Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel s ní v ničem nejede ale ona byla dvacet let zavrená doma. Tchan byl magor a nesmela se s nikym stykat, ona nebyla schopna si zmenit ani trvale bydliste. ucet ji taky zakladal manzel, teda s ni, ona je proste v tomhle neschopna, nebo se tak aspon tvari a manzel ji pomaha a resito proto ze je to snad jeho mama ne??? Jako proc to s ni resi… Asi by ste se taky snazila pomoct mame pokud by to slo ne?? tady jde o to ze toho je moc a i v momente kdy by mela bejt vdecna ze pomoct a neco teda obetovat a nejak se prizpusobit tak si klade podminky, a porad je zahledena jen sama do sebe.
@jjelena Mam pristup stejne jako mazel k jejimu internetovemu bankovnictvi, takze tam si to vsechno vyjedes…
Je blbost, aby banka půl roku držela nějaký peníze a nevydala je… ![]()
@terca10 jenže mě přijde že tady není primární problém, že tchýně je tak trochu pipka, ale v tom, že celý ej to dosti podezřelý a že ve chvíli, kdy se ti tohle podaří rozlousknout, máš jí z krku..a le ptám se, ona je teda bez příjmů a žije čistě jen z pěnz za ten barák? před tím, než se jí podělalů ten účet žila z čeho?
@terca10 Já bych pomohla i partnerovo mámě, ale nenechala bych se zneužívat, to zapŕvé. Zadruhé tomu prostě nevěřím, v dnešní době je to pro mě nepochopitelný. Promin, ale podle mě ti oba neříkají plnou pravdu
@terca10 píše:
Já mám problém ale v sobě, nevim jestli je správné nechat ji ať si dělá co chce. Jo jasně je to sobec prvního řádu, to vim já i manžel. Dneska sem s ní mluvila a ona pořád že nikam nepůjde atd… a když sem jí řekla že manžel nemá plný úvazek ale jen poloviční a že budeme mít sami co dělat aby sme vyšli tak se najednou odmlčela a pak mi řekla hmmm to sem nevěděla. Tak nějak to na mě působilo že si myslela že jí manžel bude platit. Ale právě díky ní jsme se zadlužili u našich a musíme jim to splatit takže peníze co nám zbudou jsme chtěli měsíčně dávat jim a ne to rvát zase do tchýně s tím že někdy je zpět dostaneme ale kdy? Za tejden, měsíc nebo dlašího půl roku?
Já nějak nechápu proč je tchýně sobec. Peníze má, bydlet kde má a jestli si svoje peníze utratí a na důchod bude třít bídu s nouzí, je taky její věc. To že má bloklou kartu snad není žádná tragédie. To se může stát i výrazně mladším. Že jí situaci pomáhá řešit její syn považuji za běžnou věc ve vztahu syn x mamka. Hlavně nad přístupem, „aby nám nezůstala na krku“ byste se měli oba zamyslet. Je to maminka vašeho muže.
@jjelena píše:
@terca10 Já bych pomohla i partnerovo mámě, ale nenechala bych se zneužívat, to zapŕvé. Zadruhé tomu prostě nevěřím, v dnešní době je to pro mě nepochopitelný. Promin, ale podle mě ti oba neříkají plnou pravdu
Taky tomu nevěřim… Že má v háji kartu, ok… Ale účet? Půl roku? A poradce nebere tlf?
@Sojkka píše:
Já nějak nechápu proč je tchýně sobec. Peníze má, bydlet kde má a jestli si svoje peníze utratí a na důchod bude třít bídu s nouzí, je taky její věc. To že má bloklou kartu snad není žádná tragédie. To se může stát i výrazně mladším. Že jí situaci pomáhá řešit její syn považuji za běžnou věc ve vztahu syn x mamka. Hlavně nad přístupem, „aby nám nezůstala na krku“ byste se měli oba zamyslet. Je to maminka vašeho muže.
Maminka má evidentně exekuce a nehodlá s tím nic dělat…Podle mě sobecká je až až
A nemá na účtu blokaci kvůli exekuci? Tomu by odpovídala ta nula, transakce netransakce, poplatky nepoplatky ![]()
@Ignácie píše:
Maminka má evidentně exekuce a nehodlá s tím nic dělat…Podle mě sobecká je až až
Hmmm, což mě napadá - osobně tedy nevím, ale nevynuluje se účet exekucí a zablokuje?
![]()
Kdyby byl účet zablokovaný kvůli exekuci, tak by to byla jedna z prvních informací od finančního poradce snad. Nicméně nechápu proč manžel zakl. nevezme mamku a osobně nedojedou na centrálu banky.
@Xiraxinek píše:
Hmmm, což mě napadá - osobně tedy nevím, ale nevynuluje se účet exekucí a zablokuje?![]()
To si právě myslím, moc jiných důvodů vynulování mě nenapadá
@Sojkka No asi neznáte mojí tchýni. Pokud by jste ji znala pochopila by jste. Normálně se staráme ted o mojí babicku ale ta nas nedostava do dluhu… to je asi ten prvni problem to ze mame kvuli ni dluhy u mejch rodicu a to ze se snazime nejak to vse zvaldnout ale ona vse neguje a nehodla jak koli se uskromnit.
Zakladatelko, co má tchyně za banku? Já jsem v bance pracovala přes 2 roky a tohle se mi fakt nezdá… Hlavně by to asi neřešil „obyčejná poradce“. Mně osobně přijde nejlogičtější ta exekuce. Účet se nevynuluje, ale zablokuje, což je v IB vidět u každé banky jinak - osobní zkušenost, bohužel.
výpisy jí chodí v jaký formě? vidělas je?