Zapomenuté dvě tabletky antikoncepce - jak dál?

Anonymní
14.5.19 19:33

Zapomenuté dvě tabletky antikoncepce - jak dál?

Dobrý večer, jdu si sem pro zkušenosti ostatních. V neděli jsem si vzala naposledny antikoncepci, včera jsme se stěhovali a když jsem si chtěla večer vzít tabletku, tak jsem zjistila, že mi ji přítel vyhodil, protože si myslel, že už v krabičce nic neni.. :pocitac: počítala jsem s tim, že si dnes zavolám o e-recept svému gynekologovi, který je o 150km dál, jenže ten bohužel kvůli mimořádným událostem neordinoval.. byl tam kontakt na náhradní gyndařku, na kterou se máme obracet pro případ nouze, té se ale nešlo dovolat. Tudíž se k antikoncepci dostanu až zítra, a to budu mít 2 vynechaný tabletky ve druhém týdnu užívání po menstruaci. Nevíte, jak mám dál pokračovat? Jestli vzít 3 tabletky najednou? Jelikož jsem vynechala 2 tabletky ve druhym týdnu, tak už antikoncepce nebude účinná, nebo se mýlim? Četla jsem si příbalový leták na internetu a tam se píše, že pokud se vynechá víc než jedna tabletka, má se kontaktovat lékař :potlesk: takže ten mi to osvětlí nejdřív zítra dopoledne a ráda bych věděla, jak na tom jsem. Něco takového se mi stalo poprvé.. nemáte s tim také někdo zkušenosti? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1155
14.5.19 19:41

Rozhodně bych nebrala 3 ale jenom jednu která náleží ten den.. No a chránit se i jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76964
14.5.19 19:47

I když se zítra dostaneš k antikoncepci a začneš užívat, tak už tento cyklus nebudeš chráněná, takže až do dalšího platíčka používejte ještě kondom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.19 20:06

@stinga
Děkuji, to je mi jasný.
Takže až zítra dostanu nové platíčko, tak ho celé doberu, udělám sedmidenní pauzu a pak už by to mělo být ok?

• Citovat
  • Upravit
7188
14.5.19 20:56

No a měla jsi pauzu, nespojovala jsi platicka? Pokud jsi spojovala, pak bych udělala normálně pauzu a začala znova, pokud jedeš normálně platicko a pauza, pak bych se poradila s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76964
14.5.19 20:58

No aha ty jsi vynechala 2 tabletky, teď čtu příbalák, tak to se raději zeptej toho doktora, co ti bude posílat ten recept
já jsem vždy pak dobrala tolik tabletek, kolik mi zbývalo dobrat, první den po vynechání tablet jsem vzala 2, pak dobrala třeba 10, tak jak by to mělo být původně, pak teda týden bez tablet, a pak ještě při braní dalšího platíčka prvních 7 dní s ochranou, ale raději se poraď s tím doktorem
mně to tak vycházelo, ale jestli je to opravdu 100 % :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.19 10:48

Zdravím, tak už je vše vyřešené a mám nové balení. Kdyby někdo řešil to podobné, tak neplašte jak já. Doktor mi řekl, že pokud jsem začala už krvácet, tak mám udělat 7denní pauzu a pak normálně užít tabletku, ochranna antikoncepce bude zachovaná. Ale kdybych dneska už začala brát tabletky při krvácení, tak tam pořád v tom cyklu 2 tabletky chybí a byla by možnost otěhotnění. Jinak děkuji všem za rady a přeji hezký den :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1