Test na průchodnost vejcovodů

202
15.1.17 08:24

Test na průchodnost vejcovodů

Dobré ráno,
chodíme s přítelem do CARu a tam mi bylo řečeno, že když se mi nepodaří otěhotnět, tak mě pošlou na jakýsi test průchodnosti vejcovodů. Bohužel jsem dneska ráno dostala menstruaci, takže zítra volám a objednávám se. Zajímalo by mě, co si pod tím pojmem „test průchodnost vejcovodů“ mám představit. O tom, že to je bolestivé už vím :( Ale jaký DC se zákrok provádí? A je to pod narkozou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12007
15.1.17 08:27

Mně teda gynekolog říkal, že to jde dvěma způsoby. Laparoskopicky nebo ultrazvukově.. Akorát za ten ultrazvuk si dost připlatíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
15.1.17 08:55

@JayLee a nevíte jaký den cyklu se na to chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.1.17 09:08

A to ti nerekli v Caru, co to obnáší a kdy se na to chodi? Trochu divné ne :nevim: Tech zpusobu, jak se zjišťuje průchodnost muze byt vicero, takže nevíme, co mas na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
15.1.17 09:43

Právě že mi nic neřekli, jen že kdybych dostala menstruaci ať zavolám a že se domluvíme co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
15.1.17 10:20

HyCoSy - dělají to normálně v ordinaci, cca za půl hodiny hotovo a není to nic strašnýho a hlavně - zjistí se, jak na tom si, než hned do sebe cpát zbytečně nějaký hormony. Nám to pomohlo a hned jsem otěhotněla:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
15.1.17 11:09

@Svetlussska Tak snad to pomůže i nám a konečně otěhotním. Ty 2 roky neúspěšného snažení je na mě už moc. A když jste na tom už byla, tak mi odpovíte, který den cyklu se na to chodí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
15.1.17 12:24

@LucieM34 to už vůbec nevím, asi je to jedno si myslím, tam o ovulaci asi nejde. jo, je to kontrastní tekutina, která se tam pustí a čeká se kudy projde. Nic to neni, je to jen proste taková delší prohlídka u doktora no.
Mě to pomohlo asi psychicky, že jsem věděla, že u mě problém není, takže jsem hormony odmítla a udělala jsem dobře! hodně štěstí přeju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
30.1.17 13:26

Ve čtvrtek jsem byla na tom testu průchodnosti vejcovodů. Nebudu tu psát jaké to bylo :mrgreen: Spíš by mě zajímalo jestli Vám řekli jestli můžete mít normálně sex. Mě doktor jen říkal že teď 2-3 měsíce je největší pravděpodobnost otěhotnět, ale z toho stresu jsem se ho na to zapomněla zeptat.
A krvácela jste pak některá? Je už to 5 den a já občas špiním a občas slabě krvácím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.2.17 17:58

Ahoj, tak mě to čeká zítra. Hodně tu čtu o tom hsg, že to pěkně bolí, ale podle mě si to dost lidí plete s hycosy, které prý skoro nebolí. Já jdu na hyfosy, to je zas nějaká novinka asi, jelikož o tom skoro nikde nic nepíšou, ale měla by to snad být nějaká pěna místo tekutiny. No jsem na to zvědavá, pořád mi vrtá hlavou, jestli jsem se rozhodla správně, protože i když vejcovody průchozí budou, tak při laparce by se toho zjistilo víc. Jinak v Gennetu to stojí 2tis a dělá se to 5-12DC. Já budu zítra 11DC a ráda bych se hned snažila, ale ovu čekám tak 13DC a tady jsem se dočetla, že se to nedoporučuje, tak snad se nezapomenu dr zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
1.2.17 18:29

@Mona13 mě bylo řečeno že máme se snažením týden počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.2.17 18:39

@LucieM34
Chjo, no jo, ale když ta ovulace nepočká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
1.2.17 19:24

@Mona13 My se taky můžeme začít snažit až v pátek a to jsem 20 DC, ale i tak to zkusíme, třeba se mi ovulace zrovna tento měsíc posune :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.2.17 19:29

@LucieM34 Tak určitě zkuste, možné je vše :palec: Já si teda dělám ovu testy a vychází mi krásně pokaždý 12-15DC, takže mě se asi nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.2.17 16:13

@LucieM34 Tak hotovo :mrgreen: Byla to pohodička, zabolelo to asi na sekundu, když tam dával tu hadičku a pak jsem jen cítila malinko tlak, jak tam pouštěli tu tekutinu. No a trošku jsem potom krvácela. Ale dr to měl asi trochu usnadněný, že jsem těsně před ovulací, takže mi to šlo asi snadněji zavést, když už je čípek pootevřený. A ptala jsem se na to snažení a říkal, že klidně můžeme hned, když se na to budu cítit a nebude mě to bolet. No jelikož tam mam folikul už 20mm, tak to určitě zkusíme. Jinak výsledek je, že v jednom místě na obou stranách to neprotékalo moc hladce, ale jakoby trhaně a že tam se to ted trochu prošťouchne tou tekutinou, ale jinak dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí