Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nechápu otázce, jak může být dítě z darované spermie podobné manželovi… typově ano, ale jinak snad těžko…
Do toho bych nikdy nešla, v tom mám jasno a ta představa, že já jsem třeba z darované spermie nebo vajíčka mi není příjemná ani trochu…,
ale ať si každý dělá to, co mu vlastní jest…
Obdivuju chlapa, který na toto přistoupí. Já být chlap, tak na to nikdy nekývnu.
No tak dobrovolně určitě ne, ale když chlap nemá spermie, pak je to jediná možnost mít „společné“ dítě. Proto mi zajímá, kdo si tím prošel.
@LadyBrigit A proč ne? Pokud je chlap neplodný a pár chce dítě, přijde mi to výrazně lepší než adopce.
Znama do toho sla manzel je uzasny malou miluje od prvni minuty kdy mu ji dali do rukou ted planuji druhe prosim o anonym je to citlive rict ji to neplanuji proste je tatkova sranda je ze mu je i podobna ono v caru pri vyberu nabidnou stejny typ jako ze blondak s modryma ocima nedostane cernovlaseho cernookeho ovsem genetika je mocna a muze preskocit neco od predku ![]()
@Anonymní píše:
Mám dítě z darovaného vajíčka
A jak ses s tím srovnala? A jak manžel?
Pardon, ale také mne zajimá, jak může být dítě z cizího neznámého „spermatu“ podobné rodičům?.. Matce snad, ale „otci“ asi těžko… ![]()
@Andrea.Tom Myšleno samozřejmě tak, že není dítě úplně jiné, na první pohled, že tatínek není tatínek. Je jasné, že by to nebylo manžela.
@Sofie2013 píše:
@LadyBrigit A proč ne? Pokud je chlap neplodný a pár chce dítě, přijde mi to výrazně lepší než adopce.
Nevim, prostě by pro mě bylo pořad cizí.
@Klopotkova píše:
Nechápu otázce, jak může být dítě z darované spermie podobné manželovi… typově ano, ale jinak snad těžko…
Do toho bych nikdy nešla, v tom mám jasno a ta představa, že já jsem třeba z darované spermie nebo vajíčka mi není příjemná ani trochu…,
ale ať si každý dělá to, co mu vlastní jest…
Tak ono se dneska neřeší jenom barva a výška s váhou, ale i barva očí, vlasů atd. Takže pokud je manžel 155cm zrzek, vezme se sperma 155cm zrzka. Pro kliniky je to business, čím větší nabídka tím větší poptávka, taky nepůjdeš do restaurace kde ti udělají jenom řízek nebo svíčkovou.
@LadyBrigit píše:
Nevim, prostě by pro mě bylo pořad cizí.
Možná by si mluvila jinak, kdyby si opravdu to dítě mít nemohla ![]()
Prosím o zachování téma, jde mi o to, kdo si tím prošel, nebo zná někoho, kdo do toho šel a jaké to bylo, zda toho kroku nelituje a tak…
Máte někdo dítě - sperma od dárce? Jak jste se s tím srovnali? Na kolikátý pokus to vyšlo? Je dítě alespoň podobné manželovi? Vydržel váš vztah i po narození? Plánujete to dítěti říci? Díky za názory