Průběh rostoucích zubů

GJM
5
8.3.21 20:31

Průběh rostoucích zubu

Ahoj maminky
Svěřte své zkušenosti jak rostly malým zuby?
Můj malý měl spodní jedničky v pohodě, ale ty horni to je mazec už víc jak dva týdny. Mám pocit že nic nepomáhá. Dostává homeopatika., zkusila jsem panadol, nurofen a nic, ale jelikož zvrací možná to vyvrací. Má to už pěkně natekle a je vidět jak se posouvají dolů, ale furt nic jen ho to bolí, že se v noci kroutí a řve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18177
8.3.21 20:39

@GJM Moje dcera měla první dva zuby v šesti měsících asi 12 hodin po sobě. Pak 2,5 měsíce nic a pak 6 zubů za 8 týdnů, to byl mazec. Horní jedničky byly děsné. Teď už třetí měsíc čekáme (ano, my obě :lol: ) na špičáky nebo stoličky, dásně zmasakrované, všechny přiznaky jako rudé tváře, slintání, opruzující srajda, bolestí jde často do oblouku… Nurofen pomůže skoro vždycky, když ne (taky párkrát zvracela), tak pomáhá nošení v nosítku. A vydržet :nevim:

Edit: A zkoušela jsi calgel? Ne že by to byl kdovíjaký zázrak, ale většinou to apoň na chvilku zklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GJM
5
8.3.21 20:56

Pff já doufala že se mu vyklube několik zubů najednou taky po tomhle 😂
Ale musí být mazec pro chudáky male.
Gel jsem zkoušela, ale přesně to je na chvilku, skoro stejný efekt má pro nás chladivé kousátko.
Ted čekáme I na jantarové korálky zkoušíme vše co se dá. On sám je pak vyřízený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
8.3.21 21:05

Já věděla u syna o každém zubu už když se začal pohybovat v dásni a dokud nevylezl. Když to byl fakt nářez při prořezávání, dostával čípek, aby se vyspal on i já. U dcery to tak nepozoruji, ty holky jsou prostě odolnější. Když lezou ven, tak je plačtivá, ale jinak je v pohodě a tolik najevo to nedává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
8.3.21 21:24

@GJM Hele, tohle my mame tak trikrat týdně. Rev a hrůza a rikam si, ze rano tam ten zub musi byt… A nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
8.3.21 22:30

My poznáme, že rostou zoubky většinou (když nepočítám slintání, cucání prstů), že někdy 1×, 2× nebo 3× za noc zafňuká, ale hned spí dál. Naštěstí zatím žádný velký řvaní. Přes den je občas taky trošku ufňukanej. U dcery jsem ani pořádně nepoznala, že rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
GJM
5
8.3.21 22:47

Přesně I těch spodních to bylo podobné občas trochu pláč v noci, ale pomazlit pomohlo hlavně to bylo 1× za noc a teď ty vrchní 14 dni nespíme v kuse dyl jak dvě hodiny. Občas si i říkám zda to jsou vážně zuby zda nechce jen vědět že tam jsme ale dásně jsou oteklé a plno dalšího napovídá že to budou spíš zuby. Občas staci pomazlit či položit a jednu stranu a spí dal, ale někdy nic jiného než se uklidnit u prsa nepomůže a to pak zvlaci že je prejezeny.
Dnes i ve dne plakal ze spánku. :( je mi ho spsi líto že je unavený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
8.3.21 23:16

@GJM A máš nosítko? To je jediný, co u nás pomáhá i v absolutní krizi. Kamarádce fungoval i kočár. Když její dcerce rostly trojky, nachodila asi 15 kiláků denně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.