Bezohledná rodina

10.9.16 13:13

Bezohledná rodina

Damy uz si nevim rady co dal..
Kdyz jsem otehotnela byla jsem rozhodnuta ze si dite necham, otec ditete souhlasil a ja rekla ze pokud chce byt s nami, budeme byvat u me, vzhledem k tomu jake jsou u jeho matky podminky k byvanim (Byval s matkou)
Syn ma ted rok a pul biologicky otec nas opustil kdyz se maly narodil. Potom co odesel se ukazal sem, tam jednou, dvakrat za mesic tudiz maly neni na nej zvykly a poradne nevi kdo je. Zajem poradne nejevi do ted. Ukaze se sem tam, muzu mi psat ze budu tam a tam at za nami dojde a dojde za malym, no skoro vzdycky se vymluvi na to, ze nemuze ze uz neco ma aj.
V RL neni zapsan, nejevil o to zajem a ja take ne, mam jineho pritele a netrvala jsem na tom a soíudne se kvuli tomu tahat jsem nechtela. Vedela jsem ze alimenty by mi stejne neplatil takze soud by byl uplne zbytecny. Mame sepsanou mimo soudni dohodu, kde je sepsan styk s malym i alimenty na nej, no do dnes nedal na maleho ani korunu. Vybvyu a vsechno okolo maleho jsem si platila ja, prispivala rodina a pritel. On se k nicemu nemel. Dosel sem tam za malym donesl mu 2 termixy, krupky a tim to konci.
Kdyz se nam rozbil kocar, a ja chtela kupovat novy, prosilajsem ho dva mesice at prispeje nejakou castkou, no marne.
Styku s malym nebranim, ma pravo se s malym videt ale jak on rika ze „kdyz neni v RL nema povinnosti vuci malemu, tudiz nemusi platil“ nejradsi bych mu rekla „kdeyz nejsi v RL nemas na nej prava a nemusis se s nim ani stykat“ jedine stesti co ma je ze nejsem bezpaterni mrcha a beru ohled na syna, kdykoliv by chtel dohodnu se s nim kdy mi to vyhovuje a maleho vidi, ale jelikoz maly je upjaty na me, poradne nechce jit ani k me matce, rozhodla jsem se ze se s nim bude stykat (i jeho rodina) pouze v moji pritomnosti, protohze vzdy kdyz si ho vezme do ruky, spusti maly plac.
Dodnes u neho maly place, ma z cizich lidi strach a jelikoz on se k tomu aby za nim casto chodil nemel, dodnes maly na nej neni zvykly a ma ho i jeho rodinu za ciziho.
Vse nabvralo ale rychly obrat. Jeho matka i on, mi zacali vyhrozovat a nadavat jak pres SMSky, pres facebook, pres zname a to v tom smyslu, ze si pozadaji soud o zapsani do RL apak se muze stat ze jim malehéo dam a zpet ho nedostanu protoze on bude mit stejne prava na maleho jako ja, a ze si soudne zazadaji o stridavou peci na dite, zepry kdyz jim ho nechci na vikendy nebo na tyden nechavat u nich. :,( Jenze, vzhledem na to ze u nich nejsou priznive podminky na vychovu ditete (potvrdila pracovnice OSPODU) byva opet u matky a jeho matka ma RD v dezolatnim stavu 2+kk, kde se uz tak tlaci pet lidi, o neporadku, tej „krasne“ vuni ani nemluvim, co jsem zjisila, tak byvaleho otev neni v zahranici ale opet v kriminilau, kde uz je po nekolkikrat, maly u nich place a neni na nich zvykly, ma strach tak odmitam jim ho tam davat. Rekla jsem at se stykaji s malym nez si na nich nezvykne s moji pritomnosti, ale to se jim nelibi. Copak nemaji pochopeni?

Kdyz se vratim casove zpet, jednou kdyz mel maly neco malo pres pul roku jsem tedy povolila. Dala jsem jim ho na par hodin k nim domu. Jen v tu dobu jeste nevnimal mou nepritomnost, ale i tak plakal, po hodine a puol mi volala byvaleho matka ze mi hzo dovezou, ze place. Dovezli ho taxikem. Kdyz jsem prisle ke dverim auta, a otevrela je ze si vezmu maleho, maly byl pripnuty pouze v autosedacce ale pripoutan pasem nebyl. Co kdyby se tak neco stalo? Nerika jim nic jeho bezpecnost? Abych nerouzpoutala hadku mlcela jsem. Doma jsem maleho vysklekala a citila neskutecny oder cigaretoveho koure. No jasne ze me to nenapadlo, vsichni u nich doma kouri dokonce jsem zjistila ze i byvaleho 11 leta sestra. To nemohl jit ven kdyz ho tam meli? Po par dnech prisla na navstevu byvaleho teta, nikdy jsem s nim nemela problem, zacali mi vypravet, jak byla ten den u byvaleho take, o tom, jak byvaleho matka drzela v jedne ruce dite, v druhe cigaretua, kdyz jim ona rekl at vyvetraji ze v takovgem preostredi by maly nemel byt odvetili ze by sem sla zima. Jasne zima, ale to ze s nim sla v takovem pocasi ven a pred svymi znamymi jeste ten ony den ukazovala maleho prirozeni se slovy „jaky ma kokutek a vajicka“ to uz nic? Po tomto jak mi to rekla byvaleho teta, jsem vyletela z kuze a okamzite volala jim, ze uz jim maleho nedam a odmitam jim ho davat bez me pritomnosti. Lituju ze jsem si s takovym clovekem zacala, ale diky tomu mam krasneho zdraveho syna. A tim to vsim zacalo..

Samozdrejme jeho matka ma na byvelho velky vliv. Pod jejim slovickarenim, podal navrh k soudu o zapsani do RL a o stridavou peci tyden u me tyden u nich. Kdyz jsem to zjistila, snazila jsem se normalne domluvit at berou ohled i o maleho a netahaji se o nej jak o hadr, at maji strpeni, chodi za nim a stykaji se s nim at si na nich maly zvykne, no marne.. jeho matka se ochocila s tim, ze „oni ho chcou taky“ co to je ten maly hracka? Tak jsem nakonec vyredukovala s tim, ze kdyz si to poda k soudu tak at nezapomene na to ze do ted mi nezaplatilo ani korunu na maleho a ze podle zakona mi tžo bude vracet zpetne od narozeni ditete. Co myslite? Jasne hahahaha, vysmal se mi i s jeho matkou ze je socilani pripad (pobiraji davky) a bude mi davat max. 500,–.. jelikoz vim ze lze a vim ze dela po fuskach na cerno a vim i pod kym a s kym dela, hodlam to pouzit na soude.
Je mi lito naseho syna, copak na nej neberou ohled? Neberou ohlede na to ze jeste maly?
Jaky na to mate nazor?
Odklepne jim soud stridavou peci?
Prosim nez zacnete s komentaremi typu :,,s takovym clovekem mit dite" aj., zdrzte se toho, muj prispečvek nezni jaky mate nazor o tom s kym jsem si udelala dite ale o tom co ted bude? To s kym mam dite jsem olitovala a jsem si toho vedoma ale tady nejde o to s jakym clovekem mam dite ale o o to dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.9.16 13:20

P. S: omlouvam se za chyby v textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
10.9.16 13:22

No ja nevim, pokud je soucasny pritel hodny rozumny clovek, klape vam to, tak ja bych asi zasla na matriku a nechala ho zapsat malemu do RL, pokud by pritel souhlasil. Ano, neni to uplne koser vuci byvalemu, ale mozna by to reseni bylo. Protoze pak by si oni museli nejspis platit testy DNA, aby prokazali narok na syna? Ale jsou to vse jen domnenky, jak asi bych ja uvazovala a jakym smerem hledala reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
10.9.16 13:23

Zkušenosti s ničím podobným nemám, ale podle toho co popisuješ si myslím, že střídavá pece nehrozí vzhledem k tomu nevyhovujicimu prostředí a ze otec nemel v podstatě zájem. Nevím, jak to je, ale když on zazadal o zapsání do rl tak ty s tim musíš souhlasit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.9.16 13:28

