Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré ráno,
chodíme s přítelem do CARu a tam mi bylo řečeno, že když se mi nepodaří otěhotnět, tak mě pošlou na jakýsi test průchodnosti vejcovodů. Bohužel jsem dneska ráno dostala menstruaci, takže zítra volám a objednávám se. Zajímalo by mě, co si pod tím pojmem „test průchodnost vejcovodů“ mám představit. O tom, že to je bolestivé už vím
Ale jaký DC se zákrok provádí? A je to pod narkozou??
Mně teda gynekolog říkal, že to jde dvěma způsoby. Laparoskopicky nebo ultrazvukově.. Akorát za ten ultrazvuk si dost připlatíš..
A to ti nerekli v Caru, co to obnáší a kdy se na to chodi? Trochu divné ne
Tech zpusobu, jak se zjišťuje průchodnost muze byt vicero, takže nevíme, co mas na mysli.
Právě že mi nic neřekli, jen že kdybych dostala menstruaci ať zavolám a že se domluvíme co a jak.
HyCoSy - dělají to normálně v ordinaci, cca za půl hodiny hotovo a není to nic strašnýho a hlavně - zjistí se, jak na tom si, než hned do sebe cpát zbytečně nějaký hormony. Nám to pomohlo a hned jsem otěhotněla:))
@Svetlussska Tak snad to pomůže i nám a konečně otěhotním. Ty 2 roky neúspěšného snažení je na mě už moc. A když jste na tom už byla, tak mi odpovíte, který den cyklu se na to chodí??
@LucieM34 to už vůbec nevím, asi je to jedno si myslím, tam o ovulaci asi nejde. jo, je to kontrastní tekutina, která se tam pustí a čeká se kudy projde. Nic to neni, je to jen proste taková delší prohlídka u doktora no.
Mě to pomohlo asi psychicky, že jsem věděla, že u mě problém není, takže jsem hormony odmítla a udělala jsem dobře! hodně štěstí přeju!
Ve čtvrtek jsem byla na tom testu průchodnosti vejcovodů. Nebudu tu psát jaké to bylo
Spíš by mě zajímalo jestli Vám řekli jestli můžete mít normálně sex. Mě doktor jen říkal že teď 2-3 měsíce je největší pravděpodobnost otěhotnět, ale z toho stresu jsem se ho na to zapomněla zeptat.
A krvácela jste pak některá? Je už to 5 den a já občas špiním a občas slabě krvácím.
Ahoj, tak mě to čeká zítra. Hodně tu čtu o tom hsg, že to pěkně bolí, ale podle mě si to dost lidí plete s hycosy, které prý skoro nebolí. Já jdu na hyfosy, to je zas nějaká novinka asi, jelikož o tom skoro nikde nic nepíšou, ale měla by to snad být nějaká pěna místo tekutiny. No jsem na to zvědavá, pořád mi vrtá hlavou, jestli jsem se rozhodla správně, protože i když vejcovody průchozí budou, tak při laparce by se toho zjistilo víc. Jinak v Gennetu to stojí 2tis a dělá se to 5-12DC. Já budu zítra 11DC a ráda bych se hned snažila, ale ovu čekám tak 13DC a tady jsem se dočetla, že se to nedoporučuje, tak snad se nezapomenu dr zeptat.
@Mona13 My se taky můžeme začít snažit až v pátek a to jsem 20 DC, ale i tak to zkusíme, třeba se mi ovulace zrovna tento měsíc posune ![]()
@LucieM34 Tak určitě zkuste, možné je vše
Já si teda dělám ovu testy a vychází mi krásně pokaždý 12-15DC, takže mě se asi nehne.
@LucieM34 Tak hotovo
Byla to pohodička, zabolelo to asi na sekundu, když tam dával tu hadičku a pak jsem jen cítila malinko tlak, jak tam pouštěli tu tekutinu. No a trošku jsem potom krvácela. Ale dr to měl asi trochu usnadněný, že jsem těsně před ovulací, takže mi to šlo asi snadněji zavést, když už je čípek pootevřený. A ptala jsem se na to snažení a říkal, že klidně můžeme hned, když se na to budu cítit a nebude mě to bolet. No jelikož tam mam folikul už 20mm, tak to určitě zkusíme. Jinak výsledek je, že v jednom místě na obou stranách to neprotékalo moc hladce, ale jakoby trhaně a že tam se to ted trochu prošťouchne tou tekutinou, ale jinak dobrý ![]()