Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky kdy se vám mimi přestalo budit v noci kvůli jídlu? Teda pokud jste kojili? Znáte nějáký zaručený způsob jak mimi začít pomalu navykávat aby se v noci pomalu přestalo budit? už jsem docela unavená ![]()
mikky nám asi pomohlo že sme prcka budili přes den na jídlo po 3 hodinách a v noci se budil … v 1m už se v noci nebudil vůbec.
v šesti měsících jsem byla nucena použít Estvilla a pak mi klárka spala od sedmi do 4, kdy dostala jedno noční kojení a spala tak do sedmi. před nasazením se mi budila cca měsíc co 1-1,5 hodiny, podumlala si prs a spala dál…
Jedno noční kojení je do teď - mezi 4-6hodinou. Do 3m jsem kojila tak, jak se probudil - prvně většinou mezi půlnocí a druhou ráno, pak po 2-3 hodinách. Od 3 měsíců jsem se už řídila hodinama - dřív, než po 3 hodinách jsem se snažila uspat jinak. V osmi měsících jsem začala postupně posouvat hranici prvního nočního kojení. Prostě jsem si řekla, že dřív, než ve 2 nedam a pokud se kluk probudil, nevyndaval jsem z postýlky, dala dudlík a po 2-5ti minutách se vracela. Okolo 9. měsíce jsem se dostala na tu 4. hodinu a asi to tak nechám.
Malej se mi přestal budit až jsem přestala kojit (v 16.měs.) do té doby byl vzhůru každou hodinu. Přeju pevné nervy!
Ahoj,nedokážu přesně říci,čím malej natáhl spánek,dřív se budil 1-2× za noc,pak jsem přestala v noci kojit,ale dávala jsem Bebu na Dobrou noc,a po nějakém čase-cca 1-2 měsíce se budil jen jednou,a nyní je situace taková,že spí od 19:45 do 05:30.Mohl by to posunout aspoň do 7:00 ![]()
Ahoj, ze začátku se mi malý budil kolem druhé ráno,pak to postupně prodlužoval a od druhého měsíce spí celou noc,teď se budí nejřív tak o pul osmé,často i později,nevím,čím to je,možná trochu pomohlo,že když se začal probouzet tak jsem mu dala dudlík a zase hned usnul,kdyby měl ale hlad ,tak by ani dudlík nepomohl,taky ho od začátku zavinuji,vyžaduje to do teď,dokonce i v těch vedrech musel být zavinutý až po hlavičku,naštěstí máme v ložnici přijatelnou teplotu tak neměl ani potničky..Rodina si děla srandu,že ho budu zavinovat ještě do 18tin ![]()