Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky pomoc! Prosím vás, mám doma asi tak týdeního broučka, dneska chytnul reakci na dětský olejíček - naskákaly mu všude pupínky a je celý červený na bříšku!! Vždy to namžu indulonou na chvilku to odezní, a pak zas zrudne. Taková jakoby krupička - tak vypadají ty pupínky. Nemáte s tím některá zkušenost, nějakou radu, jak dlouho to trvá než to zmizí. Vypadá chudák jako popálený!
Určitě byhc zkusila zavolat dr, oni poradí, takže nevím co poradit
aŤ JE BRZO LÍP!!
ahoj volala bych pediatrovi, nam se to stalo po sebamedu pediatr dal fenystil a mazala jsem tekutym pudrem
Zavolej si na dětskou pohotovost, tam poradí. Docela by mě zajímalo, co je to za dětský olejíček? Tak malé miminko bych mazala jen čistými zastudena lisovanými rostlinnými olejíčky, např. mandlovým. Ty z drogerky bývají parfémované nebo jsou to 100% minerální oleje, které ucpávají póry a pokožka nedýchá.
a proc mazete indulonou? ja znam jenom tu detskou cervenou indulonu a ta je na opruzeniny
Nám v porodce doporučovali mazat zezačátku slunečnicovým olejem z lékárny, prodávají za pár kaček v lahvičce. Mimochodem na induloně (modré) je stejně napsáno ve složení Parfum..
jj to nam taky, bez parfemace… spis me zarazi ze kdyz je to opakovane, tak bych ten olejicek nepouzivala a mazala vyhradne sl. olejem a tekutym pudrem
No ráno to začalo, tak volám Dr. a ta řakla použijte na to modrou indulonu, tu nám koneckonců doporučovali i u
Apolináře - ale, že prý máme vyzkoušet jak pokožka reaguje - tak zkusím olej - a učiněná hrůza! Achjoo - chudáček muj malej - budeme to muset nějak zvládnout
Na ten slunečnicový pozor, při dlouhodobém používání vysušuje, doporučuje se míchat ho s ostatními oleji nebo střídat, např. s mandlovým, jojobovým, meruňkovým, atd. Velký výběr olejíčků i v bio kvalitě má Saloos.
jahoda píše:
Na ten slunečnicový pozor, při dlouhodobém používání vysušuje, doporučuje se míchat ho s ostatními oleji nebo střídat, např. s mandlovým, jojobovým, meruňkovým, atd. Velký výběr olejíčků i v bio kvalitě má Saloos.
teda nevim jestli alverde je zrovna bio:) ale je fajn
Jako máš pravdu, u Apolináře nám to pořád doporučovali a musím říct, že ho nemažu něčím jiným, indulona je bezvadná
Moni Alverde má certifikát BDIH, je 100% přírodní. Jestli máš na mysli tu baby řadu, tak zrovna včera jsem malému koupila tu pěnu na mytí a je fajn.
jojo presne tu, syslim slevove kupony do DM
a kupuju to se slevou mame penu,olejicek, na opruzeniny, i krem, i gel na myti ![]()
lemyk píše:
Holky pomoc! Prosím vás, mám doma asi tak týdeního broučka, dneska chytnul reakci na dětský olejíček - naskákaly mu všude pupínky a je celý červený na bříšku!! Vždy to namžu indulonou na chvilku to odezní, a pak zas zrudne. Taková jakoby krupička - tak vypadají ty pupínky. Nemáte s tím některá zkušenost, nějakou radu, jak dlouho to trvá než to zmizí. Vypadá chudák jako popálený!
Ahoj, presne takhle vypadal Domca, kdyz jsem ho prinesla z porodnice a po prvnim koupani namazala detskym olejickem.. ![]()
Hned druhy den jsem letela k doktorce, musela jsem malyho pak stridave koupat ve slabem roztoku hypermanganu nebo v ciste vode, po zlepseni ve vode s trochou Balmandolu a mazat pouze neparfemovanym kremem - dostali jsme Lipobasi.
Je alergik - atopik, coz se samozrejme nevedelo, az ve 2,5 mesicich se mu udelal atopicky ekzem, takze pokozka byla velmi citliva na vsechny ruzne oleje/kremy, olejicek jako takovy muze ucpat pory a pro alergiky je nevhodny..
Doted ho mazu 2× denne, uz je starsi, takze je to lepsi, ale pouzivame jen Exomegu od A-dermy (ale to uz zalezi na tom, co diteti vyhovuje a z ceho se mu nevysusuji mapy na pokozce..).
Takze by to u Vas mohla byt take alergicka reakce. Zkusila bych zajit na kozni..