Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, je normální, že sedmiměsíční miminko má neustále v puse buď hračku, prsty u ruky nebo nohy?
Pusou objevuje - tvary, povrchy, chutě… Nech ho být, dělá to dobře ![]()
Naše devitimesicni má v puse permanentně něco už víc než půl roku ![]()
dělá to už dlouho,ale myslela jsem,jestli by to s věkem nemělo odeznívat,bojím se,jestli to nedělá třeba hlady,tak snad ne
Můj 21 měsíční má v puse neustále něco, už mě to začíná opravdu štvát. U takovýho prcka je to naprosto v pořádku, rostou zuby, objevuje svět (ty děti mají prý pusu jako další „hmatový čidlo“). Ale mělo by to časem vymizet. U našeho mladšího syna na to zatím bohužel marně čekáme, ale neboj, to je výjimka, neznám nikoho, kdo by to v tomto věku ještě dělal.
@chaela Náš dvouletý syn si pořád ještě cucá prsty a už nevíme jak ho to odnaučit, bohužel.. ![]()
Mám syna bude mu za týden 7mesicu a taky má pořad něco v puse
objevuje svět
a zoubky
@Belluš To je zase jiný problém, to dělá i náš tříletej, ale na pokyn přestane. Mladší má místo prstů dudel, momentálně ho učíme, že je jen na spaní. Ale občas mu ho vyloženě vnutím právě proto, že nechci aby něco snědl. On venku pojídá kamínky, písek, hlínu, klacky, okusuje houpačky, chodníky, kočár, batoh,.. Doma se nejvíc baví tím, že vykusuje kola ze všech autíček. Výdycky je roztočí, velmi zaujatě pozoruje, jak se točí (asi tak 1000× dokola), pak je ukousne a když zjistí, že se netočí, tak je chce nasadit zpět. Taky kouše lego, koleje, oči a nosy plyšákům,… prostě všechno a pořád. Neustále mu něco vytahuju z pusy a často hledím, co najdu v plínce.
Ale to už jsem dost OT, pardon.