Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malej má dnes třetí den horečky kolem 39C, v pátek v noci lehce pod 40C. Pořád jsem čekala, co se z toho vyklube, ale pořád nic. Prostě horečka a nic. Dcera to měla vždy, než jí rostly zuby, ale on na to netrpí. Myslíte, že by mu už v 10ti měsících mohly třeba růst stoličky, ale má velkou chuť k jídlu, hraje si, ale celkově je unavenější a spí dopol dvě a půl hodiny, odpoledne spal tři? Má zubů už 8. Zítra asi raději odnesu doktorce moč. ![]()
Může to být šestá nemoc (cca tři dny horečky, pak vyrážka). Zítra bych určitě zašla k doktorce, pokud to neklesne. Nebo tam aspoň zavolala.
Šestá dětská - je malá hravá, spokojená, jen hicuje? Možná víc spí? To by odpovídalo.
taky mě napadla šestá, malej taky „jen hicoval a byl unavenější“, tři a půl dne vysoký horečky, pak byl skoro den bez teplot a pak se trošku osypal na tělíčku.
A bylo mu taky kolem 10ti- 11ti měsíců
Jen tedy pozor na tekutiny a případně na febrilní křeče. Pokud zítra teplota klesne, je to jasné.
Teď koukám, že teploty má synek - takže se omlouvám za ženský rod v minulém příspěvku.
No pije dost a zatím pořád srážím čípky Nuroven, většinou zaberou hned, pak je pár hodin klídek a po spaní zase hicuje. Jinak vypadá spokojeně i ty teploty snáší chudák statečně.
Může to být 6. nemoc a taky nemusí. Pokud budou teploty i zítra, tak určitě k MUDr. a jít rovnou i s močí je samozřejmě dobrá myšlenka ![]()
Ať je malá brzo fit ![]()
Úplně stejný průběh jsme měli u šesté nemoci - Barča měla rok - dokud měla teploty, byla v poho, jen trochu unavenější, jakmile klesly teploty a osypala se, tak přestože už byla bez teplot, tak byla strašně protivná, unavená, pořád se chtěla chovat - bylo vidět, že jí není dobře..
měl ráno 37,3, pupínky se objevily, ale včera řval dvě hodiny v kuse, když jsme ho dali do postýlky, vzteklina, jakou jsme u něj ještě neviděli. Řval do 12ti, hůrza děs, takže nevím, jestli nemá pupínky, jak se přitom potil. Jsi hodná, že se ptáš. Ráno jsem chtěla vzít moč k dr, ale hodinu se nevyčůral, seděl tu s nahým pindíkem a nic.
To vypadá na tu šestou.
Moje dítě mělo pupínky jen půl dne, takovou slabou vyrážku… Tak ať už je dobře.
HOlky jak vypadá ta šstá nemoc. Malýmu včra po třech dnech ustoupily horečky a dnes se osypal. Má to na bříšku a u pindíka. ALe nejsou to jako pupínky, jen takové jakoby hojné flíčky.
Nelluška píše:
HOlky jak vypadá ta šstá nemoc. Malýmu včra po třech dnech ustoupily horečky a dnes se osypal. Má to na bříšku a u pindíka. ALe nejsou to jako pupínky, jen takové jakoby hojné flíčky.
To bude ono, ta vyrážka nemusí být vystouplá, jsou to takový jakoby fleky, jako kopřivka…
Nelluška píše:
jo přesně tak, ale je strašně protivnej.
My to měli taky tak, dokud měla teploty, tak dobrý, byla v pohodě, jen malinko unavenější, ale jakmile se osypala, to bylo strašný - byla neskutečně protivná, pořád chtěla chovat a byla strašně unavená - ale asi za 3 dny přešlo