Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Samozrejme, nesmirne tezke, to je samozrejme. Mluv s nim, rekni mu to takhle, ze fakt nechces slyset nic o zmene partnera, ze to dite chces mit s nim a hotovo. Ze s jinym partnerem by to byly jine spermie, a co hur, jeste jiny chlap, coz ty nechces. Chces ho vychovavat s nim
A hodne trpelivosti, fakt to neni rozhodnuti pres vikend.
@alenka84 vsak ano, zalezi na pristupu ![]()
Po detech jsem touzila a bylo by mi jedno jakym zpusobem vznikly. Ja sice problem s neplodnosti nemam. Ale vim, ze tohle bych nehrotila a jsem rada za ostatni, ze existuji takove moznosti v dnesni dobe a vetsina lidi se tech deti jednou opravdu docka. Jedno jakou cestou ![]()
@Anonymní píše:
Mám dítě z darovaného vajíčka
Gratuluji, ze to vyslo ![]()
Zakl.
Moc díky, ano, tak to je. Rozhodnutí je těžké, ale asi jediné možné ![]()
@Nowuka2 píše:
Tak ono se dneska neřeší jenom barva a výška s váhou, ale i barva očí, vlasů atd. Takže pokud je manžel 155cm zrzek, vezme se sperma 155cm zrzka. Pro kliniky je to business, čím větší nabídka tím větší poptávka, taky nepůjdeš do restaurace kde ti udělají jenom řízek nebo svíčkovou.
Ale jo, vždyť to jsem psala, že typově dárce a příjemce musí si být typově podobní, ale to neznamená, že když otec bude blonďák a syn taky, pokud tedy syn zdědí po dárcovi podobu, že si musí být podobni, typově ano, ale jen typově… nikdy si nebudou podobni…
Jsem anonymní ze dneška co má dvě děti dárcem.
Když jsme šli na třetí IVF po delším čase, tak se nás ptali jestli chceme „stejného otce“. Ptali se proto, že splnil počet počatých a narozených(?) dětí. Kolik je limit netuším.
@Anonymní píše:
Jsem anonymní ze dneška co má dvě děti dárcem.
Když jsme šli na třetí IVF po delším čase, tak se nás ptali jestli chceme „stejného otce“. Ptali se proto, že splnil počet počatých a narozených(?) dětí. Kolik je limit netuším.
A byla někdy situace, že toho manžel litoval? A obě děti mají teda stejného otce?
@e008 píše:
V tomto případě mi jde o to, že jak jsou ženy soběstačnější a ke zplocení dítěte nebudou potřebovat chlapa, může také dojít k tomu, že tyto ženy budou jednou převažovat. Chlap byl potřeba k tomu, že živil rodinu. Teď si rodinu žena uživí sama, když tak vypomohou rodiče. A pokud je bonus k tomu, že mohou mít dítě, aniž by se musely otravovat s chlapem… Nevím, pořad si myslím, že dítě by mělo vyrůstat v klasickém modelu. Ale já mám zase vyšší toleranci u jiných věcí, toto mi prostě nesedí.
Vidíš a dneska jsem četla že ženy stejně najdou cestu jak otěhotnět a nechtějí chlapa. A že jich je dnes hodně. Ja nevidím nic špatného..Model rodiny už funguje málokomu..Rozvody..Nezájem..Takže proč ne.
Zakl.
U dárce je alespoň jistota, že je zdravý, ale u nějakého neznámého chlapa ne. Ale zase aspoň ta ženská ví, s kým to má.
To je také jedna věc, nad kterou se často zamýšlím, zda by to byl člověk, který by mě v realitě „voněl“, zda bych s ním vůbec chtěla něco mít.
V případě dárcovství o něm člověk nic neví. ![]()
@Anonymní píše:
@MalikeZakl.
U dárce je alespoň jistota, že je zdravý, ale u nějakého neznámého chlapa ne. Ale zase aspoň ta ženská ví, s kým to má.
To je také jedna věc, nad kterou se často zamýšlím, zda by to byl člověk, který by mě v realitě „voněl“, zda bych s ním vůbec chtěla něco mít.
V případě dárcovství o něm člověk nic neví.
Tak to rozhodne
ale já mluvila o tom že nevidím nic špatného na výchově dítěte bez otce..Ať si upichne jak chce
Zakl.
já to pochopila, jen jsem k tomu dopsala ten dotatečný komentář - dárce vs. chlap pouze za účelem dítěte
@Anonymní píše:
A byla někdy situace, že toho manžel litoval? A obě děti mají teda stejného otce?
Ano, mají stejného „otce“.
Ne, nelitoval.
@Anonymní píše:
@MalikeZakl.
já to pochopila, jen jsem k tomu dopsala ten dotatečný komentář - dárce vs. chlap pouze za účelem dítěte
Jenom otázka..Jak víš že pan xy z dárcovské spermabanky napsal do dotazníku pravdu? Že třeba nemá vývojovou vadu..Nebo ani o tom nemusí vědět
@Klopotkova píše:
Nechápu otázce, jak může být dítě z darované spermie podobné manželovi… typově ano, ale jinak snad těžko…
Ale může. „Podobu“ dělá do velké míry i to, jak se člověk chová. Třeba se řekne, že někdo má „stejné oči“ jako jeho otec, ale znamená to, že je stejně mhouří, což nevědomky odkoukal.
Podobný, ve smyslu podobný na fotce, bude pochopitelně svému biologickému otci.
@ugluk
Zakl.
Děkuju. Já to vidím stejně. Jen pro chlapa je to asi těžké, čemuž i rozumím.