Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky zajimal by me vas nazor, ja vim, ze tak nejak sama si dokazu odpovedet, ale nejak me to proste trapi.
Mam sestru-nevlastni, je mladsi cca o 7 let, tutiz je ji dnes 23 let a me 30.
Do 15.let byvala docela prima, byla pro vsechno a hodne jsem si od ni slibovala, jak budem mit rodiny, a jak se budem navstevovat a malovala jsem si budoucnost sni.
Jenze pak mela nejakej prapodivnej vztah, prapodivne kamaradky, zacla pit, kourit, a jezdila stopem. coz o to, asi klasicky prubeh pubertacky, jenze ona z toho nevyrostla a co hur, jeste se zhorsila strasne v chovani.
Ten kluk ji nejak udajne moc ublizil, a to bylo naposledy co se mi sverila, a pak uz jen vim do do 20.let delala silene sceny doma rodicum, bezduvodne na svoji mamu rvala, div se u toho nevalelal po zemi, proste fakt sileny sceny u kterych sem byla kolikrat svedkem. A protoze se u toho prestala ovladat, byla pozvana na psychologii, tam ji zjistili ze ji chybi takzv. hormon stesti proto byla uz od miminka urvana, protivna, vztekla, a na cely svet se mracila.
A tak bere leky na nervy. To by tedy asi bylo nejak tak pro ni v poradku, ale me ted rekla neco"co me desne dostalo a ja ji snad rok nechci videt.
byla jsem u nasich na navsteve a ptala jsem se jak se ma"rekla ze s tema lekama se ma lip a ja ji rekla"jesli mi ukaze pokoj"ktery si mela fornou dusevni terapie predelat k obrazu svemu(jo bydli v 23.u rodicu stale)Nic mi na to neodpovedela"a tak jsem se zeptala podruhe"a s nadsazkou jsem rekla"z humorem samozrejme"co, mas tam snad bordel???
A na to konto zacla na me rvat a rvala- no to si delas ze me prdel? to si posrala, v zivote te nechci videt
jak muzes rict ze tam mam bordel, kdyz si tam nebyla? jako ale ja te fakt nensnasim, uz abys odjela a to tvoje druhy dite se mi nelibi, ja si nedokazu predstavit ze bych mela tri deti jako ty, sama nezvladam svuj den nic nestiham, a ty se blbe zeptas, jesli tam nemm bordel??? si blba nebo co? ![]()
No uplne me to vyhrklo slzy do oci, a vzala em si teda veci a odjela sem, tata jese za mnou bezel a rikal neblbni, dyt vis ze je pitoma, to si vubec neber osobne, ona kazdemu tady nadava doma. tak jsem to nejak zahrala do autu, ale stejne me to mrzi a ted nevim jak na takovou segru reagovat
fakt sem ji mela rada, ale me to tak prislo lito, ze uz je to pres mesic a ja nejak me to proste nepreslo
holky a maminky, jak by jste reagovali vy?
Asi bych se tvářila že se nic nestalo, dokud to plná sama nějak nepripomene. Jestli je pod prášky tak to může být všelijak. U takto nemocných lidí si někde brát všechno osobně.
Je nemocná.
Domluvila bych se u psychologa, zeptala se rodičů na její diagnózy a léky a zeptala bych se na prognózu.
Ono se taky může stát, že to nikdy o moc lepší nebude, pak by bylo lépe se distancovat, co nejvíc to jde v rámci slušného chování v rodině.
Ona za to fakt nemůže, ale i pro její okolí je to těžké. Pokud to nebude lepší, tak se o sebe těžko postará a takoví lidé končí jako bezdomovci, i kdyby dostala invalidní důchod.
Je mi líto tebe, sestry i rodičů. Zkus se zeptat lékařů na prognózy a jak se k takovým lidem chovat, aby to bylo snesitelné. Víc asi nemůžeš udělat.
Já bych to přešla. Přecce jen má nějakou poruchu a prášky s člověkem zamávají. Navíc mi přijde, že zkritizovala vís sebe než tebe.
@Lusanita Mně teda nepřijde vůbec divné, že bydlí v třiadvaceti u rodičů. Nad tím bych se vůbec nepozastavovala. Sama jsem část studia na VŠ bydlela doma, vlastní bydlení bych rozhodně neutáhla.
Co se týče celé situace, asi bych nad tím mávla rukou. Člověk i normálně někdy v afektu řekne blbosti, které ho pak mrzí, natož pokud je sestra labilnější povahy a cpou do ní kdovíjaké léky.
Je jasné, že to zamrzí, ale nebrala bych si to vůbec osobně, spíš bych se v takovémto případě asi zaměřila na to, jaká je sestřina diagnóza, jestli se jí dá nějak pomoct atd…
@Lusanita je nemocná tak ji tak ber.. kdyby neměla nohu, tak se taky nezlobíš, že neběží maraton
prostě duševní nemoc = neobvyklé reakce - tatínek měl pravdu - neber to osobně - možná to se máš naučit.