Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terca10 píše:
@zrcadlo Komunkoval s nim manzel telefonicky, telefon ziskal soukromy od znameho, a telefon je vypnuty. Nezlobte se ale necekala sem ze se tady vyklube z toho takovehle halo jen sem chtela podporit a poradit, dal uz se nevyjadruju. Mrzi me vas postou, resite to jak to je nebo neni jak to komu prijde divne ale neresite to jestli se s tchyni bavit nebo ne. Takze naschle a bavte se tu uz o cem chcete.
Já jsem TI k tomu svoje řekla… Přijde mi to jako kravina… Ale pokud bych to měla vzít v potaz a řešit jen chování Tvé tchýně, tak zavřu kohoutek s penězi a konečná… ![]()
@terca10 píše:
@zrcadlo Komunkoval s nim manzel telefonicky, telefon ziskal soukromy od znameho, a telefon je vypnuty. Nezlobte se ale necekala sem ze se tady vyklube z toho takovehle halo jen sem chtela podporit a poradit, dal uz se nevyjadruju. Mrzi me vas postou, resite to jak to je nebo neni jak to komu prijde divne ale neresite to jestli se s tchyni bavit nebo ne. Takze naschle a bavte se tu uz o cem chcete.
Manžel řešil zablokovaný účet matky přes soukromý telefon zaměstnance banky, který získal od známého
. Jiný důkaz komunikace s bankou neexistuje. Promiň, ale obávám se, že se od manžela dočkáš velmi nepříjemného překvapení, nenech dál svoje rodiče dotovat manžela a jeho matku. S ní se klidně přestaňte stýkat a dotovat ji, ale podle mě manžel rozhodně čisté svědomí nemá. Chápu, že se zlobíš na nás, ale pravda bolí, a manžel ti věší bulíky na nos.
@zrcadlo píše:
Manžel řešil zablokovaný účet matky přes soukromý telefon zaměstnance banky, který získal od známého. Jiný důkaz komunikace s bankou neexistuje. Promiň, ale obávám se, že se od manžela dočkáš velmi nepříjemného překvapení, nenech dál svoje rodiče dotovat manžela a jeho matku. S ní se klidně přestaňte stýkat a dotovat ji, ale podle mě manžel rozhodně čisté svědomí nemá. Chápu, že se zlobíš na nás, ale pravda bolí, a manžel ti věší bulíky na nos.
No, tak taková věc se podle mě řeší písemně, ne? Nějaká písemná žádost, reklamace apod… Ne nic „na hubu“ po tlf…
![]()
@Xiraxinek píše:
No, tak taková věc se podle mě řeší písemně, ne? Nějaká písemná žádost, reklamace apod… Ne nic „na hubu“ po tlf…![]()
Samozřejmě, právě proto je evidentní, že manžel prostě zakladatelce lže, ale ona si to bohužel odmítá připustit.
@terca10 píše:
Nene
Tomu vážně věříš? ![]()
@zrcadlo píše:
Samozřejmě, právě proto je evidentní, že manžel prostě zakladatelce lže, ale ona si to bohužel odmítá připustit.
Tenhle pád na dno bude sakra bolet…
@terca10 udelej si doma poradek, bud je manzel lhar a nebo je naprosto neschopny, stejne jako tchyne, neco takoveho vubec vyresit, protoze takhle se s bankou nejedna, musim se tomu smat
@Xiraxinek @merde Holky, děkuju. už jsem se lekla, že jsem jediná hyena, která podezírá jejího manžela ze lží
@jjelena píše:
@Xiraxinek @merde Holky, děkuju. už jsem se lekla, že jsem jediná hyena, která podezírá jejího manžela ze lží
Nene, nejsi… Mě to taky smrdí i přes monitor ![]()
Téma založit nemohu, tak aspoň takhle:
Takový dotaz na ty zkušenější a hlavně i otrlejší. S přítelem mám docela pohodový vztah, jediné hádky, které jsou - kvůli jeho matce. Před tak 10 lety měla infarkt (asi geny, stres, tučná strava, málo pohybu). Od té doby se paní nesmí odporovat, ne, že by na tom byla nějak zle. Je docela mladá, krátce po šedesátce…nikam ven nechodí, protože se jí nechce, s nikým už se nevídá. Žije se svojí matkou a druhým synem, kterému nedovolí se odstěhovat. Kdyby to zkusil, následuje slušné citové vydírání, telefonáty, vynucování pozornosti a návštěv – jako to teď máme my. Na Vánoce musíme být u nich, to, že já mám třeba taky rodinu…vůbec nebere. Vždycky si řeknu, je to chlapova matka, tak se snažím chovat slušně, ale už na to nemám, po 7 letech vztahu, kdy jí nesmíte říct NE na hadru na podlahu, kterou vám cpe jako úžasnou věc (hader má člověk nečekaně dost). Cpe jídlo, když jí řeknete, že to nejíte nebo nechcete, tak to dostanete. Jakékoliv názory druhých naprosto ignoruje. V jednom baráku nežijeme, ale zase ne tak daleko. Je mi přes 30, chtěla bych třeba děti, ale nedovedu si to tady za toho diktátu ani představit.
Uvažuji o tom, že si nadělím rozchod jako dárek k narozeninám. Aspoň bych ty následující vánoce strávila podle svých představ…radši sama. Řešil někdo něco podobného?
Chlap je fajn, ale mamince neodporuje, aby jí tím „neublížil“. Jen se velmi brzy od ní radši odstěhoval.
A „ne“ jí neříkáš anebo ona to „ne“ neslyší a jede si svojí?
Zahodit vztah kvůli tchýni mi přijde škoda, ale pokud partner mamince neodporuje, tak s dětmi a vůbec v životě přijdou chvíle, kdy budeš potřebovat jeho podporu a je otázka, jestli nedá přednost mamince…
Ona to „NE“ slyší, ale ignoruje to. Dělá to tak všem. Oba kluci (přes 30) jsou z toho spíš unavení, vyčerpaní. Ví, že nemá smysl se hádat, protože nic nezmění. Ono ani za těch 7 let se nic moc nezměnilo, je to spíš horší
Chlap za ní vždycky nestojí, ale když se ozvu, že už je to příliš… tak za ní stojí, je to logický, protože je to jeho matka, ale zároveň únavný. Nevím, proč se přetvařovat a brát si věci, který se nehodí. Taky nikomu nic necpu.
Slušně odmítám, ale jí se to líbí, tak se to prostě musí líbit všem. Jí to chutná, tak to přece musí chutnat všem… a takhle je to u všeho.
Hádáme se jen kvůli ní, za dost ostře, padájí hodně sprostá slova.
No, jestli je tchýně „hluchá“ na odporování a už teď Tvůj manžel „radši“ ustoupí, tak si neumím představit co by bylo, až byste měli děti… A pokud na sobě opravdu cítíš, že už to dál nedáváš (což tak nějak čtu, ale ten pocit víš hlavně Ty sama v sobě), tak já bych prostě odešla… Furt lepší rozvod teď bez dětí.., než pak i s dítětem, případně dětmi… ![]()