Protivný otec

Anonymní
13.5.15 10:29

protivný otec

Zdravím. Omlouvám se za anonym, je mi to takhle příjemnější a chtěla bych poprosit o názor někoho cizího. Můj otec oslavil čerstvě 60 let a poslední dobou je čím dál nesnesitelnější. Není to zlý člověk, ale neustále si dělá z každého legraci ve formě ne vždy příjemného osobního strefování, ale běda, jak by si ji někdo udělal z něj. Tak se těžce urazí. Každého kritizuje, ale sám má chyb nespočetně. Má i dobré stránky a mám ho ráda, je to můj otec. Maminku už bohužel nemám dlouho. Je ženatý, mají malého syna. Já mam také partnera a máme spolu syna. Můj partner je spolehlivý, zodpovědný chlap, jsme spolu přes 10 let a jsme spokojeni. Má také své chyby, to i já. No, a teď k jádru věci. Můj partner měl práci, kde si dost málo vydělal a ve firmě ženy mého otce hledali zaměstnance. Tak tam můj partner poslal životopis, je pravda, že já se ženy svého otce na to místo ptala a ta pak volala, že šéfová chce, aby tam můj partner ten životopis poslal. Pak mu volali, že si ho vybrali. Partner byl rád, poděkovali jsme i ženě mého otce, ta řekla, že se o to nijak nepřičinila. Nicmémě, když dal partner výpověď, začal ho šéf přemlouvat a nabídnul mu podmínky stejné jako by měl u nového zaměstnavatele. Partner měl těžkou volnu, ale rozhodnul se zůstat ve stávající firmě, kde je už dlouho. Novému zaměstnavateli hned volal a omluvil se. Můj otec mu volal, telefon jsme neslyšeli. Tak jsem mu druhý den volala já, co potřeboval a on mi řekl, že na mého partnera má svůj názor, že už od něj nic nechce, a že s ním skončil. To mě šokovalo. Řekla jsem mu, že pokud to bere takhle, že tedy končím já s ním. Jsem z toho smutná, ale můj partner je slušný člověk, myslím si, že tohle se prostě stává, a že tohle můj otec dost přehnal.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3436
13.5.15 10:35

Ano přehnal, žij pro svou současnou rodinu, ta je nejdůležitější. děti jsou naše vše, je dobré podržet manžela, zaslouží si to.Otec bohužel své chování nezmění, na to je starý. Je třeba s tím počítat a nenechat se zranovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
13.5.15 10:39
@mirecekblbecek píše:
Ano přehnal, žij pro svou současnou rodinu, ta je nejdůležitější. děti jsou naše vše, je dobré podržet manžela, zaslouží si to.Otec bohužel své chování nezmění, na to je starý. Je třeba s tím počítat a nenechat se zranovat.

Mirečku, moc ti děkuju, napsal jsi to moc hezky, je mi z toho smutno, ještě jednou ti děkuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
13.5.15 10:46

Mám otce podobného, jo, zkušenost, ta je k nezaplacení. i když bych si ji s radostí odpustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
13.5.15 10:47
@mirecekblbecek píše:
Mám otce podobného, jo, zkušenost, ta je k nezaplacení. i když bych si ji s radostí odpustila.

Doufám, že taková nikdy nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
13.5.15 10:49

Také souhlasím, že otec to přehnal. Myslím, že má manžel právo se rozhodnout, a navíc, pokud pro to ani nic neudělali, jak řekli. Myslím, že když jsou mezi vámi takové vztahy, je i lepší, že zůstal tam kde je, protože bys možná slyšela nejapné poznámky na práci tvého muže od tvého otce. Takhle je alespoň v klidu. Takhle se otec nemá chovat. Nejseš malé děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
13.5.15 11:01
@jenika1 píše:
Také souhlasím, že otec to přehnal. Myslím, že má manžel právo se rozhodnout, a navíc, pokud pro to ani nic neudělali, jak řekli. Myslím, že když jsou mezi vámi takové vztahy, je i lepší, že zůstal tam kde je, protože bys možná slyšela nejapné poznámky na práci tvého muže od tvého otce. Takhle je alespoň v klidu. Takhle se otec nemá chovat. Nejseš malé děcko.

Jeniko, moc ti děkuju. Včera jsme o tom hodně mluvili a došli jsme s mužem ke stejnému názoru, že to asi takhle bude lepší, ptž v opačném případě by asi neutále byl řešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
13.5.15 11:02
@carola píše:
Doufám, že taková nikdy nebudu.

Veř, že v případě mého otce není o co stát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
13.5.15 11:05
@mirecekblbecek píše:
Veř, že v případě mého otce není o co stát. :nevim:

To věřím. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
13.5.15 11:05

Koukám, že stejně nejsem anonymní, ale nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
13.5.15 11:07

Já bych byla ráda, že to takhle dopadlo… myslím, že by ta práce přítele u tvého otce akorát generovala problémy a že se urazil, žádná škoda, alespoň budete ušetřeni dalších poznámek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
13.5.15 11:10
@j.a.n.i1 píše:
Já bych byla ráda, že to takhle dopadlo… myslím, že by ta práce přítele u tvého otce akorát generovala problémy a že se urazil, žádná škoda, alespoň budete ušetřeni dalších poznámek.
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
13.5.15 11:11

@j.a.n.i1, také to tak cítím a poté, co jste mi napsaly své názory, ještě víc. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
13.5.15 11:19

Mno, taky se na mě jednou v práci koukali jako na…, když jsem doporučila na jedno místo kamarádku, oni ji tedy přijali, a ona pak nakonec taky nenastoupila. Ano, stává se to, to je jasné, ona se taky omluvila,,, ale jak říkám, chvilku se na mě koukali tak jak se koukali. Od té doby už NIKDY nikoho nedoporučuju. Teď nedávno jsem opět mohla, ale opravdu už se člověk po jedné takové zkušenosti bojí.
Tímto se nechci zastávat Tvého otce, opravdu se to v životě stává, ale nevíš co si doma od ženy vyslechnul. Není pravda, že se o to nijak nepřičinila. Zmínila se před šéfovou, na tomto základě se posílal životopis,,,někdy stačí fakt málo, jen se zmínit. Taky jsem byla tenkrát trošku naštvaná, ale byla to otázka pár dnů, pak to samozřejmě vyšumí.

Abyste mě tady neukamenovaly,,,nezastávám se otce, vím, že tyto situace se stávají, ale prosím jen o trochu pochopení druhé strany, protože i když vám řekne, že se o to nepřičinila, tak NIKDY nevíte jak to bylo doopravdy v „zákulisí“.
Jinak si ale taky myslím, že je lepší zůstat na tom stávajícím místě, než ve firmě s přízní.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
13.5.15 11:34

Nehrotila bych to. Člověk někdy v návalu nečekaných událostí plácne něco, čeho posléze lituje. Tvůj partner udělal dobře, že zůstal na starém místě s lepšími podmínkami. Nech to uležet a uvidíš, že nic není tak horké, jak se uvaří. Litovala bys, kdyby jste se s tátou rozkmotřili.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová