Průjem nebo ne?

2892
14.8.10 10:39

prujem nebo ne?

Ahoj holky..mam mozna hloupy dotaz,ale jak poznam prujem u 5ti tydenniho miminka? plne kojim a ma prave stolicky docela casto..snad skoro pokazde prebaleni. A kdyz si uprdne,odejde mu i trochu stolice. Jinak prospiva dobre,pribira krasne. Mate s tim nekdo zkusenost? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
14.8.10 10:43

Zalezi na konzistenci, Mates mel cosi jako horcice, to byla bezna stolice. Prujem byl hodne vodovy, vetsina objemu se uplne vsakla do pliny a plina na povrchu zachytila jen minimum pevnejsiho obsahu.
Jinak je u malych mimnek celkem normalni ze napriklad kadi po kazdem jidle, stejne tak muzou kojene kadit jednou za tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
14.8.10 10:50

Plně kojené miminko může mít stolici x-krát za den, každá plenka pokakaná… nebo ji nemusí mít několik dní. Obojí je normální a v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.8.10 10:54

Také jsme to takhle měli, po kojení bylo uprdnutí a stříkanec do plíny. Teď kandí tak 3× za den, ale zase větší dávky, takže to většinou někam proteče. Alespoň v noci už ne, tak se nemusí přebalovat. Barva atd. - smažená vejce - řídká. :roll:
Jinak průjem se pozná podle konzistence - bývá prý hlenovitý a zelený (pozor, někdy zezelená i běžná stolice pokud je déle na „vzduchu“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
14.8.10 13:49

Mne totiz ted znama vyplasila,jestli malej nema alergii na kravske mleko, protoze ma uz pres tyden takove pupinky,kterych se nemuzu zbavit-dle Dr potnicky. A v noci obcas i pres den tak chropti-dle Dr zadni ryma. A jak pupinky tak chropteni jsou prave i s prujmem priznaky te alergie. Tak se bojim a ode dneska zkousim vysdit mleko,syry atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.8.10 14:02

Pupínkama jsme si prošli také, jejich kůže reaguje na vnější prostředí, do teď byli v bříšku „sterilní“. Já bych to nijak nehrotila a nic nevysazovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
14.8.10 14:09

Uz jsem z toho docela zoufala..zkousela jsem snad vse a stale nemizi. A to maleho nenabaluju,aby to byly potnicky. K tomu jeste to chrochtani,ma strach,aby to nebyla ta alergie na kravske mleko..:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.8.10 14:43

Já jsem malého nematlala ničím, prostě je to reakce na vnější okolí, musí se s tím vyrovnat, ale myslím, že doktorka říkala maximálně černým čajem. Po těle měl potničky a v obličejíky takovou krupičku. No vypadal děsně, ale do 2měsíců se vyloupl. Projdou si tím asi všechna mimina. Ten nosánek nevím, ale pokud doktor říkal, že to je OK, tak to nech být. Náš občas taky „zachrápe“. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolemjdouci
14.8.10 14:57

Presne jak pisou holky nade mnou, my jsme koupali obden v řapíku - novorozenecký ekzem a potnicky a zabralo to krasne, rymu si prinesl uz z porodky a bylo mi receno, že nemam panikarit, že se sliznice osidluje po prechodu ze sterilniho prostredi. No radost z toho nemam, chrochta jeste ted po 4 mesicich, ale zda se, že to ničemu nevadi

• Citovat
  • Upravit
2892
14.8.10 14:58

No a jak dlouho jste ty potnicky meli? my uz je mame asi tyden a obcas nejaky pupinek zmizi a vyleze jiny..a to ted u nas neni teplo a maleho nenabaluju,takze vazne nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
14.8.10 15:01

Kolemjdouci to chrochtate tam dlouho? no to se mam na co tesit…je mi ho docela lito,protoze v noci to je jak kdyby se mel udusit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.8.10 15:02

Asi do těch dvou měsíců, s tím nic nenaděláš, vypadal jako v pubertě a oblečení to nijak neovlivní. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.8.10 18:07

To taky může být novorozenecké akné. Míšovi zmizelo po šestinedělí, ale prý může být i déle. Bílé tečky pupínků z potniček se dají lehce setřít, z akné nikoliv. Tak nepanikař a vydrž. Jestli má zadní rýmu, tak může mít za pár dnů i tu hlenovitou stolici a pořád to není alergie - někudy se ty hleny holt pak vyloučit musí. :-) Pokud nemá ve stolici krvavé nitky a dobře prospívá, tak to na alergii na mlíko nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
14.8.10 18:36

Prave ze prospiva dobre,pribiva tak 700g za 14 dni a krvave nitky ve stolici nema. Ani nijak nebreci..tak nevim co to je za pupinky a jestli to treba ma s tou rymou nejakou spojitost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
14.8.10 18:39

Mrkni sem https://www.emimino.cz/…zka-kojencu/, v odkazech je i ta stolice. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí