Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doporučuji Enterol, synovi zabral vždy perfektně. Ihned vysadit mléko, po odeznění průjmu zavádět zpět jako poslední. Hlídat příjem tekutin - vodu, slabý černý čaj oslazený glukopurem.
K jídlu se mi u syna, když trpěl průjmem, osvědčilo prvních 12 hodin dát jen rýžovou bezmléčnou kaši. Pak rýži + mrkev, při zlepšení stavu najemno nastrouhané jablko, řídkou bramborovou kaši, banány. Nejdřív vůbec nemastit, při zlepšení jen trochu oleje. Nepodávat žádné piškoty apod. Přibližně pátý/šestý den léčby nemastný krůtí/kuřecí vývar.
Ať se malému brzy uleví!
pokud bude chtít UM tak kup bez laktózy, např. Nutrilon Low Lactose, ať je brzo fit
Ahoj, my na prujem davali smectu a probiotika ty se nam osvedcili.. jinak jak pisou holky, mrkev, ryze, suche maso, a kdyz nemuze byt bez UM je fakt dobry to bezlaktozovy my meli Beba AL 110..
Holky kdyz tady resite probiotika chtela jsem se zeptat uz je mam tak mesic nacaty v lednici muzu je normalne dat ne? nema to nejakou dobu spoteby od otevreni, ale palti tam jen ta minimalni trvanlivost ne?
Malej mel dneska taky prujem i kdyz ne uplne takovej typickej, mozna k zoubkum? Doufam, ze to nebude nejaka viroza
Holky, malá má od včera průjem. Dočetla sem se, že bych měla vysadit UM. Je teda pravda, že se mi z něj ráno i poblinkala. Na jak dlouho vysadit? Nebo lepší rovnou koupit ten spešl bez laktózy?
@afaxi no uvidíš jak to bude vypadat dál, ale klidně i týden. Nemusíš kupovat speciální UM, v DM mají mléko rýžové, je dost sladké, tak třeba to. Jinak se vyhnout všemu mléčnému a dávat rýži, mrkev, prostě jako u dospělého. A hodně pít, na to fakt bacha, u dětí je dehydratace daleko rychlejší.
Potřebuji nutně poradit, muj roční syn má už necelý týden průjem, co mu mám dát, aby se toho už konečně zbavil?? ![]()
Vysadit mléčné výrobky, vařná rýže a mrkev, piškotky, neslazenej černej čaj, a hlavně hodně pít…
Dobry vecer, potrebovala bych poradit. Procitala jsem jine diskuze o prujmech a nenasla jsem co potrebuji, pisu to sem abych nemusela zakladat novou diskuzi. Mam 8tydeniho chlapecka, ma prujem, nic strasneho ale stolicku ma vodovou a hlenovitou. Na telefonickou radu lekare jsem dneska davala misto vody do UM ryzovy odvar a mezi jidly cerny caj. Jeste bereme probiotika, ale ty uz dyl. Naposledy kakal v poledne, nevim jak dlouho mam davat ten ryzovy odvar. Caj uz mu zitra davat nebudu, jen prevarenou vodu. Bojim se abych ho neucpala, pred tim sme totiz kakali s rourkou. Dekuju za rady
@kacikhanz me se osvedcil Hylak, je to prirodni a je to pro kojence a tehotne zeny.
My davame biogaia, o Hylaku mi rikal doktor, ale ta BioGaia pry staci. A ten odvar? Kdy ho mam vysadit? Diky