Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sojkka promiň,a le pokud někdo rozhází svouje prachy s tím, že až žádný mít nebude, tak se syn postará sobecký je, takže tak nějak trochu mít dohled na d tím, a by jí něco zbylo, je vhodný… to, že jí syn pomáhá řešit potíže s bankou nikdo nekritizuje..
@Krrysa Ale jasně, pokud v tom ona neumí chodit atd atd, tak je ok, že jí syn pomůže nebo ji zastoupí v zajištění věcí kolem… Ale mě prostě přijde jako bejkárna, že kvůli magnetu na kartě máš do nuly účet prázdnej a ještě se s tím banka půl roku crcá a místo řešení Ti přestanou brát tlf…
@Xiraxinek mě to taky přijde minimálně silně nepravděpodobný…leda, že by to byla nějaká banka na kajmanských ostrovech ![]()
Nevim přijde mi že se tu řešej blbiny. Nechtěla sem řešit to jak to ma tchyne s uctem a aby ste mi tu rikaly ze manzel s ni v necem jede. nejede to vim urcite. on moc dobre vi ze pokud bych na neco takoveho prisla tak ze beru malou a odchazim do rakouska za rodicema a to on by nedopustil na male fakt lpi. Bavili jsme se taky o tom a rikala sem mu jestli neco proved tak at mi to rekne ze to vyresime ale ze jestli mi to zatlouka a prijdu na to tak ze je konec. Tohle by fakt nedopustil. Takze ja jsem opravdu nechtela tady resit jak vam to vsem prijde strasne podezrele atd… hlavni problem je ten ze se kvuli tchyni porad hadame, protoze je sobec porad nam neco vycita, chova se jak kdyby nase jedina prace a povinnost bylo skakat kolem ni… Je vycurana jako mraky, existenci ma zalozenou na tom ze je chudak ani o malou nema zajem od porodu ji videla trikrat a to bydli narozdil od mejch rodicu od nas kousek a nema co na praci, nasi litaj kolem penzionu a bydlej v rakousku a byli tady vickrat nez ona skoro kazdej mesic. Takze jsem spis chtela slyset jak by ste se zachovaly jeslti se s ni mame prestat stykat nebo jak by ste to resily?
@terca10 Tak k tomu prvnímu, já to spíš nadhazuji proto, že mne zaráží, že v dnešní době by se toto mělo stát a i kdyby ano, tak nechápu, že by se to „ne“řešilo takhle dlouho…
K věci druhé, neřikám přestat stýkat - ikdyž je jasné, že to výsledek bude, ale rozhodně bych prostě utnula přívod peněz. Ať je to jak je to, pokud je svéprávná, tak jí snad bude být jasné, že máte dítě, svoje starosti až do háje a v první řadě se má o sebe postarat ona, pak případně požádat o nějakou výpomoc, ale ne to házet na Vás a ještě být dotčená…
Hahaha tak hlavne ze se tu vsechny bavite. Manzel to resi s reditelem pro prazske pobocky. Fakt me vas pristup mrzi, misto toho aby ste pomohly, podporily tak tady hazete spinu na manzela, spekulujete, domnivate se ale vlastne od puvodniho tematu je to doooooost vzdalene. a @Krrysa Ano tchyne predpoklada ze az nebude mit penize postara se manzel.
@terca10 já bych vyřešila ten problém spenězma a to samo o sobě vyřeší hodně… pokud opravdu problém s účtem je pravda, tak je fér, ab yjí někdo gramotnější pomohl, to každopádně… ale jasně bych jí řekla že samam prachy nemám, tak se bude muset nějak přizpůsobit a postart se sama.. že se nezajímá o dtě neřeš, takových je spousta…
@terca10 píše:
Nevim přijde mi že se tu řešej blbiny. Nechtěla sem řešit to jak to ma tchyne s uctem a aby ste mi tu rikaly ze manzel s ni v necem jede. nejede to vim urcite. on moc dobre vi ze pokud bych na neco takoveho prisla tak ze beru malou a odchazim do rakouska za rodicema a to on by nedopustil na male fakt lpi. Bavili jsme se taky o tom a rikala sem mu jestli neco proved tak at mi to rekne ze to vyresime ale ze jestli mi to zatlouka a prijdu na to tak ze je konec. Tohle by fakt nedopustil. Takze ja jsem opravdu nechtela tady resit jak vam to vsem prijde strasne podezrele atd… hlavni problem je ten ze se kvuli tchyni porad hadame, protoze je sobec porad nam neco vycita, chova se jak kdyby nase jedina prace a povinnost bylo skakat kolem ni… Je vycurana jako mraky, existenci ma zalozenou na tom ze je chudak ani o malou nema zajem od porodu ji videla trikrat a to bydli narozdil od mejch rodicu od nas kousek a nema co na praci, nasi litaj kolem penzionu a bydlej v rakousku a byli tady vickrat nez ona skoro kazdej mesic. Takze jsem spis chtela slyset jak by ste se zachovaly jeslti se s ni mame prestat stykat nebo jak by ste to resily?
Tak ono je docela dost podstatný přijít na podstatu problému, protože od toho se pak může odvíjet přístup k ní, ochota jí pomoci celou vzniklou záležitost řešit. POkud je zadlužená vědomě a zneužívá vás, tak sorry… skončila bych. POkud jí zadlužil manžel a ona za to nemůže, řešila bych to sní, ale nastavila bych mantinely, dala časový horizont, do kdy si to musí začít řešit ona sama.
V popsané situaci se ti dost blbě dá radit, když jsou okolnosti dost smyšlené a nepravděpodobné a ty odmítáš exekuci. ![]()
@terca10 hele já bych neházela špínu na nikoho, a le je propstě fakt, že tak, jak to popisuješ, je to přinejmenším divný… hele takže tchýně je kompletně bez peněz a vy jí živíte, kompletně?
@Xiraxinek Já se omlouvám ale fakt mě to dopaluje a některé komentare tady me fakt stvou. Asi to vsechno vyusti v to ze se s ni prestaneme stykat ale problem je prave to ze manzel je mekkej a jejich domacnost byla vedena v duchu psychickeho vydirani, coz tchyne praktikuje do dnes a manzel je mekkej na to ji utnout privod pennez. Zkrouhnul ji to jak to jen jde ale stejne ji mesic co mesic penize na najem pujci. Jasne je to jeho mama ale ja uz zacinam premejslet ze od nej odejdu jestli ji bude porad podporovat ona musi nest nasledky za svoje blbiny a ne aby to odnesl manzel potazmo mala a ja.
Že musíte utnout přísun peněz je vám snad jasný oběma, jinak bys to tu neřešila. Uvidíš, jak se zázračně zmátoří a vytáhne prachy ze štrozoku. Akorát vás bude možná chvilku vydírat a pomlouvat, ale hlady neumře a vystěhovat se nenechá. Toho se neboj. A pokud má exekuci a neplatí, tak na to taky brzo přijdete
@Krrysa jo.....Jasne ze to vsem prijde smyslene ale fakt to tak je a kdyby to byla exekuce tak se to dovime. Hlavne v tomhle by ji manzel nekryl. To uz mame jednou za s sebou.
@terca10 a než jí blokli ten účet, tak žila jne a pouze z těch peněz za ten barák? já bych jí nabídla pomoc, a le ve formě, ať si najde brigádu a přestěhuje se, uvidí se, kolik si vydělá a kolik bude potřebovata a že ten zbytek jí pujčíte.. pokud projeví snahu, pomohla bych ráda.. tahle prostě ne…
@terca10 píše:
@Xiraxinek Já se omlouvám ale fakt mě to dopaluje a některé komentare tady me fakt stvou. Asi to vsechno vyusti v to ze se s ni prestaneme stykat ale problem je prave to ze manzel je mekkej a jejich domacnost byla vedena v duchu psychickeho vydirani, coz tchyne praktikuje do dnes a manzel je mekkej na to ji utnout privod pennez. Zkrouhnul ji to jak to jen jde ale stejne ji mesic co mesic penize na najem pujci. Jasne je to jeho mama ale ja uz zacinam premejslet ze od nej odejdu jestli ji bude porad podporovat ona musi nest nasledky za svoje blbiny a ne aby to odnesl manzel potazmo mala a ja.
A prosimtě, jen se zeptám, co Vám tedy na to v té bance řekli? Jak se to má řešit nebo co? Protože pro mě je tohle nereálný, ale pokud vezmu v potaz tedy, že by se to opravdu takto stalo, tak mě přijde nemyslitelná ta lhůta půl roku a nikde nic…
No, pokud už cítíš, že to je pro Tebe neúnosné, tak bych holt dala manželovi nůž na krk, musí sám vidět, že to tak prostě nejde…
@jjelena Jo tak je nam to jasny ale je to strasne slozity a spis sem potrebovala podporu a ujistit ze nejsme nejaky hieny ale ze je to nutnost. Fakt je to slozity i pro me natoz pro manzela.