Protilátky covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
21.12.21 20:49
@susanne11 píše:
Vy víte jaká je dobrá hranice? Jaká tedy?Samozřejmě, že jsme rádi, pokud ji očkování funguje. Ale toto nám dle čísla připadá jako by to prodělala nedávno a jelikož má jít na operaci, tak se právě proto bojíme..

O tu hranici diskutují odborníci a je to jeden z důvodů, proč protilátky zatím neuznávají jako faktor imunity. Já nejčastěji čtu, že malé riziko je nad 200 nebo 300 jednotek, to by mohla být hranice. Ale protilátky mohou stoupat po znovu setkání se s covidem po očkování, taky mám momentálně hranici jako po prodělané infekci(několikatisícové číslo), ne jako 7 měsíců po druhé dávce, kdy mě systém pomalu pere na třetí dávku :pocitac: Covid prodělala malá dcera(neočko), jsem s ní pořád v úzkém kontaktu, ale PCR jsem měla v době její nemoci opakovaně negativní. Hodnoty několik tisíc má i další neočko dcera, která měla covid ve třídě, potom doma, první test jí vyšel nejasný, hraniční, každý další bohužel už negativní.

Mohla se někde setkat s pozitivním a stouply jí protilátky, to možné je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
21.12.21 20:49
@Bábrdl píše:
To je dost pravděpodobné. Očkování není žádný skafandr. Člověk se „nakazí“ tak jako tak, ale imunitní systém v ideálním případě infekci zlikviduje.

já spíš myslela jestli ho neměla před tím rokem se zbytkem rodiny. A pak si navýšila protilátky tím očkováním. Ale je i možné že to měla někdy potom a nebo vůbec. V každém případě ta tchýně bude mít teď luxusní ochran před onemocněním, takže se nemusí bát, že v nemocnici ten covid chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.21 21:11
@Pears206 píše:
O tu hranici diskutují odborníci a je to jeden z důvodů, proč protilátky zatím neuznávají jako faktor imunity. Já nejčastěji čtu, že malé riziko je nad 200 nebo 300 jednotek, to by mohla být hranice. Ale protilátky mohou stoupat po znovu setkání se s covidem po očkování, taky mám momentálně hranici jako po prodělané infekci(několikatisícové číslo), ne jako 7 měsíců po druhé dávce, kdy mě systém pomalu pere na třetí dávku :pocitac: Covid prodělala malá dcera(neočko), jsem s ní pořád v úzkém kontaktu, ale PCR jsem měla v době její nemoci opakovaně negativní. Hodnoty několik tisíc má i další neočko dcera, která měla covid ve třídě, potom doma, první test jí vyšel nejasný, hraniční, každý další bohužel už negativní.Mohla se někde setkat s pozitivním a stouply jí protilátky, to možné je.

Dostala jsem covid po 2 dávkách očko, 3 týdny před tím protilátky nad 900, takže jsem 3.dávku odložila a covid jsem chytla.

• Citovat
  • Upravit
13010
21.12.21 21:20
@Anonymní píše:
Dostala jsem covid po 2 dávkách očko, 3 týdny před tím protilátky nad 900, takže jsem 3.dávku odložila a covid jsem chytla.

a pak se v tom vyznejte, děvčata :nevim:

já dvě dávky očkování a v práci denně covid, kašlávající do obličeje…denně

já nic, tak jsem se před pár dny změřila a protilátky???čistá nula, prostě nic

tak si zajdu na tu třetí…nicméně imunita rozhodně NĚJAK funguje, když ani nezakašlu a covidy tam mám denně, v atombojdelu vážně nechodím

no a vyznejte se v tom pak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.12.21 21:24

A na druhé straně, aby to bylo vyvážené :lol:

psala mi někdy před 14 dny paní…prodělala to před rokem, pak na jaře dvě dávky očkování…a hoooooodně vysoké protilátky…v mém věku

psala mi s obavami co s tou třetí dávkou…po druhé dávce měla reakci a dokonce dechovou tísen, opravdu to nevypadalo úplně oK…

tak jí píšu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, že na tu třetí dávku není žádný spěch, že jí hrozí riziko celkové reakce a. t.d… že by se měla očkovat v nemocničním zařízení, kdyby něco a nespěchat na to a. t.d…že to s tím dechem je závažná věc…protilátek má doslova tisíce

a pani mi před pár dny odepsala nafraně…že nečekala že jsem takovej „odpůrce očkování…“ a že se už očkovala tou třetí a nic jí nebylo a ještě že mě neposlechla a. t.d. a. t.d.

no a pak se v tom vyznejte, v tom už se prostě vyznat nedá

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.21 21:42

Tchýně covid neprodělala, dělá ve zdravotnictví takže chodila každý týden na PCR a nikdy nic nezachytil, ale protilátky přes 1700, tchán, který covid taktéž neprodělal měl 20. Oba neočko. Dneska nám ho odvezli na ARO s covidem a ona negativní. Čím víc protilátek, tím líp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.21 23:18

Hranice pozitivity protilátek je 50ml/AU, píšou to ve těch zprávách dole.

Byla jsem ve studii na protilátky a byla 3× na odběrech. Říjen 20 - 0 ml/AU
Květen 21 - 850ml/AU tedy 17nasobek mezní hodnoty = hodně protilátek Říjen 21 - 7000ml/AU, očkování koncem srpna jednodavkovou vakcínou.

O kovidu mezi prvním a druhý odběrem nevím, ale musel tedy proběhnout..

Nikdo ti neřekne, jaká hodnota protilátek tě ochrání, jak rychle to klesá a jestli jsi imunní proti té které variantě kovidu..

• Citovat
  • Upravit
40
22.12.21 12:35

@Anik pozor,nelze zaměňovat jednotky au/ml a BAU/ml. vy mate nejspis BAU/ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.12.21 12:39

Jinak kamaradka ted prodělává covid podruhe, před 2mesici měla protilátky 55 BAU/ml a měla ted jen 2dny lehkou rýmu a únavu. tím to skončilo. takze je to opravdu z každého asi jinak a jsou asi jiné protilátky po prodělání covidu a jiné po ocko.po prodělání se zapojují i jiné složky imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí