Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kozisku ja byla vcera i u kozni a ta mi rekla,ze asi budou ty potnicky..jen mi je divny,ze to trva takhle dlouho a nic nezabira. No nebudu mazat nicim a uvidim. Snad to zmizi a nic vazneho to nebude…
Kdybych to neviděla na svým, tak bych neradila, ale fakt to zmizí. Myslím, že se postupně oďubkuje každý milimetr kůže, ale rozhodně to nezůstane. To víš, okolo toho 3měsíce už to začínají být fakt pěkná miminka, to se začnou i nasmívat,… ale utíká to jako voda. ![]()
No tak dam.na tve rady a budu doufat,ze to zmizi driv nez nastoupi pupinky v puberte ![]()
No jo, já už jsem z toho taky na nervní. Hlavne kvůli očkování, ale mudra říkala, že pokud to není barevný tak je to ok
…ale fakt je, že v noci ho to netrapi tak moc jako vas, spis pres den občas chrčí a musim mu to odsat.
Jinak ty potničky jsme meli stejne jako ostatni, přešlo to ve dvouch mesicich, vicemene
No jo, já už jsem z toho taky na nervní. Hlavne kvůli očkování, ale mudra říkala, že pokud to není barevný tak je to ok
…ale fakt je, že v noci ho to netrapi tak moc jako vas, spis pres den občas chrčí a musim mu to odsat.
Jinak ty potničky jsme meli stejne jako ostatni, přešlo to ve dvouch mesicich, vicemene
To bylo k tomu dotazu na predchozi strance…sry, mam v tom chaos, mela jsem to citovat
Ahojky my měli taky hrozně ty potničky po celým těle Dr.se to nelíbilo tak říkala koupat v řepíku to jsem udělala jednou a úplně celý obličej měla šeredně suchýýý úplně se celá loupala pak jsem jí to potírala heřmánkem a pak jednou vykoupala a bylo to ok.Ted má potničky na tvářičkách asi třetí den zase,ale dělá se jí to jen přes noc tak Dr.zase předepsala Balmandol-mandlový olej koupat v tom a pak jí s tím i namazat.Malá má citlivější pleť tak zkouším takový kosmetiky až hrůza ted mi dala Dr.tři plný recepty hrozný.Mám to teda i na prdíky.Jo a malý se i na pipině udělali takový pupínky hrozně to je červený a má to i na stehýnkách tak mi Dr.předepsala canesten tak to zkus.Ten průjem taky někdy máme taky jsem se toho bála,bylo to jak oranžovozelená voda tak jsem taky nad tou alergii přemýšlela ale zase ted je to zase dobrý tak nevím.
Holky na to novorozenecké akné se fakt vypr… a zbytečně nematlejte, pak už nebudete vědět, z čeho ty pupínky vůbec jsou a to mimčo se s tím musí prostě poprat, okolo toho 2 měsíce to x miminkám zmizelo samo, tak proč by to vašemu mělo zůstat. ![]()
Tedy na přirození to nevím, do toho se montovat nebudu.
Stolička má být něco jako smažená vajíčka, ale pokud necháte déle nepřebalené, tak někdy zezelená - reakce na vzduch. Jinak také kontrolovat fontanelu, zda není propadlá, při průjmech bývá dítě dehydrované.
Nicméně pokud přibývá a jinak si „nestěžuje“, tak to zřejmě bude OK. ![]()
No ja osobne bycg canesten moc nedavala…mne se teda osvedcilo pri nejakem zacervenani v oblasti genitalu pouzivat chvuli latkove pliny a bylo to ok. Jo a mazat sudocremem,ten je i antisepticky. A v repiku jsen taky koupala a nic. Ja ted nicim nemyju,nemazua lepsi se to. Ikozni mi rikala,at zbytecne nemazu, ze to neni potreba,ze vseho moc skodi a ze se to dnes s tim mszanim prehani…
Prtka píše:
A tobe se dari odsat? ja totiz neodsaju nic…
Jj nám jo, nejdriv vystrikam morskou vodou a pak odsaju. Máme odsavacku na vysavac.
Ahoj, moje dcera 3měs. má řidší stoličku, barva je taková oranžovo hnědá. Kadí 2-3× denně. Myslíte, že ta řidší stolička znamená průjem? Zase jsem ale četla, že když je průjem, tak je stolice hodně častá, ale my ji často nemáme. Tak nevím. díky za rady
@Anonymní píše:
Ahoj, moje dcera 3měs. má řidší stoličku, barva je taková oranžovo hnědá. Kadí 2-3× denně. Myslíte, že ta řidší stolička znamená průjem? Zase jsem ale četla, že když je průjem, tak je stolice hodně častá, ale my ji často nemáme. Tak nevím. díky za rady
U 3 měsíčního miminka mi takováhle stolička přijde úplně normální ![]()