Průjem-co papat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
342
8.7.05 18:43

Průjem-co papat?

Ahoj, malej má od rána průjem, nevím jestli je to k zoubkům, během tří týdnů mu vylezli čtyři. Potřebovala bych poradit jestli může umělé mléko k večeři s rýžovou kaší. K obědu měl jen tři lžičky mrkve a hned to šlo spodem ven. Odpoledne hodně pil - asi 400 ml rehydratačního roztoku z lékárny, teď měl hlad jako vlk, rozvařila jsem rýži, rozmixovala ale nechutná mu to. Můžu dát večer MLÉKO???
Díky moc za rady.

Ája a Davídek 9 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
8.7.05 20:02

Ahoj Smailinko,
je to těžký.
Já bych dala asi jenom mlíko....... Pokud už zvládne rohlík, můžeš mu zkusit dát i ten… Nevím jestli má i další zoubky, aby si to mohl pokousat… Já jsem občas i ten mrkvový vývar s rýži jenom pomačkala vidličkou - aby to nebylo rozmixované a úplně miminálně osolila (jen opravdu náznak). Někdy se mi totož stalo, že holky nechtěly ty „kejdy“ rozmixovaný už jíst, když jim narostly zuby… :)
Zkus v lékárně Hylak kapky - mám s nima dobrou zkušenost. Jsou přírodní a podporují obnovu střevní flóry.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
8.7.05 21:52

Ahojky,

my jsme pořádný průjem prodělali před měsícem. Malý byl skoro na nemocnici. Nejdřív nepil ani nejedl a i když potom pil hodně pořád jsme to nemohli dohnat, ale k věci :D .

Při průjmu zpočátku nejíst NIC, jen pít…no jo no, je to těžký, ale on si řekne…malý měl taky hrozný hlad a já mu to co chtěl nemohla dát protože to by jsme už fakt jeli do nemocnice. Takže prý nejdřív zkusit rozvařenou rýži (trochu s Glukopurem), pokud snese tak rýže + mrkev, potom rýže+mrkev+kuř, maso (dietně upravené). Banán, potom jablko. Vše musí být mixované, k tomu lze pít kromě rehydr. roztoku černý čaj (+trochu Glukopuru) ale musí být chladný. A co ORS 200, to by ti vypil??? To pomůže zaručeně. Jen u nás to nefunguje, protože to do něj nedostanu.

Pokud to stále není v poho, dávali jsme SMECTU a to do vody 1/2 pytlíčku ráno a 1/2 večer, u jídla jsem neměla jistotu, že to sní. Za pár dní to odeznělo…

Mléko by se dávat nemělo, malýmu se to rozjelo znova a to jsem mu ho dala po 3 dnech diety!!! To by se mělo zařadit po asi 3-5 dnech.

Přeji bezprůjmové kakání :D
Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.7.05 22:12

Ahoj,

právě proděláváme něco podobného a není to poprvé. Mléko nedávat! Ani mléčné výrobky - tím se to jen „přiživí“. Také s cukrem opatrně, pro bakterie je to výživa.
Je-li stolice kašovitá, může se dávat bílé pečivo, slané brambory, rýže, dušená mrkev, vařené kuřecí maso, nic mastného, z ovoce strouhané syrové jablko - bez slupky, banán. Když je dítěti více než rok, je možné uvařit z vody kaši z ovesných vloček (obsahuje lepek). Je-li stolice spíše tekutá, pak první den nic, jen hodně tekutin, druhý den rohlíky, atd.
Mrňata od kojeneckého věku mohou užívat Smectu. Je volně prodejná, dávkování je popsáno v příbalovém letáku. A na běžný průjem opravdu pomáhá. Každopádně je-li dítěti méně než tři roky, je třeba vždy při obdobných potížích navštívit lékaře, to není zbytečná hysterie.
S černým čajem opatrně, obsahuje thein, který není pro malé děti dobrý. V lékárnách je k dostání dětský černý čaj zn. Megafyt se sníženým obsahem theinu (zelená krabička). Je sice trochu navoněný anýzem, ale to nevadí.

Ahoj a hodně štěstí

Evča

• Citovat
  • Upravit
342
8.7.05 22:46

Tak to jsem to asi po…, dala jsem mu normálně mléko s kaší. :oops: :cry: Je pravda že pár hodin nekakal, a teď spí. Snad se mu to nerozjede znovu.
Smectu doma mám.Ségra dokonce letěla do lesa na borůvky.
Sendy a co je to ORS 200? Taky nějaký nápoj?
A vy holky víte, z čeho to ti vaši drobečci mají? Zuby to u nás určitě nebudou,ale jinak prostě netuším?!?Ráda bych se ´toho příště vyvarovala.
 DÍKY!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.7.05 09:43

Ahoj,

před měsícem jsme taky prodělali průjem a doktorka radila mrkvičku a banán a protože nám bylo 5 měcíců, tedy mlíčko bylo nutností, tak podávat, ale zavařovat jej v rýžovém vývaru. 1 pytlík rýže vyvařit v 1 litru vody a do té pak namíchat mlíčko. Hylak byl samozřejmostí, prý je možné jej podávat dlouhodobě 3× denne, dítkům neškodí.

Tak držíme palečky :-)

VaKa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.7.05 17:18

Ahojky,

taky jsme před měsícem prodělali průjem.Nejprve jsem si myslela, že to jsou zuby(máme 11 měsiců a jsme bez zubů) ale zuby to nebyly.Zašla jsem k lékaři a vyklubala se z toho salmoneloza.Doktor nám řekl, že nemáme dávat umělé mléko, jogurty…Nařídil malé dietu a předepsal nám Smectu. Takže jsem malé dávala odvar z vloček nebo rýže.Ze začátku to nechtěla, ale pak ji to hladem donutilo.Na svačinky banány, mrkev s rýží, jablko nebo borůvky.Po třech dnech jsem malé dala zeleninovou polévku a zařazovala normální stravu. Po vysazení Smecty se průjem rozjel nanovo tak jsem malé dala kapky Hylac forte, které jsou vynikající a okamžitě zabraly.

Ahoj a hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí