Chce spát a nejde to

1823
13.8.10 15:13

Chce spát a nejde to

Ahoj, poslední týden máme novinku. Naše dcera 3m najednou strašně špatně a dlouze usíná. Přes den si hraje s hrazdičkou a kouká nahoru jako do stropu. Pak zívne otočí hlavu ke straně, přimhouří oči, pořád si je mudlá. Neusne bez dudlíku. Ale ona ho pořád plive a hned ho zase chce a kňourá. Takže já si k ní sednu a třeba 30× jí ho vrátím, než zabere. A to trvá klidně hodinu. Přikrýt oči už nepomahá. Večer jí najednou taky usínání trvá strašně dlouho. Ale když zabere, tak kromě jednoho nočního krmení spí až do rána. Dělá jí problém jenom ten proces usínání. Nějaké rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3284
13.8.10 15:27

ahoj, zkusila bych dát spát dřív, než začne zívat a mudlat si očička, to už je známka unaveného mimča a když je unavené všeobecně hůř usíná …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
13.8.10 15:30

Ahoj Peti,
jak je malá stará?

Přítelova ségra to tak mají taky,Kludie bez dudlíku neusne a když jí vypadne a nebo ho při usínání vyplivne dožaduje se kňouráním aby jí ho někdo vrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
13.8.10 16:10

3 měsíce

Večer jí můžu dávat spát dřív. Ale jak to mám poznat přes den, že se jí bude chtít za několik minut spát, to nevím.

Dřív taky kňourala, když jí vypad. Ale teď je to právě klidně 30× za sebou a hodinu v kuse. Dřív vypadl jednou, dvakrát a spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
13.8.10 16:38

ahoj, tak tohle nás taky potkalo. hlavně to plivání dudlíku. jediný co u nás zabralo bylo opětovné cpaní dudlíku do pusinky dokud ho to přestalo bavit a usnul. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
13.8.10 18:58

A jinak dudu neplive? Zkusila bych s ní trénovat držení dudu - když ho má pevně v puse, zkus povytáhnout, ona začne instinktivně sát a tak pořád dokola - nevytáhnout úplně. Tak se naučí líp s dudu zacházet. No a taky někdy pomáhá položit mimčo na bok a před pusu složit plínu, aby se o ni dudu zastavil a nevypadnul úplně. Máte večer rituál? Měla by vědět, že jde spát - např. koupání, kojo, zamotat do dečky a do postýlky - každej den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
13.8.10 19:07

Juju, večerní rituál u nás taky zabral. No a na vypadávající dudlík jsme použili hračku nebo polštářek na zapření, aby držel v pusence. No a později jsme ho naučili si jej nasadit. :palec: Teď v 7 měsících si jej najde i v noci a nasadí. Že zjistí, že z něj nic neteče a začne se dožadovat papání je už věc jiná :pankac: A pokavad jenom kňourá, nechala bych kňourat, třeba ji to uspí. Já položím do postýlky a nechám jej o samotě. Pak chodím jen kontrolovat - podat zahozený dudlík nebo otočit z břicha na záda a tak.. Ale většinou je do 5 minut v limbu :lol: Každý dítko je ale jiný a co je rutina dnes, nemusí být už zejtra, že jo.. :think: Hodně štěstí s usínáním :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
14.8.10 05:43

Dobré ráno holky,
to trénování s dudlíkem co radí Lasicka to by třeba zabralo.

Malý dřív usínal vedle mě s dudlíkem a nebo prsem (což byla blbost).Pak si myslel že prso dostane vždy když půjde spát a časem se mu nelíbilo když dostal dudlík.Dudlík nechce … jen když sme v autě a na něj už jde spaní,ale neusne a je malinko přetažený.Tak pak kňourá a dudlík nebo hračka v puse zabere.Výhoda je že si vystačí i ze spodním rtem a nebo prstíčky nebo s hračkou kterou si drží.
Taky když chce spát a je v postýlce a nejde mu usnout tak mu dám moje nošené tričko… usne do 1 minuty.Nebo přetočím na bříško když to nezabere poplácávám zadeček = zabere vždy :D

Jak píše Ferda ten večerní rituál určitě pomůže,protože po pár dnech bude vědět co ji čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
14.8.10 07:45

ad ukládání přes den .. pokud vnoci spí vcelku pořád stejně, zkus dopoledne vypozorovat, v kolik cca si začíná mnout oči a projevuje známky únavy (myslím, že to bude většinu dnů hodně podobné) a podle toho to v přibližně tu dobu položit do postýlky … prostě zavést nějaký režim :) a neboj, ono se to poddá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
23.3.12 20:07

já uspávám i dvě hodiny, tak klídek:-) dudlík vracím 100× …malá má teď 8 měsíců a dost se to zlepšuje, rada je být trpělivá!!! obětavá , ono se to spraví, vydržet!! já bych mohla o uspávání napsat knihu :-)
houpala jsem na baloně a ted už malá nechce uffff…už sem ji neunesla, ale samo to odeznělo..prostě čekat a vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí