Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Enmammazakl.:
to i příští partner může mít stejný problém a pochybuju, že když řeknu novému, jdi nejdříve na spermiogram, tak že to tak udělá
ne vyloženě že nechce, ale prostě to řešíme, takhle bych to spíš nazvala
a na druhou stranu může mít i spermiogram v pořádku nějaký nový partner a stejně s ním ženská neotěhotní…
no přesně tak, já jsem sice zdravá, ale může být zítra jiné, že…
@Klopotkova píše:
a na druhou stranu může mít i spermiogram v pořádku nějaký nový partner a stejně s ním ženská neotěhotní…
Přesně tak…to, že je nějaký viditelný problém u chlapa ještě neznamená, že nemůže být (třeba ne tak zjevný) problém i u ženy.
@Anonymní píše:
@Klopotkovano přesně tak, já jsem sice zdravá, ale může být zítra jiné, že…
Ono ani to, že jsi zdravá nemusí nic znamenat, co se týče plodnosti. My jsme zcela zdraví s manželem oba a dítě se nám počít nepovedlo.
@Anonymní píše:
@Klopotkovano přesně tak, já jsem sice zdravá, ale může být zítra jiné, že…
myslela jsem to tak, že oba mohou být v pořádku a stejně se několik let nepodaří otěhotnět, stává se to a není to až tak neobvyklé…
@Anonymní píše:
@Enmammazakl.:
to i příští partner může mít stejný problém a pochybuju, že když řeknu novému, jdi nejdříve na spermiogram, tak že to tak udělá
Zakladatelko ono to máš různý..Když na to kyvne a řekne si že je to ok tak pak zjistí pozdě že to tak nechce a vztah se roztříští..Tak jako obrácené že ho může milovat. ![]()
Jenže to je jen o něm..A i kdyby ti tu 30 žen napsalo že ok tak on být ok nemusí.
Sama musíš vědět že kdyby se to nepovedlo a rozešli jste se že to zvládneš.
Samozrejme, ze jsou lidi, kteri jsou schopni s maximalni laskou vychovavat biologicky cizi deti jako vlastni. A to nejen adopce, ale treba vzit si partnera s malymi detmi, popr. ty darovane bunky. Kazdy to citi jinak. A dle toho at se zaridi. Pokud vim, ze bych nedokazala prijmout adoptovane dite, tak do toho proste nejdu, ale v nejmensim tim nepochybuji, ze nekdo to prijme zcela prirozene a neresi to. Diky bohu za takove lidi. Stejne jako beru, ze nekdo by se nedokazal prenest pres darovane bunky a pro nekoho je to zcela prirozene reseni.
Nemam pocit, ze by byl zakladatelci muz striktne proti, jen je to pro nej nova (a velmi sokujici) informace a musi se s ni nejak popasovat, coz se obvykle nevyresi jednim vaznym hovorem u sklenicky vina. Mozna, ze se s tim smiri. A mozna casem dospeje k tomu, ze by to fakt nedal, v tom pripade bude micek na strane partnerky, jestli s nim bude chtit byt bezdetna, adoptovat nebo pro ni bude porod vlastniho ditete natolik zasadni, ze mu najde jineho tatinka.
Mimochodem, mam pocit, ze ze vseho nejvic me na me dceri irituji vlastnosti, ktere zdedila bez diskuze jen a jen po mne ![]()
@Enmamma píše:
Ale pokud zakladatelka mít děti může, chápu, že smířit se s tím, že mít děti nebude jenom proto, že manžel nechce o darovaném spermatu ani slyšet, je pro ní těžké.
těžké to je to je jasné
, ale jaké je řešení? asi to probrat jak to kdo vidí a snažit se najít řešení. někdy bohužel to řešení nemá
nás byla naštěstí chyba jen u mě takže neplodnost manžela se řešit nemusela
V tomhle jsme mnohem horší než manžel, vím že manžel děti chtěl ale pokud by to nešlo smířil by se. Pokud by byla neplodnost u něj tak ač si bez něj život neumim představit, touha po dítěti byla moc velká ![]()
@Malike píše:
@Enmamma asi bych byla za sobce..Ale raději opustím partnera než být bez dítěte.
Jo a co kdyby to bylo naopak? Taky by jsi chtela, aby te partner opustil, kdyby se zjistilo, ze nemuzes mit vlastni deti? Dej si pozor, aby te to take nedobehlo…
@Pajka89 já už dítě mám..Ale jinak holt bych se STIM musela smířit..Vím že dítě je pro někoho hodně a když bych mu ho nemohla dát a chtěl by svoje..Musela bych to pochopit.
A naopak..Nemít dítě a neplodný partner odmítne cizí spermií..A nedovolí mě být matkou..Opustím ho.Za tím si stojím.
@Malike píše:
@Pajka89 já už dítě mám..Ale jinak holt bych se STIM musela smířit..Vím že dítě je pro někoho hodně a když bych mu ho nemohla dát a chtěl by svoje..Musela bych to pochopit.
A naopak..Nemít dítě a neplodný partner odmítne cizí spermií..A nedovolí mě být matkou..Opustím ho.Za tím si stojím.
A co situace, kdy partner povolí, ale dárcovské sperma nepomůže?
@alenka84 jestliže je chyba i ve mě..Tak bychom se pokusily hledat jiné řešení jak být matkou
ale jak říkám já už jedno mám..Mě se to již netýká..Jsem rada mamou a prostě dítě je u mě..To nejlepší co se mi mohlo stát ![]()
Možná vy to tak nemáte..Ale já nevěřím na šťastně až na dosmrti..Ne stim když se každý druhý rozvádí..A i bez rozvodů je to tragédie..Málokoho znám aby byl s partnerem až na do smrti..Ale aby mě bylo 45 a rozvod a žádné dítě protože jsem se obětovala.
Ne..U mě ne.
@Enmamma
zakl.: