditete, tak snad, pokud to vyjde, i nas prcek bude podobny „tatkovi“
Btw, vyslo to na poprve?
ahoj, partner má také nekrospermie, začínáme to řešit s urologem, myslíš že je šance že se to srovná? nebo je jediná cesta dárce? Jak dlouho jste bojovali?
@Anonymní píše:
Ja mam taky strach, co se tyce podoby ditete, tak snad, pokud to vyjde, i nas prcek bude podobny „tatkovi“
Btw, vyslo to na poprve?
Nám vyšly dvě IUI s dárcem, každá na třetí pokus. ![]()