Dítě - sperma od dárce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
68926
29.1.17 10:48

@Avocado123 vzhledem k poctu deti zplozenych z darovanych bunek a vzhledem k tomu, ze ruzne statistiky udavaji, ze 10-30 % deti je biologickym potomkem nekoho jineho, nez se vseobecne domnivaji, je opravdu vyrazne vyssi pravdepodobnost, ze se jednou nevedomky potkaji sourozenci zplozeni normalni cestou nez s pomoci doktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
29.1.17 10:52

@Avocado123 Rekla bych, ze uplne stejna pravdeodobnost je, ze muze mit muz nemanzelske dite, o nemz nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 10:52
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Myslím, že je to i psychické. Já bych se asi snadněji srovnala s tím, že to dítě není „moje“, protože ten cit a tak je stejnak přes těhotenství, ale mám spíše strach, že to bude těžké zpracovat u manžela

To jo no. A proveri to vztah ze vsech stran. Urcite neni na skodu si o tom popovidat s nejakym psychologem. Muj muz byl ochotny tuhle variantu okamzite prijmout. Byla to pro neho lepsi moznost, nez dite adoptovat uplne. Nas tyhle trable hrozne posilily. Ale chapu, ze kazde ego tohle neunese a par to dokaze i rozdelit. Je to strasne tezky a zadnemu paru bych to neprala nikdy zazit :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.17 10:56
@Anonymní píše:
To jo no. A proveri to vztah ze vsech stran. Urcite neni na skodu si o tom popovidat s nejakym psychologem. Muj muz byl ochotny tuhle variantu okamzite prijmout. Byla to pro neho lepsi moznost, nez dite adoptovat uplne. Nas tyhle trable hrozne posilily. Ale chapu, ze kazde ego tohle neunese a par to dokaze i rozdelit. Je to strasne tezky a zadnemu paru bych to neprala nikdy zazit :(
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.17 10:57
@Anonymní píše:
To jo no. A proveri to vztah ze vsech stran. Urcite neni na skodu si o tom popovidat s nejakym psychologem. Muj muz byl ochotny tuhle variantu okamzite prijmout. Byla to pro neho lepsi moznost, nez dite adoptovat uplne. Nas tyhle trable hrozne posilily. Ale chapu, ze kazde ego tohle neunese a par to dokaze i rozdelit. Je to strasne tezky a zadnemu paru bych to neprala nikdy zazit :(

Zakl.
přesně, je to náročné. Nikomu bych to také nepřála.
Nás to právě spíše rozděluje, protože slyším spíše najdi si někoho, kdo ti dá, co chceš a tak. Pro něj je to náročné, proto mám strach, co by bylo, kdybychom do toho šli. Četla jsem právě pozitivní i negativní reakce mužů po narození.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.17 10:59

@Avocado123 Nesmysl a blud, ktery se siri mezi lidmi, co se nikdy o to do hloubky nezajimali. Darovana vajicka i sperma se casto vyvazeji na kliniky do zahranici a naopak. Prave proto, aby jeden chlap nemel deti treba po celem stredoceskem kraji. A take jeden darce muze darovat max desetkrat. A z toho jeste pokazde ta zena, ktera je prijemkyni, nemusi otehotnet, ze.

• Citovat
  • Upravit
68926
29.1.17 11:00

Zakladatelko, dejte tomu cas. Sama jsem byla v pozici, kdy to vypadalo, ze to nepujde jinak nez pres darovane vajick, a rozhodne jsem okamzite nezareagovala jasotem - hura, mame moznost, ono to pujde a bude dite! Reste to s muzem spolu. Nam to trvalo par mesicu, nekomu muzou stacit dny a nekomu nemusi stacit roky, honilo se nam samozrejme v hlave spousta veci, ale nesli bychom do toho, dokud bychom si nebyli 100% jisti. Nakonec to u nas dopadlo jinak, ale ten zmatek v hlave pamatuju.

Co se tyce podoby - ono kolikrat okoli vidi, co videt chce. Znam par adoptovanych deti, kterym lide, co to netusi, nadsene vykladaji, jak jsou cely tatinek nebo maminka (dle toho, koho zrovna dotycni znaji lepe nebo zrovna ditko drzi za ruku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
29.1.17 11:03

Děkuji moc za reakce. samozrejme případy s nevěrou jsou podobné, kukacci deti atd. Přesto bych mela z tohoto strach a nutí me to k zamyšlení. Přeji všem mnoho štěstí při jakékoli formě početí a krásnou neděli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
29.1.17 11:06
@Anonymní píše:
@Avocado123 Nesmysl a blud, ktery se siri mezi lidmi, co se nikdy o to do hloubky nezajimali. Darovana vajicka i sperma se casto vyvazeji na kliniky do zahranici a naopak. Prave proto, aby jeden chlap nemel deti treba po celem stredoceskem kraji. A take jeden darce muze darovat max desetkrat. A z toho jeste pokazde ta zena, ktera je prijemkyni, nemusi otehotnet, ze.

Při dnešních možnostech cestování :D lidé studuji všude mozne. Ale vin jak to myslíš, je mi jasné, ze pravděpodobnost je mizivá, ale nekdy se v životě opravdu stanou veci, který rozum nebere. Každopádně chapu a mas pravdu, ze se o tuto tematiku tak do hloubky nezajimam. Děkuji za info. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 11:06

@ugluk Moc děkuju!
Zakl.

• Citovat
  • Upravit
762
29.1.17 11:07

@Avocado123 Je mi uplne jasne, kam tim miris a musim se k Tve otazce pridat. Nedavno cetla ruzne vyjadreni odborniku, kteri primo pracuji v teto oblasti a vetsina z nich tvrdi, ze do budoucna darcovstvi muze dost ohrozit spolecnost, co se tyce vrozenych vyvojovych vad a ruznych mutaci genu… Moc chapu pary touzici po miminku a volici tuto cestu, je to urcite moc tezke, ale ma to strasne moc ALE… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
29.1.17 11:18

Mě teda víc děsí do budoucna, že se s tím začíná čím dál víc experimentovat. Jako teď, že už může mít dítě tři rodiče, nebo že by možná mohli schválit, že dítě bude moci mít žena i bez partnera atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
29.1.17 11:19

@Adeelka93 je to prave důvod, který ne odrazuje od darování. Jinak nemam problem s krvi, dření a vším možným, ale tady bych se bála tohoto. I kdyz ta pravděpodobnost je asi malá. Stále přibývají páry, co darování využívají a těch deti bude přibývat. Asi pak jediné pred svatbou/pocetim dna testy. Ale je pravda, ze tolik mužu ma někde deti ani to nevědí. A tolik žen ujelo s jiným. To si fakt nevyberes. A VVV jsou tady porad i vlivem prostředí. Je to těžká otázka. Ale díky bohu za tu možnost, ze je medicína tak vyspělá a dokáže dopřát žene donosit dite.

Příspěvek upraven 29.01.17 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68926
29.1.17 11:20

Jinak statisticky, pres umele oplodneni se rodi 4 % deti. Kolik z nich z darovanych bunek - 10 %? To mame 0,4 %. Dejme tomu pulka vajicko, pulka spermie, to je 0,2 %. IVF centra rostou jak houby po desti, je jich v republice kolik, 50? Kolik ma kazda z nich darcu, i kdyby jenom 100 (50+50). To mame za rok narozenych 100 000 deti a statisticky z toho 200 z darovaneho vajicka a 200 z darovane spermie. Na tech 200 deti je 2500 moznych darcu. Troufnu si rict, ze nekteri otcove jsou schopni v poctu 200 zplodit 2500 potomku :mrgreen: To uz asi trochu prehanim, ale vazne bych to nevidela tak dramaticky. Jo, az nam lidstvo degeneruje natolik, ze bude darovane bunky potrebovat 20 % paru a parametry darce splni malokdo, bude to s civilizaci nahnute. To pak mozna bude mit kazdy v obcance svuj geneticky kod a nez s nekym pujdu na prvni rande, porovnam si, zda nahodou nejsme pribuzni (velmi zjednodusuju, samozrejme to neni tak jednoduche). Nebo se bude k zadosti o svatbu pridavat lejstro od genetiku, ze nejsme pribuzni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 11:20
@Anonymní píše:
Zakl.
přesně, je to náročné. Nikomu bych to také nepřála.
Nás to právě spíše rozděluje, protože slyším spíše najdi si někoho, kdo ti dá, co chceš a tak. Pro něj je to náročné, proto mám strach, co by bylo, kdybychom do toho šli. Četla jsem právě pozitivní i negativní reakce mužů po narození.

A uz jste vycerpali vsechny moznosti na vlastni dite? Ani operacne z varlete/nadvarlete by se nedaly zadne zive spermie ziskat? Ale jak pise Ugluk, nechto chvili ulezet a nelamejte to pres koleno. Ukvapena rozhodnuti nebyvaji vzdycky nejlepsi… A pokud mas pocit, ze to nezvladnete, hledejte odbornou pomoc. Neni se vubec za co stydet. V Caru vam urcite nekoho doporuci :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex