Tchyně a její přístup k vnoučatům

Anonymní
13.9.16 10:52

Tchyne a jeji pristup k vnoucatum

Ahoj.Mam dotaz. Vadilo by vam, kdyby vase tchyne koupila k vanocum darek jen diteti jednoho syna a diteti druheho syna by nedala nic s oduvodnenim, ze nema moc penez? dekuju za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1993
13.9.16 10:54

Ano vadilo. Ale nic s tím neuděláš asi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.9.16 10:55

Osobně by mi to vadilo..vyrustala jsem v takovém to upřednostnování vlastními rodiči..Ale pokud má jinak k vnukovi pěkný vztah, asi bych použila peníze za které jsem chtěla koupit dárek tchýni, a za ty bych koupila dárek synovi ( jakože od babičky )…tchýně by nedostala nic - taky nejsem milionář že:o))

• Citovat
  • Upravit
20777
13.9.16 10:56
@Anonymní píše:
Ahoj.Mam dotaz. Vadilo by vam, kdyby vase tchyne koupila k vanocum darek jen diteti jednoho syna a diteti druheho syna by nedala nic s oduvodnenim, ze nema moc penez? dekuju za odpovedi

Zeptala bych se jí, proč tedy tu cenu nerozpočítá a nekoupí za to dárky dva. Že přeci nejde o dárek jako takový, ale o to, že si vzpomněla a chce někomu udělat radost. Tím se dostáváme k tomu, že by mi to vadilo a hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.9.16 10:56
@smurfka píše:
Osobně by mi to vadilo..vyrustala jsem v takovém to upřednostnování vlastními rodiči..Ale pokud má jinak k vnukovi pěkný vztah, asi bych použila peníze za které jsem chtěla koupit dárek tchýni, a za ty bych koupila dárek synovi ( jakože od babičky )…tchýně by nedostala nic - taky nejsem milionář že:o))

To je kulantní řešení :mrgreen: :palec: A hlavně bych jí to nezapomněla říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
13.9.16 10:59

Vadilo by mi to a hodně. Chápu, že láska se vynutit nedá, ale alespoň po materiální stránce by měl být prarodič spravedlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.16 11:00

Nevadilo, pokud to nerozpitvává před dětmi, nemusí nic kupovat.
Víc mi vadí, když koupí jednomu mému dítěti dárek jen tak pro jeho hezké oči a druhé, které má narozeniny, nedostane nic. To mi teda vadilo hodně.

• Citovat
  • Upravit
583
13.9.16 11:01

Mrzelo by mě to a nejvíc to pak mrzí to dítě, brzy to vycítí a pozná to. Nic s tím ale nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16281
13.9.16 11:05

Jasně, že vadilo. Takové tchýni bych asi dovezla tašku plnou nakoupeného jídla, a řekla jí „Tady máte jídlo na týden, za ušetřené peníze můžete svému vnoučeti koupit dárek k Vánocům, největší radost by mu udělalo… Jestli nevíte, kde to koupit, tak mi dejte peníze, já to pořídím a před Vánoci to sem dovezu.“ Podle reakce bych asi měla jasno, kde je pravda.
Bože děkuju za oboje prarodiče svých dětí, jsou skvělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
13.9.16 11:05

Jo, vadilo. Jestli to není tím, že ti nemají, co dostanou a vy máte dostatek financí, takže nic, protože sama má málo. Prostě babička má být pro všechny stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.16 11:09
@Fally123 píše:
Mrzelo by mě to a nejvíc to pak mrzí to dítě, brzy to vycítí a pozná to. Nic s tím ale nenaděláš.

Nemusí nic vycítit a hlavně to nemusí nic znamenat. Tak to máme s tchánem. Našim dětem dárky nekupuje, ale bere je na výlety, hraje si s nimi a tráví s nimi čas - dává jim sebe. Dětem od švagrovců dává dárky, protože ti o zážitky nestojí a nikdy mu děti nepůjčili. Když tam přijde, tak si je pomalu nesmí ani pochovat, protože je cizí a děti se ho bojí. Nedostaly nikdy příležitost, aby si s ním vybudovaly vztah.
Podle mě to není o věcech. Důvodů může být nespočet, proč jedno vnouče dostane a druhé ne a nemusí to znamenat, že se schválně dělají mezi dětmi/vnoučaty rozdíly. Může to být i o tom, že preferují to „hůř zajištěné vnouče“…
Vadilo by mi to akorát, kdyby to prarodiče rozpitvávali před dětmi - podívej, co jsme koupili sestřence.
Anonymní z 11:00

• Citovat
  • Upravit
20777
13.9.16 11:12
@Anonymní píše:
Nemusí nic vycítit a hlavně to nemusí nic znamenat. Tak to máme s tchánem. Našim dětem dárky nekupuje, ale bere je na výlety, hraje si s nimi a tráví s nimi čas - dává jim sebe. Dětem od švagrovců dává dárky, protože ti o zážitky nestojí a nikdy mu děti nepůjčili. Když tam přijde, tak si je pomalu nesmí ani pochovat, protože je cizí a děti se ho bojí. Nedostaly nikdy příležitost, aby si s ním vybudovaly vztah.
Podle mě to není o věcech. Důvodů může být nespočet, proč jedno vnouče dostane a druhé ne a nemusí to znamenat, že se schválně dělají mezi dětmi/vnoučaty rozdíly. Může to být i o tom, že preferují to „hůř zajištěné vnouče“…
Vadilo by mi to akorát, kdyby to prarodiče rozpitvávali před dětmi - podívej, co jsme koupili sestřence.

Tak tohle bych upřednostnila před všemi dary světa :palec: Ale obávám se, že u zakladatelky to asi nebude o tomto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.9.16 11:18
@Anonymní píše:

jenomže to by asi neřekla že nemá moc peněz..řekla by třeba tvoje dítě místo dárku vezmu sebou na víkend na wellnes, nebo na výlet, do aquaparku atd..a ne, že, nemám peníze, koupím dárek jen jednomu vnoučeti.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.16 11:19

Ano, vadilo. Můj spermadárce (otec se tomu říkat nedá) koupil se svou druhou ženou vánoční dárek jen pro jedno mé dítě. O tom druhém prohlásil, že je víc rozmazlené než to první, tak nic :zed: :lol: Dárek mu tam asi leží dodnes a doufám, že se s ním udáví :pankac:

• Citovat
  • Upravit
10351
13.9.16 11:24

Vadilo a nejspis dloouho by mi nezbyvaly penize na darek pro tchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová