Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak pokud pises, ze by jste se s ni nejradeji nebavili, tak se nebavte…nebo manzel je na jeji strane? no to ti pak nezavidim, pokud ji k necemu nedokope vlastni syn, ty zmusez pramalo ![]()
Je to hnusný, ale pokud je to tak daleko, že jste se zadlužili a tchýně to neuzná a navíc o to by měla strádat Vaše dcera, tak bych utnula zdroje. Jako kdyby se snažila, vzala levnější bydlení, zkusila něco vydělat, tak ok, ale takhle? Snaha žádná, jen brát? Kolik jí je let?
Když s ní přerušíte vztahy - skončí někde pod mostem? Z čeho bude platit nájem v novém bytě? Ptáš se, co bychom udělali…no já bych asi manželově mamince nabídla, ať jde bydlet do našeho domu, když by byla bez prostředků. Můj vztah k rodičům je přeci jen postaven trochu jinak.
Pokud má zablokovaný účet, asi to o něčem svědčí. Pokud nezvládala platit cizím, jak jste mohli počítat s tím, že bzde platit vám? Zdroje bych utnula se slovy, že šanci dosrala, nevyužila jí, její problém, sorry. Naštěstí máme vztahy nastavené trochu jinak. Jinak od narození dcer nedělám nic, co by je mohlo jakkoůiv ohrozit
Pokud se hádáte, tak asi manžel se jí zastává. Jinak s tebou soucítím. Ono někomu pomoct je pěkné, ale pomáhat někomu, kdo toho zneužívá je hrozné. Nedivím se ti, ale pokud je manžel proti tobě, tak to je těžké. Ale rozhodně bych se kvůli ní nezadlužila. Půjčovat si, abych mohla půjčit, to je ![]()
Já bych si ji teda k sobě domu nestěhovala… Má možnost najít si levnější bydlení, očividně jí to nevoní, takže smůla… Musí pochopit, že se má starat sama, což tohle by bylo zcela naopak… A bylo by ještě hůř…
Tchýně nechce chodit do práce z nějakého konkrétního důvodu? Zablokovaný účet má zřejmě z důvodu exekuce. To pořešila jak?
Domů bych jí taky nestěhovala, pomoc jste jí nabídli, chová se jak sv..ě první třídy, dostane vás na dno a nezastaví se před tím ![]()
Jako pomoct se dá člověku, který si to zaslouží, který si i sám svou pomocí chce přilepšit a hlavně má taky nějaký vděk… Tahle paní působí, že bude vych*caná jak díra do sněhu ![]()
Proč nechce chodit do práce? Nemá práci? Proč nezkusí brigádu? Ona je sama? Ale ty jsi doma na mateřské a do práce chodí jen chlap? To jí to není blbý
A jste zadlužení už u tvých rodičů? ![]()
Domů bych si jí nebrala..
K sobě bych ji v žádném případě nestěhovala. Má bloklý účet, takže má exekuce. To bych se bála, že přijde exekutor ke mně. A vzhledem k tomu, jak je sobecká, by si s tím asi velkou hlavu nedělala. Znám to. Moje matka je taky taková. Největší chudák a všichni jí musí pomáhat a běda jak ne, nebo běda, jak to bude chtět někdo zpátky či jen vděk
Nepomůže nic, jen přetrhnout kontakty.
Taky jsem se bála, aby na to nedopláceli naši kluci… Ale s matkou už se nevídám tak 7 let… Zaplatila jsem za svou naivitu a ochotu pomoct mámě dost draho
![]()
Chce vas videt na stejnem dne, jako je ona.. to je hnus
. sanci dostala, nevyuzila ji..co po vas chce vic? je to mozna sobecke, ale to nejlepsi pro vas-vyprdnete se na ni..o pomoc nestoji ![]()
Ach jo - pokud opravdu má zablokovaný účet kvůli exekuci a ani se nesnaží nalézt si práci, tak nejvíc jak jí pomůžete právě tím, že jí ty zdroje ustřihnete…ono to takhle napsaný vypadá hnusně, ale ona si musí uvědomit, že se má snažit z této situace dostat primárně sama - s tím, že pak třeba rádi pomůžete, ale je třeba ta snaha…pokud jí někdo nemá a neustále spoléhá na to, že se za něj postarají druzí, tak je to akorát tak cesta do pekla, pro všechny…
No tak tchyni je 57 pred dvema lety ji umrel manzel a prodala barak. Manzel okolo ni skace jak idiot uz minimalne tri roky, tchan byl podnikatel a pak uz nemohl byl v ldn tak to vzal manzel. Ucet ma zablokovanej kvuli tomu ze si pokonila kartu. Penize na ni ma jinak by sme ji nepujcili. Sledujeme jeji ucet protoze je jak dite tak aby ty penize z baraku nerosfrcala a pak nam nezustala na krku. Tahne se to uz ale dlouho. Do prace jit nechce protoze uz je dost stara na to aby ji komandoval sef. To jsou jeji slova. Manzel stoji za mnou ale prave ze vime ze by pak skoncila na dlazbe tak se ji snazime pomoct ale ona vidi jen sebe. Jakej je chudak a ze ona nepude do nejakeho zapadakov atd… s mejma rodicema mame uzasnej vztah a ctim je a i tchyni a to je to je to prece manzelova mama je to spravne nestykat se s ni? Mame koukat na to jak jde ke dnu? Mame se nechat znicit jen kvuli ni? Je to slozite.
Ahoj, máme s manželem problém a ve mě se to dost pere. Máme prazvláštní tchýni. Myslí jen na sebe, momentálně jsme v dost velkém problému, zablokovali jí účet už je půl roku bez financí a tak sme se jí snažili pomoct. Už nám došla trpělivost a díky ní jsme se i zadlužili u mých rodičů. Navrhli jsme ji tedy ať se přestěhuje do nového bytu kde bude platit menší nájem ale ona ne. Nehodlá nic měnit, do práce taky nechce jít jen čeká kdo jí co dá… Je to vysilující. Máme kvuli tomu doma dost dusno pořád se hádáme a nejradši by sme se s ní přestali bavit. Opravdu nám komplikuje život a hlavně myslí jen na sebe a neslyšíme od ní nic jiného než já jájá já sem chudák atd… Vždycky když jí řekneme že si to zavinila sama což je pravda. Tak akorát slyšíme jakej ona je chudák a že sme v pohodě protože máme barák. Příjde mi že nám to závidí, že jsme se vzmohli na něco víc než ona. Pere se ve mě ale to že na jednu stranu bych byla nejraši od ní měla pokoj a na druhou stranu je to přece manželova mama a babička naší dcery. Dceři je půl roku takže by neutrpěla žádnou citovou újmu od porodu ji viděla asi třikrát.
Omlouvám se za sloh ale fakt nevim co s tim a chtěla bych slyšet váš názor. Nejvíc se bojim že na to všechno po té finanční stránce dojede naše dcera. Radši nebudu jíst hlavně aby malá měla všechno ale kde brát a nekrást. A navíc ty hádky a to dusno jí taky nedělá moc dobře, snažíme se nehádat před ní ale občas to nejde. Co by ste udělali? Možná potřebuji jen vědět že v tom nejsem sam?? Fakt nevim. Motám se v tom jak v začarovaném kruhu.