Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoooj, chodím i na jiný portál pro maminky a chtěla jsem se zeptat… malý jsou 3m a něco, takže se mám zřejmě dívat už na 4tý měsíc,,nebo jak to je?? ![]()
Jsou-li jí 3 měsíce a něco, pak podle mne začala čtvrtý měsíc života… v čem je nejasnost? Ušla mi nějaká záludnost v počtech?
![]()
taky je tam napsáno na maminka.cz. že jí můžu podložit polštářkama zádíčka a hlavičku aby jakoby seděla a mohla se dívat juu,, ale chodí na vojtovku, tak nevim jestli je to zrovna vhodný, ale je zvědavá jako opička.. asi to zkusím
mona.k.79 píše:
taky je tam napsáno na maminka.cz. že jí můžu podložit polštářkama zádíčka a hlavičku aby jakoby seděla a mohla se dívat juu,, ale chodí na vojtovku, tak nevim jestli je to zrovna vhodný, ale je zvědavá jako opička.. asi to zkusím
A nechceš se zeptat na té rehabce, jestli je to podložení do „sedu“ pro malou vhodné?
určitě joo, ted tam maj ale dovču.. zkusím to na chvilku, když jdeme k doktorum, tak taky v autě musí být v autosedačce. tak uvidíme.. chvilka asi vadit nemusí…
mono, rada, abys dite podlozila do sedu je rada opravdu spatna. Nesmis verit vsemu, co kde kdo napise. Predcasne posazovani muze vest ke skolioze patere a to bys urcite nechtela.
Az budou zase na rehabkach, tak se jich zeptej, ale pocitej od nich s hodne ostrou reakci, jsou to zdravotnici, kteri se prave takovym defektum snazi zabranit.
mona.k.79 píše:
Vyloženě sedět by neměla, spíš něco jako v autosedačce (ve vajíčku) aby měla kulatou páteř, ale asi jsi tohle zrovna měla na mysli. Taky jsem pro, aby ses radši zeptala na rehábce. Nebo ať pase koníky, to je jistě zdravější a pro malé zvědavce ideální poloha. ![]()
tak to,,jj myslela, nee uplněj sed, to je jasny.. tak jo, kašlu na to.. psali tam, že může vyplniž roh sedačky nebo křesla, mít podložený zádíčka, hlavičku, a zadeček aby byl trochu zabořený do polštářku, aby byla cca ve 45stupních…
Moni, neposazuj, nepodkládej, nezvedej žádným způsobem! Ono stačí zdánlivě malinko, ale malá si na to zvykne a bude to vyžadovat, nebude Ti chtít ležet ani v kočárku na zádech, bude prostě spokojená jen zvednutá. Krom toho jakmile zesílí, bude se Ti sama o to víc snažit posadit, přitáhnout se, prostě o ten pasivní sed… Může se Ti zdát, že ji jen lehce přizvedáváš, takže o nic nejde, nesedí přece - ale zaděláváš si na problém do budoucna…
BohunkaP píše:
Moni, neposazuj, nepodkládej, nezvedej žádným způsobem! Ono stačí zdánlivě malinko, ale malá si na to zvykne a bude to vyžadovat, nebude Ti chtít ležet ani v kočárku na zádech, bude prostě spokojená jen zvednutá. Krom toho jakmile zesílí, bude se Ti sama o to víc snažit posadit, přitáhnout se, prostě o ten pasivní sed… Může se Ti zdát, že ji jen lehce přizvedáváš, takže o nic nejde, nesedí přece - ale zaděláváš si na problém do budoucna…
Plně souhlasím! ![]()
BohunkaP píše:
bohunko co znamená nezvedej žádnym způsobem???
mona.k.79 píše:
bohunko co znamená nezvedej žádnym způsobem???
Tím jsem myslela třeba nechávat ležet v lehátku jinak než ve spodní poloze, přizvedávat v kočárku, nechávat v autosedačce déle než je nezbytné, a tak… ![]()
Samozřejmě ne nošení v náruči, pardon, jestli to tak vyznělo - ještě mi tu lítá dcerka, tak píšu šup sem šup tam ![]()