Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chci se vás zase zeptat, jaké máte pojištění pro děti? Tchýně mi radí abyc jí založila sluníčko ale já pořád nevím je toho tolik
díky za odpovědi
Mám finanční poradce sluníčko a jemu podobné produkty od jiných pojišťoven neradil.Je prý výhodnější založit dítěti stavební spoření(my máme s Liškou)a pojistit ho normálně jako dospělého my máme dohromady celá rodina u Alianz.
Zuzko, sluníčku bych se raděj vyhla. Celkem nedávno tu proběhla podobná diskuse, jestli najdu, dám sem odkaz.
Jste pojištění na úraz vy s manželem? Pokud ano, zeptejte se ve Vaší pojišťovně, většinou jde v rámci vaši pojistky pojistit i dítě.
Ahojky.
Sluníčko je od Český pojišťovny?
Pokud jo, tak do něj bych nešla už jen kvůli tý masáži, co dělaj v porodnicích… Loni jsme měla chuť si na ně i někde ztěžovat, nakonec jsem na to neměla čas…
Brontik píše:
Ahojky.
Sluníčko je od Český pojišťovny?
Pokud jo, tak do něj bych nešla už jen kvůli tý masáži, co dělaj v porodnicích… Loni jsme měla chuť si na ně i někde ztěžovat, nakonec jsem na to neměla čas…
JJ, taky mě tím štvali. I když u nás to nebylo tak hrozné, sestra mě požádala o kontakt s tím, že to není závazné a nemocnici to něco málo vynese. Tak jsem jim kontakt dala, ale od pojišťovny se ozvali až po dvou měsísích, kdy už jsem měla malého pojištěného, takže měli smůlu ![]()
Ahoj, zrovna taky přemýšlím, jak pojištění dát malé ![]()
Nejraději bych pojistku se spořením.byla mi nabídnuta u kooperativy za 400kč měsíčně.Kačka by byla pojištěna na vše a ještě by spořila a v 18 nebo 20 by dostala peníze./ted nevím přesně kolik, protože zjištuji dál, kde jsou jaké možnosti/ ![]()
Ahoj, vzhledem ke svému zaměstnavateli nebudu radit konkrétní produkt - ale na co si dát pozor - mít v úrazovém pojištění dobře nastavené trvalé následky - alespoň na 500.000 Kč a DNL (denní náklady léčení)- tak alespoň na 100 - 200 Kč denně. Smrt úrazem - pokud ano, tak stačí malá částka, protože dítě není živitel rodiny a spíše kdyby už k té hrozné situaci mělo dojít, tak jen aby to pokrylo třeba náklady pohřbu. Většinou radíme nastavit si jen tak 10 - 20000 Kč.
Spoření určitě zvlášť, je moc málo produktů na trhu, kde je v rámci úrazového pojištění nastavené spoření dobře a pokud ano, tak cena je vysoká.
Holky, to stavebko tedy teď také žádná slává a co jsem pochytila v TV, tak do budoucna ani nebude. Nejsem žádný finanční analytik a docela jsem z toho nešťastná, vyplatí se snad jen investovat do nemovitostí, ale kde na to vzít, když nejsem politik
![]()
Sunnny píše:
Mám finanční poradce sluníčko a jemu podobné produkty od jiných pojišťoven neradil.Je prý výhodnější založit dítěti stavební spoření(my máme s Liškou)a pojistit ho normálně jako dospělého my máme dohromady celá rodina u Alianz.
No nevím jestli je výhodnější spoření když to bude stát danit od nového roku 50% ?? ![]()
já mám úrazové pojištění u české pořitelny, které e vztahuje jak na mě tak na samuela platím cca 500 měíčně, ale kdyb e nám něco talo máme veškeré výlohy hrazené… No ale nevím, záleží na tobě… za mě bch byla určitě pro úrazové pojištění tebe i malé ![]()
yvanovna píše:
Ahoj, zrovna taky přemýšlím, jak pojištění dát malé
Nejraději bych pojistku se spořením.byla mi nabídnuta u kooperativy za 400kč měsíčně.Kačka by byla pojištěna na vše a ještě by spořila a v 18 nebo 20 by dostala peníze./ted nevím přesně kolik, protože zjištuji dál, kde jsou jaké možnosti/
U nás byla finanční pordkyně a když mi nabízela pojištění se spoření tak by Samuel v 18 dostal 20000 což mi přišlo jako úplná blbost…
Michaelakkk píše:Sunnny píše:No nevím jestli je výhodnější spoření když to bude stát danit od nového roku 50% ??
já mám úrazové pojištění u české pořitelny, které e vztahuje jak na mě tak na samuela platím cca 500 měíčně, ale kdyb e nám něco talo máme veškeré výlohy hrazené… No ale nevím, záleží na tobě… za mě bch byla určitě pro úrazové pojištění tebe i malé
No nevím jak to pak bude výhodné(až to zdaní),ale ono všechno spoření stojí za .....Takže stejně nebude asi nic lepšího. Úrazové a životní pojištění určitě ano.
Také ještě nemáme pojištěné malé dítě , ale po přečtení té novinky, kolik bude stát přispívat na stavebko( které jsme chtěli založit), jsem se rozhodla nejspíše koupit nerozbitné prase a spořit tam..To už vyjde na stejno.. Jaképak smlouvy a výběry..Můžu to mít doma ![]()
Pro starší máme ten typ - pojištění plus spoření, kdy dostane nějakou částku v dospělosti, ale asi to není to nejlepší, znovu bych do toho nešla.
no manžel je pojištěný v rakousku, já nejsem, ani nechci, ale to se asi ještě zapotím než vyberu to správné v pro malou
každopádně sluníčko jsem teda zamítla, vyberu tedy asi jen pojistku bez spoření
Lizbeth píše:
Také ještě nemáme pojištěné malé dítě , ale po přečtení té novinky, kolik bude stát přispívat na stavebko( které jsme chtěli založit), jsem se rozhodla nejspíše koupit nerozbitné prase a spořit tam..To už vyjde na stejno.. Jaképak smlouvy a výběry..Můžu to mít doma
Pro starší máme ten typ - pojištění plus spoření, kdy dostane nějakou částku v dospělosti, ale asi to není to nejlepší, znovu bych do toho nešla.
To nerozbitné prase by muselo být opravdu hodně veliké !! si ho představuji v životní velikosti ![]()