Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobre rano,
dcera ma od vcera vysoky teploty a prujem. Normalne bych to priradila k zoubkum, ale dnes, zhruba od pul osme, jsem ji uz trikrat prebalovala pokadenou plinu a ted v posleni jsem objevila hlen a divne kousky. Kdyz ji rostly zoubky, nikdy takhle hodne nekakala, max 3-4× denne a hlen tam taky nikdy nebyl. Stolici ma zelenou a nic zeleneho posledni tri dny nejedla Navic teploty nejdou srazit, porad se drzi na 39.6, uz jsem dala druhy cipek
Je ten hlen normalni nebo se muze jednat o neco jineho nez o dalsi zoubky?
může to být viroza, raději při takových teplotách zavolej doktorce
Může to bejt virová infekce. My jsme tohle měly zhruba před dvěma měsíci. Holky to měly obě. Vysadila bych mlíko a dala dietu. Čípky bych asi nedávala, protože pokud má průjem, tak se to nemusí stačit vstřebat. Zkus nějakej Panadol, Nurofen, hodně pít, zkus Smectu nebo Enterol. Pokud by ti to nechtěla jíst, tak já jsem to Ele míchala do nemléčný rejžový kaše a probiotika.
Co očkování? Neproběhlo nějaké?
Jestli přijímá tekutiny, tak bych zatím jenom hlídala stav, pokud by začala třebai zvracet asi bych vyrazila na pohotovost.
Já jsem si právě taky myslela, že je to od zubů a nebylo, protože to měla i Lucka.
peggy.sl píše:
Co očkování? Neproběhlo nějaké?
Jestli přijímá tekutiny, tak bych zatím jenom hlídala stav, pokud by začala třebai zvracet asi bych vyrazila na pohotovost.
Ockovani zadny nebylo, naposledy v pul roce
Caj pije po troskach, vetsinou ho odstrci, tak zkousim davat znovu a pak se teprve napije.
MarketaJ píše:
Může to bejt virová infekce. My jsme tohle měly zhruba před dvěma měsíci. Holky to měly obě. Vysadila bych mlíko a dala dietu. Čípky bych asi nedávala, protože pokud má průjem, tak se to nemusí stačit vstřebat. Zkus nějakej Panadol, Nurofen, hodně pít, zkus Smectu nebo Enterol. Pokud by ti to nechtěla jíst, tak já jsem to Ele míchala do nemléčný rejžový kaše a probiotika.
Vysadit mliko, jako myslis UM? To s temi cipky me vubec nenapadlo
Nemuze to byt treba i reakce na ne? Vcera mela mela stolice asi 3× za cely den a ted rano se to zhorsilo.
Mam doma Paralen jedine, ted se nedostanu do lekarny, pritel je v praci a tahat ji ven s teplotami, to nevim jesti je dobre ![]()
MarketaJ píše:
Já jsem si právě taky myslela, že je to od zubů a nebylo, protože to měla i Lucka.
Me to prijde taky divny, ted pred par dny ji vylezla druha dvojka dole…Nelca je se zoubkama „tabulkovy dite“ jak podle veku, tak podle poradi, jak maji rust. Tak si myslim, ze by mela mit na dalsi zuby jeste cas ![]()
Me ani priteli jinak nic neni ![]()
Nedavno mela zanetlivou rymu a taky trosku teploty a kasel, dost na to trpi chudinka a teploty ma taky celkem casto. Naposledy koncem srpna ctyricitky jak byly ty vyjimecny vedra, ale to pak vylezl zub ![]()
Tu horečku 39,6 má po odečtu?? No já nevím, ale mně to přijde hoodne vysoká horečka, já bych asi na nic nečekala a jela k dr.
Zelený průjem může být i bakteriálního původu, k tomu ta horečka… Naše malá měla toto ve 4 měsících, našli jí ve výtěru zlatého stafylokoka a dostala atb. Určitě nechci strašit, snad to bude jen virózka, držím palce ať je líp
![]()
jojo, 39.6 po odectu, pokud se tedy odecita pul stupne, na teplomeru mela 40.1
Ja tedy doktorce zavolam, nechtela jsem hystercit…moc dekuji za rady a nazory ![]()
Buď mlíko vysadit úplně nebo koupit nízkolaktozový, ale Ele bylo po něm taky špatně, takže neměla asi 14 dní žádný, než se jí srovnalo trávení. Ale je fakt, že takovýhle horečky neměla. Lucka měla něco takovýho asi ve 4 měsích a vyfásla ATB, protože jí něco našli na CRP.
Jeziiis
No ja doufam, ze to u nas nebude tak horky, k dr. jsem se nedovolala, ma pry dovolenou
Takze zitra jdeme k zaskoku. Teplotu se podarilo srazit, ale zase vyletela nahoru a takhle porad dokola
Takze zitra jdem a jeste nas ceka vysetreni na ktery cekame mesic, tak doufam, ze se tam dostanem.
Snad nic vazneho, v kazdem pripade teplota je dost vysoka, opravdu.A do toho zelena stolice. V mem pripade bych uz byla na pohotovosti.Malicke hodne stesti.