Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj chci se zeptat naco je pyridoxin? mam davat 1/2 tabletky,ale nevim proc,a jak? to mu mam rozpustit v mlece?no polikat to nebude to me napadlo,ale ze mi to napise a nerekne ktomu nic? jo a co je to vojtovo cviceni.prej je ten muj mazanek lenivej,a nezveda hlavicku.ona ho vidi jednou za dva mesice a je chytra no budiz.at vim co me ceka,mam jit na vysetreni na neurologii.nemam stoho teda popravde dobrej pocit. ![]()
Ahoj,naše malá brala Pyridoxin zároveň s Kalciem,chyběl jí vápník,ale asi to může být na spoustu jiných věcí.Vždy jsem jí pilulku rozdrtila mezi dvěmi lžičkami,zakápla jsem to mlékem a dala jí to.Ale hned po podání do pusinky jsem měla připravenou lahev se Sunarem,protože to chtěla vyplivávat,takhle to hned zapila a ani o tom nevěděla.
Pyridoxin je vitamín ze skupiny B. Taky jsem ho drtila a rozpouštěla v tekutině.
Ahoj, ja spis nechapu, ze se nezeptas u doktorky, odejdes s receptem, nevis na co…
Pyridoxin je vitamin B, jak ho mas miminku davat se zeptej alespon v lekarne teda, pokud jsi tam jeste nebyla. Nebo si zavolej k dr, nebo Ti to tu jeste nekdo napise, my ho nedavame, tak nevim.
Vysetreni na neurologii se neboj, tam v dnesni dobe posilaji hodne miminek, a ze Vase dr vidi maleho jednou za dva mesice - pediatrovi to staci, urcite ho ruzne brala do rukou a tak, podle toho pozna, kde by mohl byt nejaky problem (povolene svaly apod), takze tam se objednej, a oni uz Ti reknou, jestli budete Vojtovku cvicit, nebo ne.
Je to naprosto standartni postup pediatra pri peci o miminko.
Pyridoxin, vitamin B6, je potřeba pro správnou funkci nervové soustavy, já ho drtím a rozmíchám v tekutině a dávám do pusinky stříkačkou. Měli jsme podobný problém, nechtěl být na bříšku a už vůbec ne zvedat hlavičku, řval jak tur, do toho měl navíc od narození svalové křeče, celý se klepal, ale vše se srovnalo a je to v pohodě. Vojtovo cvičení jsme cvičili taky, určitě vše vysvětlí na neurologii.
Malej ho ode dneska pouziva taky, je to na nervy, zacal se lecit i na neurologii, ma nozky v krecich, proto to musi brat jinak to rozdrtim a nasypu do caje a dam vypit
Omlouvam se, ze obnovuji diskuzi. Chci se zeptat tech co uz maji s Pyridoxinem zkusenosti jestli pomohl. A jaky byl pripadne stav ditete. Dekuji ![]()
@nikypiky92 synovci hodne pomohl, kdyz nechtel moc jist a mel taky nehty takove hrbate, ale po par mesicich super, koupila jsem ho ted synovi 5let) detsky pyridoxin, vypadaji jako lentilky, bezproblemu je zapije a uz zacina chytar barvicku a dobre jist, bereme mesic a hlavne se hodne vytahuje. ![]()
@Snehurenka dekuji… my ho dostali ted v 8m
Pry ma Sandre pomoct na uvolneni napeti…
tak snad pomuze ![]()
@nikypiky92 urcite ji pomuze, ale cekej prvni vysledky az tak nejdriv po mesici. ![]()
Ahoj holky, mám skoro 3měsíčního prcka a uvažuju, že zařadím pyridoxin. Náš malý občas klepe nožičkou, vyčetla jsem, že by to mohl být novor. třes a že je na to vit. B dobrý. Jen nevím, jestli ho dávat přímo malému anebo ho mám brát já a přes mléko se k malému dostane. Máte někdo zkušenost?
@mischelinka Ja jsem vzdy pulku rozdrtila na lzicce, zakapla vodou nebo mlekem a dala ze lzicky primo male. Kazdy den pulku. Ale mozna bych se poradila u doktorky nebo alespon v lekarne.
@kristty ok, díky, poradím se. Zatím jsem si vzala Béčko já a v pondělí zavolám pediatře.
Obnovuji diskuzi ![]()
Holky, pyridoxin dáváte miminkum, ale je tu někdo, kdo bere i sám?
Kdysi mi ho doporučila jedna stará zdravotní sestra, že mi to pomůže na akné… A tak se ptám, máte někdo zkušenosti? Nějaké celkové zlepšení?
Je mi 33 a pleť i po porodu jak v nejhlubší pubertě…
![]()