Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bříško namažu mastí Pupík, ulevuje
a rektální rourka je dobrý pomocník, nač dítko trápit, kor v noci, kdy i ty se potřebuješ prospat
Jinak kojící a fenyklový čaj můžeš pít (pokud kojíš) anebo dávat dětský fenykl. čaj po lžičkách
Malá taky trpěla…přešlo to potom co jsem měla slabé mlíko a nepribirala v 6tydnech a přešli jsme na um (nenabadam). ![]()
Klidně dej rourku…první dcera trpěla děsně, rourka byla na denním pořádku 3,5 měsíce. Pak ze dne na den klid a krásně sama prděla a kadila.
Ona prave sama kádí i prdi … jen to v noci pak je neutisitelny pláč a zoufalá jsem já pac si nevím rady.. zkouším vždy vše prso- vyplivne… cvicime můžeme, pohupjjeme … čaje piju i kojici i fenyklový … tak uvidíme. Pokud dnes v noci nastane stejná situace vyzkousim rourku … možná má až moc prdiku…
Jak často dávat tu rourku ? Nechci ti aby pak zase prdela a kadila jen s ni … říkala sem si spis ji využívat v noci když by mi hodně plakala …
@Millenn uvidíš, zda pomůže a dávala bych ji pouze, když selže vše ostatní…když to umí i sama, tak třeba jen v noci nemá sílu
@Janakatabara
No to sem si prave taky říkala ze to mít jako záchranu na tu noc aby se vyspala ona i já
jinak pořad prdi sama i v noci to je slyšet ![]()
Nám doktor doporučil espumisan. Rozbíjí bubliny ve střevech. Dávám před každým kojením asi 5 kapek a naprosto bez problémů. Jinak trochu pomáhalo chování na tygrika. Ale ty kapky jsou opravdu dobré.
Zdravím… je nám 5 dnů a trpíme na bříško… v noci máme zachvatovity pláč klidně i tři hodiny s mezerami kdy se snažím dat prso. Dáváme espumisan před kojením, masirujeme, klibickujeme, dáváme na bříško proste vše co se dá… prdiky jsou i často a stolice je také ale spis mě zajímá když v noci takhle pláče co mam dělat… mam použit rektální rourku? Sama se vyprázdni a jsou slyšet i prdiky tak se bojím abych ji spis nezhorsila… nevím zda nemá proste v sobě moc toho vzduchu a dokáže vyprdet jen něco. Poradíte? Mam nebo nemám použit když by v noci byla k neutiseni
většinou pak kolem 2 v noci padne fakt únavou, a spi až do rána…
Děkuji za odpověď