Prso jako dudlík

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
96
11.12.04 17:27

Prso jako dudlík

Ahoj holky, 8O
udělalo si Vaše mimi z prsa dudlík? Včera večer jak jsem kojila malou, koukám na hodinky a uběhlo čtvrt hodiny…což je normální…, půl hodiny…a malá pořád cucala a cucala z jednoho prsa (většinou je před spaním vystřídáme i dvakrát), začla jsem poslouchat jestli poliká a ona opička jen dudala a dudala…Co když si na to teď zvykne a neusne mi bez toho aniž by se tzv. ududala¨? Dudlík malé nedávám…nepotřebujeme ho…zatím…
Díky Maminka a Sabinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1790
11.12.04 18:28

Ahoj Maminko,

prso bych dudlat nenechávala, protože by mohla třeba popraskat bradavka. Když vidím, že Pepča už usnul na prsu, tak mu jemně strčím do koutku malíček a hned se pustí, aniž bych ho vzbudila. Dudlík taky nemá a dávat mu ho už nebudu.

Ahoj Miroušek + Pepča 6,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
11.12.04 20:07

Maminko,

těžko poradit, když ani nevím, jak je Sabinka stará.

Malé miminko bych nechala občas podudlat. Pokud Ti to neničí bradavky a není to po každé…

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
11.12.04 21:48

Dudlání

Ahoj Maminko,

my máme prso místo dudlíka :-). Nějak zvlášť mi to nevadí, malá si zadudlá vždycky jenom chvilku a pak zase letí si hrát. V noci je to horší, vzbudí se a chce prso. Většinou jenom párkrát cucne a spí, ale občas ji něco trápí (třeba zoubky) a pak mám ráno prsa úplně bolavé. U prsa i usínáme, ududlá se u něj. Do roku jí to ududlávání trvalo tak 5 minut, teď se nám to trošku prodloužilo (asi na 15 minut). Samozřejmě by bylo lepší naučit mimi od začátku se napít, položit ho do postýlky, říct pápá a nechat ho tam usnout. Nám se to holt nepovedlo, ale jak říkám, většinou mi to nevadí. Náročné je to jenom občas.

Přeji hodně štěstí.

Kačkač + Klárka (skoro 15 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
11.12.04 22:01

Ahoj maminy,to jsem ráda,že nejsem sama.Naše Eli taky usíná mamině v náručí a dudlá a dudlá až usne.Vůbec mi to nevadí,vím že usíná v klidu a spokojená bez pláče.No a tak jednou v týdnu se připlíží v noci přímo ke zdroji. (Jo jen jsem zapoměla dodat Elinka má 19.12. -29.měs.). :wink:
Tak ahoj a hodné mimísky přeje Anna. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
12.12.04 19:07

Díky za povzbuzující odpovědi.
Malé je 6 týdnů…večer když se jí nechce spát tak se u prsa ududá, ale jinak dokáže usnout i když ji položím do postýlky…prozměnu si začne cucat ruku…
Tak moc dík
Maminka a Sabinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
12.5.12 13:14

Ahoj holky,

oživuji diskuzi, potřebuju poradit!

Dneska je to s malým celkem horor, od rána nespal a teď mi jen brečí a brečí, no chtěl by spinkat, ale problém je v tom, že když mu dám nabaštit, tak mi u prsa usne a pak jen dudá, takže mu opatrně prso vezmu, spinká dál, ale do minuty je vzhůru a řve, že chce prso! Dudlík striktně odmítá a plive, ale já mu přeci nemůžu nechat celý den dudlat prso, i když kojíme přes klobouček (jinak nám to nejde a já mam dost citlivé bradavky, takže už v porodnici jsem brečela bolestí, ale kojení se vzdát nechci a kloboučet to trošku tlumí), dudlík si prostě nevezme. Nepomáhá ani chování a tišení, navíc je docela těžký, takže už mam ruce vytahaný a uvažuju o koupi šátku. U prvního jsem toto vůbec neznala. Malému bude měsíc, tak prosím, kdo mi poradí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
811
12.5.12 13:43

Ahojky,měla jsem ten samý problém,u nás pomohl jiný dudlík zn.MAM…A ještě mně napadlo kolik máš mléka?prptože já od porodnice dokrmovala,protože mi malá pokaždé u prsa usnula a netvořilo se mi dostatek mléka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
12.5.12 17:25

Včera jsem ho měla málo, to jsem před kojením zkusila odstříkat a dohromady 40ml, ale dneska už je to o mnoho lepší, prsa mám nalitý a malý se dneska i přecpal, takže přebytek ublinkl, jinak blinkací není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
12.5.12 18:56

Malá mi dudala prso, dokud nevzala na milost dudlík a to bylo v 5.měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.5.12 11:12

@micelinka jaj tak dlouho? První přijal dudel asi ve 2 měsících, ale druhý je úplně jiný, ale doufám, že ho vezme teda dřív, jinak chudinky bradavky teda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.5.12 11:21

@Pettulle :mrgreen: Tak tenhle bič jsem si na sebe taky ušila, zrovna před chvílí jsme tu měli pištěí myší (na 4M mi aktuálně neřve, nebrečí, ale píská jako stádo myší - hrůza :zed: ).
Dudáčků máme asi dvacet - jediný, na který si jakžtaž zvykl, je ten retro, co jsme dudali my - prodávají ho v lékárnách asi za dvacku.
No a dělám to tak, že jakmile usne a „dosaje“, tak rychle vyrvu prso (což ho trochu probudí a rovnou strčím dudana a chvíli mu ho držím na papule, aby ho nevyplivl - on ho po chvíli „nasaje“ a to už je dobrý - to už ho pak nějakou dobu nevyplivne..

• Citovat
  • Upravit
13837
13.5.12 12:03
@Pettulle píše:
@micelinka jaj tak dlouho? První přijal dudel asi ve 2 měsících, ale druhý je úplně jiný, ale doufám, že ho vezme teda dřív, jinak chudinky bradavky teda!

Bradavky jsem měla naprosto v pohodě :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.5.12 12:06

@Amber_1977 to se pokoušim dělat taky, ale jakmile zjistí, že z něj neteče ani kapička, tak dudlik letí, ať už ho vyplivne a nebo ho čapne do ruky a letí! Přitom jsem si myslela, nebo měla ten dojem, že takhle malý děti mají nekoordinový pohyby, ale to vyrvání dudlika je teda fakt dost přesně cílený!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.5.12 12:27

@Pettulle Jo, tohle oni umí moooc dobře :mrgreen: Malej mi včera usnul tak, že dudák v ruce a v papule paleček druhý ruky :cert:
Tohle je teda ale vopruz - nemůže být celou noc přisátý…
Pak mě napadla ještě druhá věc, zda odtrháváš, až když už opravdu vytuhne - to pak se prodlužují doby mezi podudáváním..
Mně totiž třeba první dva měsíce sál kolem půl až třičvrtě hodiny, i když si o tom pediatři mysleli svoje.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure