Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já normálně zobu i 3 platíčka za sebou a nešpiním nikdy. To je to, že nikdy nevíš jestli budeš špinit nebo ne. Asi být tebou tak bych to zkusila, brát 2 platíčka za sebou. Jinak přeji krásnou dovolenou
Já třeba vím, ze mi druhé plato v kuse krvácení neudrží, takže bych radši nasadila hned teď i přes tu možnost krvácení a spineni v tomto cyklu a na dovce měla většinu času klid. To už by ti mělo pomalu končit pak při odletu ne?
@Diggy píše:
Ahoj, já normálně zobu i 3 platíčka za sebou a nešpiním nikdy. To je to, že nikdy nevíš jestli budeš špinit nebo ne. Asi být tebou tak bych to zkusila, brát 2 platíčka za sebou. Jinak přeji krásnou dovolenou
Děkuji
Nerozhazí ti to úplně cyklus když nevynecháváš? Buď teda teď 2× nevynechám, nebo vynechám jednou a podruhé zkrátím třeba o 2 dny. Co myslíte, že je lepší?
@Tichošlápek píše:
Já třeba vím, ze mi druhé plato v kuse krvácení neudrží, takže bych radši nasadila hned teď i přes tu možnost krvácení a spineni v tomto cyklu a na dovce měla většinu času klid. To už by ti mělo pomalu končit pak při odletu ne?
Já právě nikdy oddalovat nemusela, takže možnost, že to budu mít stejně tam je.
To by mi to končilo 1.7., odjezd je 6. Tzn tak 3 dny ještě, takže zhruba do 8,9.
Já bych teď pauzu udělala a příští cyklus jela bez pauzy. Párkrát jsem to tak udělala a zatím jsem nikdy nespinila. Ale při vynechání dvou pauz bych se už špinění bála ![]()
Ahoj
potřebuji radu ohledně dovolené a oddálení menstruace. Včera jsem měla posledni tabletku z platíčka a přemýšlím co teď. Jde o to, že 6.7. odlétáme na dovolenou a mě to, když bych antiko brala pravidelně, vychází na 8.7. Mohla bych hned poté nasadit nové a nedělat mezeru, nejsem si ale jistá, jestli nebudu u moře týden špinit, což by bylo naprd. Jiná možnost by byla dnes začít nové platíčko místo vynechání a pak pokračovat normálně. To by ale znamenalo nástup menstruace 1.7. To není tak špatné, ale je tu problém, dostávám to až 4 nebo 5 den, takže by to byl začátek dovolené s mebstruací. Třetí možnosti by bylo vynechat 7denní mezeru teď a poté i v červenci s tím, že prostě budu špinit. Jak byste to udělaly vy? Dobre mi to nevychází ani s jednou možností. Přemýšlela jsem také nad zkrácením, tj. že si místo 21 pilulek vezmu méně. Jaký na to máte názor? Nevím co zvolit.