Myslím si, že střídavou péči jim soud nedá (syn by byl týden u tebe a týden v krimu s tatínkem 8o?), ale když bude v RL, bude mít tatínek svoje práva (ale taky povinnosti). Až Ti přijde ze soudu jeho návrh (měla by ses k tomu písemně vyjádřit), tak tam můžeš napsat všechno to, co jsi napsala sem. Uvidíš, čím bude argumentovat on.
Z toho, co jsi napsala, bych argumentovala - proč se tatínek nenechal rok a půl zapsat do RL, že tatínek za tu dobu nedal na malého ani korunu, nepřispěl na výbavičku, že je poměrně často ve vězení + důvod. Taky že za malým moc nechodí. Plus bych dala svůj návrh k tomu, jak si to představuju já - jak by často by měl být se synem atd. + samozřejmě výživné (aspoň 1.500,–Kč za měsíc a od narození, samozřejmě). Taky bych použila nevhodné životní podmínky otce dítěte. Všechno musíš řešit z pohledu dítěte. Doporučuji aspoň poradu s právníkem.
Ale dopadnout to může jakkoliv, nedá se to absolutně odhadnout.

• Citovat
  • Upravit
10.9.16 13:30

@Romily Současný přítel už tohle řešení navrhl, pouze nevíme zda by to bylo tím nejlepším řešením.
@pajule022 doufám že nemají šanci na střídavou :( A ano na matrice podepsat, což sem odmítla vzhledem k výhrůžkám, tak si to podali soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
10.9.16 13:32

A co tvuj soucasny pritel? Nechtel by tveho syna osvojit? Nevim, jak to probiha a jak dlouho to trva, ale pokud byste o tom pred nikym nemluvili, tak by se to biologicky otec, ktery ani nechce byt uredne zapsan v RL a na syna neprispiva, nedozvedel.
Trosku mi to pripada, jako by planovali nejaky budouci zpusob „vydirani“ :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.9.16 13:32
@Romily píše:
No ja nevim, pokud je soucasny pritel hodny rozumny clovek, klape vam to, tak ja bych asi zasla na matriku a nechala ho zapsat malemu do RL, pokud by pritel souhlasil. Ano, neni to uplne koser vuci byvalemu, ale mozna by to reseni bylo. Protoze pak by si oni museli nejspis platit testy DNA, aby prokazali narok na syna? Ale jsou to vse jen domnenky, jak asi bych ja uvazovala a jakym smerem hledala reseni.

Nejsem si tím úplně jistá, ale když otec bude tvrdit, že je otcem dítěte a matka se bude bránit, tak soud prohraje (pokud je chlap otcem dítěte). Myslím, že to zaplatí ten, kdo to projede (a pokud je dítě chlapa, tak to projede ženská, když bude říkat, že není otcem). Navíc už tady na diskuzích zaznělo, že zapsat jako otce někoho jiného může být bráno jako podvod a pokud biootec bude dost houževnatý, může jí dost zavařit. Ale tady na diskuzi se určitě brzy objeví ten, kdo tím vždy arguentuje.

• Citovat
  • Upravit
10.9.16 13:33
@Kobea píše:
Myslím si, že střídavou péči jim soud nedá (syn by byl týden u tebe a týden v krimu s tatínkem 8o?), ale když bude v RL, bude mít tatínek svoje práva (ale taky povinnosti). Až Ti přijde ze soudu jeho návrh (měla by ses k tomu písemně vyjádřit), tak tam můžeš napsat všechno to, co jsi napsala sem. Uvidíš, čím bude argumentovat on.
Z toho, co jsi napsala, bych argumentovala - proč se tatínek nenechal rok a půl zapsat do RL, že tatínek za tu dobu nedal na malého ani korunu, nepřispěl na výbavičku, že je poměrně často ve vězení + důvod. Taky že za malým moc nechodí. Plus bych dala svůj návrh k tomu, jak si to představuju já - jak by často by měl být se synem atd. + samozřejmě výživné (aspoň 1.500,–Kč za měsíc a od narození, samozřejmě). Taky bych použila nevhodné životní podmínky otce dítěte. Všechno musíš řešit z pohledu dítěte. Doporučuji aspoň poradu s právníkem.
Ale dopadnout to může jakkoliv, nedá se to absolutně odhadnout.

