Dítě - sperma od dárce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
29.1.17 11:24
@Anonymní píše:
@Avocado123 Nesmysl a blud, ktery se siri mezi lidmi, co se nikdy o to do hloubky nezajimali. Darovana vajicka i sperma se casto vyvazeji na kliniky do zahranici a naopak. Prave proto, aby jeden chlap nemel deti treba po celem stredoceskem kraji. A take jeden darce muze darovat max desetkrat. A z toho jeste pokazde ta zena, ktera je prijemkyni, nemusi otehotnet, ze.

Ne, nic se nikam nevozí. Byla by to komplikace (zajištění vhodných podmínek při přepravě, aby se materiál nepoškodil) i papírování (musí být vedeny podrobné záznamy, identifikační značky a štítky atd.). Spíš cestují příjemci, k nám jezdí děsně moc cizinců, takže většina opravdu skončí v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 11:25

@e008
Zakl.
Pokud si to člověk nazažije, tak neví, o čem mluví.
Myslím, že ve Španělsku a Dánsku to možné bez partnera je, možná je to pak snadnější dítěti vysvětlit, proč je z dárc. spermií. Já to zase tak špatně nevidím, ne každá žena má štěstí a najde toho pravého.
Nebo prostě, když už toho pravého má, tak to bohužel chce příroda jinak. :-(
Dřív také lidé nebyli vždy věrní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.17 11:27

Zakl.
ano, je to poslední možnost, mít takto dítě.

• Citovat
  • Upravit
85
29.1.17 11:30

Já jsem právě (doufám) otěhotněla se spermiemi od dárce, takže klidně zodpovím vaše otázky. My jsme teda věděli od samého začátku, že je to pro nás jediná možnost, takže jsme s tím žádné větší problémy sami se sebou neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 11:31

@Anthee
Zakl.
Tak gratuluju, určitě to vyjde!
A plánujete to říct?

• Citovat
  • Upravit
4397
29.1.17 11:33

V tomto případě mi jde o to, že jak jsou ženy soběstačnější a ke zplocení dítěte nebudou potřebovat chlapa, může také dojít k tomu, že tyto ženy budou jednou převažovat. Chlap byl potřeba k tomu, že živil rodinu. Teď si rodinu žena uživí sama, když tak vypomohou rodiče. A pokud je bonus k tomu, že mohou mít dítě, aniž by se musely otravovat s chlapem… Nevím, pořad si myslím, že dítě by mělo vyrůstat v klasickém modelu. Ale já mám zase vyšší toleranci u jiných věcí, toto mi prostě nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 11:43

@e008
Zakl.
Určitě to tak je, jednou jsem četla článek, jak právě asi v Dánsku jdou na umělé opl. panny, které vůbec nechtějí mít sex.
Chlapi mají obecně méně spermií, než dříve, takže v budoucnu to možná bude běžná situace.
Ale ráda bych diskuzi zachovala k tomu, k čemu jsem jí založila. Chápu, že když to někdo neřeší sám, tak řeší spíš takovéto otázku.
My bychom samozřejmě dítě chtěli, takže se ptám na zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
565
29.1.17 11:48

@e008 klasicky model je určitě krásný, ale jaká je dnes rozvodovost, kolik mužu se o své deti stará a kolik deti ma klasicky model rodiny a střídavou peci. To si nevyberes. Lepší, kdyz si to žena rozhodne a je s dítětem sama, než nějaké tahanice, stejně to odnese nejvíc dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
29.1.17 12:00

Kdybychom nemhli mit deti, tak tohle vubec neresim. Jestli je vajicko moje nebbo spermie manzela.Ja to dite odnosim pod srdcem, ja si ho porodim, chlap by byl u toho, polecne ho vychovame. Je to nase dite! Pro me nepodstatne odkud je nebo neni vejce a spermie. Ale kazdy to ma jinak no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 12:04

Mame dvoumesicni holcicku z darcovskych spermii, jina moznost nebyla (azoospermie a spatna genetika ze strany pritele) pritel ji od zacatku zboznuje. Cekali jsme na ni tri roky dobu obihali ruzna vysetreni a pak se rozhodli pro darce. Povedla se 3. inseminace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.17 12:05
@Anonymní píše:
Mame dvoumesicni holcicku z darcovskych spermii, jina moznost nebyla (azoospermie a spatna genetika ze strany pritele) pritel ji od zacatku zboznuje. Cekali jsme na ni tri roky dobu obihali ruzna vysetreni a pak se rozhodli pro darce. Povedla se 3. inseminace.

moc děkuju za pozitivní zkušenost!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.17 12:08

@viky23 - no právě, každy to ma jinak a jednoduše to vidí většinou ten, koho se to skutečně netýká. Taky si treba myslím, ze kdybych potřebovala místo DV naopak treba náhradní matku, tak s tim bych problem neměla, a ti co ji skutečně potřebuji, tak to asi vidí jinak. Stejně tak jako někdo kdo ma pravdebodobně svoje 2 děti a třetí na cestě nevidí problem v DV a DS.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.17 12:11
@Anonymní píše:
@viky23 - no právě, každy to ma jinak a jednoduše to vidí většinou ten, koho se to skutečně netýká. Taky si treba myslím, ze kdybych potřebovala místo DV naopak treba náhradní matku, tak s tim bych problem neměla, a ti co ji skutečně potřebuji, tak to asi vidí jinak. Stejně tak jako někdo kdo ma pravdebodobně svoje 2 děti a třetí na cestě nevidí problem v DV a DS.

Zakl.
Přesně tak, když to člověk neřeší, tak je to poloviční problém.
Tady se řeší budoucnost dítěte - co když bude nemocné a bude potřebovat dárce? Co když mu to někdo řekne? a tak. Co když se to vůbec nepovede.
Opravdu bych to nikomu nepřála. :-(

• Citovat
  • Upravit
19131
29.1.17 12:12
@viky23 píše:
Kdybychom nemhli mit deti, tak tohle vubec neresim. Jestli je vajicko moje nebbo spermie manzela.Ja to dite odnosim pod srdcem, ja si ho porodim, chlap by byl u toho, polecne ho vychovame. Je to nase dite! Pro me nepodstatne odkud je nebo neni vejce a spermie. Ale kazdy to ma jinak no :nevim:

No vidíš, já svoje dítě nenosila ani neporodila (ani naše geny nemá) a stejně je naše :) Každý to má opravdu jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
29.1.17 12:14

A jeste jedna vec, jak jsme k tomu od zacatku pristupovali. Jsme par a chceme mit spolu dite. Spolu prozit tehotenstvi, porod, spolu ho vychovavat. My jako par mame problem. Nikoliv ja nebo ty, ale my, tudiz ho budeme resit spolu a nespekulovat, ze treba s jinym partnerem by to bylo snazsi. Protoze neni jiny partner, my jsme se rozhodli byt spolu a tak se s tim holt musime poprat. Nebudeme jeden druhemu nic vycitat, i kdyz je treba „vina“ na jeho strane, tak je to moje pevne rozhodnuti vychovat dite s timhle clovekem, mam k tomu milion duvodu, proc s nim chci stravit zivot. Geneticky material je jedna vec, ale otec, ktery citi dite od prvnich pohybu v mamine brise, ktery si ho chova par minut po porodu, ktery ho se svou zivotni partnerkou vychovava, neni o nic mensim otcem nez nekdo jiny, kdo mel pri tom sexu pred deviti mesici vetsi kliku a nejake spermie. Proste je to rozhodnuti dvou lidi. Drzim palce, at se rozhodnete jakkoliv! Vztah to opravdu proveri jak maloco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí