Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud se i tak chráníte jinak, není co řešit. Jinak problém je průjem nebo zvracení do dvou hodin od užití, tam je předpoklad, že se tabletka špatně vstřebala a situace se řeší tak, jako kdyby nebyla užita vůbec (popsáno v příbalovém letáku). Jinak to, že byl jednou uvnitř chvilku bez kondomu, bych také neviděla jako problém.
Dobrý den, prosím potřebuju radu, začala jsem brát antikoncepci Mistra, ale bohužel až pátý den menstruace, tak bych potřebovala vědět od jaké doby jsem chráněna a kdy do mě může přítel ejakulovat, moc děkuji za odpověď ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím potřebuju radu, začala jsem brát antikoncepci Mistra, ale bohužel až pátý den menstruace, tak bych potřebovala vědět od jaké doby jsem chráněna a kdy do mě může přítel ejakulovat, moc děkuji za odpověď
Až další cyklus. Min. 2 týdny. Nezačala jsi ji brát jak se má, musíš tedy čekat. Za mě tedy naprosto zbytečně ![]()
@Meredithx achjo takže to beru zbytečně? Někde jsem ale četla že by to mělo zabírat po 10 pilulkach
@Afrikanka zrovna tihle co potřebuju tam to tam není, tak píšu sem jestli tím má někdo větší zkušenost
@Anonymní píše:
@Meredithx tak nevím čemu věřit
Někde píší od 8 dnů, mě gynekoložka říká 14 dní, někde slyším celý cyklus s ochranou. Vyber si co chceš
8 dní na konec menstruace? To je jako bys ro začala brát kdykoli. To bych neriskovala a dodržela radši těch 14 dní.
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím potřebuju radu, začala jsem brát antikoncepci Mistra, ale bohužel až pátý den menstruace, tak bych potřebovala vědět od jaké doby jsem chráněna a kdy do mě může přítel ejakulovat, moc děkuji za odpověď
Neriskovala bych. Pockej do dalsiho cyklu, do te doby pridejte barierovou ochranu.
@Anonymní píše:
@Meredithx achjo takže to beru zbytečně? Někde jsem ale četla že by to mělo zabírat po 10 pilulkach
No, i tak, 10-14 pilulek nejsi dostatečně chráněná. Pak máš už jen 7 dní a pak konec blistru. Pro mě by to bylo vyhození 1 blistru. Moje je dost drahá, a za 7 dní dát 230,–? To už bych radši počkala a koupila si 2 kondomy
No teď už je to jedno ![]()
Takže to beru teď zbytečně, když jsem jí začala brát az v pátý den menstruace?
@Anonymní píše:
Takže to beru teď zbytečně, když jsem jí začala brát az v pátý den menstruace?
Tak zbytečně..
Záleží na tom, co je pro tebe zbytečné. Teď už je to ale jedno, ne? Teď už na to kašli, ale nezapomeň se chránit.