Omlouvám se nejspíš blbě napsaný text ve vězení není bývalý, ale ale bývalého otec, tudíž malého „dědeček“.
Můžu se k tomu písemně vyjádřit i já? To jsem nevěděla, určitě proberu vše s právníkem, ale chtěla jsem vědět názor na tuto situaci. Abych nakonec nebyla krkavčí matka. Jsem h této situace už zoufalá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
10.9.16 13:39

Ty sem o tomto pises pravidelne. To slovo „kokutek“ je ako tvoja znacka. Osobne by som dieta takymto ludom nedavala. A mam velku pochybnost ze si da „otec“ sudne urcit otcovstvo ked na dieta vobec neprispieva. Nie som za odstrihnutie otcov od dietata, ale tento " otec" a jeho matka prinosom pre dieta ziadnym nie su, priam naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka_Simona
10.9.16 13:50

Zakladatelko, moc s tím asi neuděláš, ale určitě můžeš do té doby posbírat co nejvíc důkazů, které budou svědčit ve tvůj prospěch.
Pokud tatínek nemá ani na alimenty a nežije ani v dobrém prostředí, dokonce nemá ani vlastní bydlení, tak si nemyslím, že by střídavou péči mohl dostat.
Ale možná bych pro jistotu se pokusila i vyfotit, pokud si ho někdo z nich chvá byť s cigárem v druhé ruce. Takové fotky bych pak neváhala ukázat u soudu jako důkaz, že tomu dítěti střídavá péče nebude prospívat, jestliže ho úmyslně „ohrožují“ na zdraví, jestli víš jak to myslím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7974
10.9.16 13:50

Tak teoreticky, kdyby šel k soudu, máš v ČR nárok na placení tři roky zpětně. Plus prcek je pidi, takže bys měla i nárok na příspěvek na výbavičku. Docela by se prohl. Pokud ty prašule nemá, může ho soud unytovat v krajním případě po nějaké době ve vězení. Optala bych se ho, zda mu to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.16 13:51

Oni vyhrožují, jako první bych jim řekla, že bude zapsání do RL a doplacení alimentů a výbavičky zpětně, pokud ne, okamžitě podáváš na ně exekuci, máš taky svoje práva. Oni nezvládnou pohlídat děcko ani půl hodiny, jim nedochází, že střídavku nezvládnou. Poprosila bych tu jejich tetu o pomoc, strčila bych jim děcko na „víkend“, teta at dohlídne. Za půl dne si to rozmyslí.

Ty svoje dítě miluješ, tak se bojíš… Tady je jasné, že střídavku nezvládnou. Ještě bych jim udělala seznam oblečení a jídla, co mají malýmu koupit, když u nich bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka_Simona
10.9.16 13:52

Nebo, pokud si můžeš dovolit, tak zajít za právníkem pro radu.. on určitě bude vědět co bude pro tebe nejlepší, abys dosáhla svého ve prospěch dítěte :c)

• Citovat
  • Upravit
Kobea
10.9.16 14:04
@Anonymkaa123 píše:
Omlouvám se nejspíš blbě napsaný text ve vězení není bývalý, ale ale bývalého otec, tudíž malého „dědeček“.
Můžu se k tomu písemně vyjádřit i já? To jsem nevěděla, určitě proberu vše s právníkem, ale chtěla jsem vědět názor na tuto situaci. Abych nakonec nebyla krkavčí matka. Jsem h této situace už zoufalá. :(

Aha, tak já jsem to špatně pochopila s tím vězením. Tak to by byl hloupý argumet :?.
Když on si dá návrh na soud, soud Ti pošle ten jeho návrh a bude chtít vyjádření. Ty se samozřejmě můžeš vyjádřit až ústně při jednání (můj ex se třeba vůbec neobtěžoval s nějakou písemnou odpovědí), ale třeba já jsem na jeho návrh na SP (děti 10 let, SP po měsíci, dvě školy) reagovala. Poslala jsem vyjádření včas, aby to mohl soud i OSPOD dobře prostudovat. Jinak je i zvykem, že v rámci snahy rozsekat druhou stranu se dá vyjádření až na poslední chvíli - i to jsem zažila), ale je to každého věc. Na to se pak člověk nemůže pořádně připravit.
Rozhodně bych na Tvém místě využila všechno, co tam napíše proti Tobě a využila bych to ve svůj prospěch.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová