Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj prosím o radu četla jsem tady starší diskuse ale nějak jsem nenašla co potřebuji.
V sobotu ráno malej dostal průjem a teplotu která se přes den dostala až k 38,5 dnes ráno už teplotu neměl ale průjem má pořád ale né že by měl pokaždé plnou plínu tu má tak 2× za den ale tak 8× denně tam má prdnuto nevim jak to popsat prostě jen málo a i hleny.Měl dlouho zadní rýmu tak nevim jestli to nemá z toho.
Včera i dneska měl dietu,nedala jsem mu ani UM.
Nevim jestli je to od zubů nebo nějaká střevní chřipka.Myslíte si že UM mu dávat ještě nemam nevim co bude ráno když už je bez teplot tak jí ráno bude chtít.
dala bych UM kdyby prcek chtěl a skočila do lékárny pro kulíška
je opravdu super a pomáhá
http://www.docsimon.cz/…cky-10x-6-8g
Příspěvek upraven 26.02.12 v 21:05
Dneska jsem v lekárně byla ptala jsem se co by mi poradili a jen probiotika ty mu od včera dávám tohle jsem nikdy neslyšela co to je?
Já bych dala UM do rýžového odvaru (2,5 dkg rýže ne parboiled!, 500 ml vody. Rýži rozvařit do měkka a rozmixovat. Doplnit převařenou vodou do 500 ml.
Ideální by bylo bez mléka, ale chápu… JInak bych banán, rýži s masem a dušenou mrkev a do toho zamíchat Smectu nebo Enterol
Pokud malý hodně pije, Kulíška bych nedávala /ale rozhodně jím neublížíš), pokud nepije, tak určitě ano. Jinak na pití černý čaj slazený glukopurem.
Ať je malý brzo fit ![]()
Příspěvek upraven 26.02.12 v 21:12
Jo ta Smecta taky......to jsem zapoměla,kdyby neměli kulíška
no kulíšek je fajn, ale problém je, že 90% děcek to prostě nevypije. Pokud dítě pije, nemyslím si, že by kulíšek byl nutností. Pokračovala bych s těma probiotikama. Jestli už teplotu nemá, vidím to tak, že viróza už byla překonaná akorát se musí dát teď do pořádku střevní flóra. S UM bych ještě počkala, dál bych jela v nějakým dietním režimu, rýže, mrkev, brambora, kuře, králík … Pokud ti to teda prcej jí /můj by to takhle nasucho nedal
/.
Kulíšek je rehydratační roztok, takže pomáhá při dehydrataci, neléčí průjem.
Proti Smectě naprosto nic, ta má své opodstatnění.
Malej pije víc než normálně,je teda hroznej jedlík a to poslední dva dny neni ale něco sní(spíš od každého něco) jak dlouho by jste počkali s UM?
veronika41 píše:
Tu Smectu můžu dávat i s probiotiky?
Určitě. A bez UM bych vydržela ještě aspoň zítra ![]()
fragola píše:veronika41 píše:Určitě. A bez UM bych vydržela ještě aspoň zítra
Děkuji,pokusmím se to vydržek ale ráno to bude boj ![]()
veronika41 píše:fragola píše:Děkuji,pokusmím se to vydržek ale ráno to bude bojveronika41 píše:Určitě. A bez UM bych vydržela ještě aspoň zítra
Já vím o čem mluvíš
Hele, když vydržíte, bude to jedině dobře a kdyby ne, dala bych do toho rýžového odvaru, ten je na průjmy super
A klidně bych dala míň odměrek UM než bys dala obvykle ![]()
fragola píše:veronika41 píše:Já vím o čem mluvíšfragola píše:Děkuji,pokusmím se to vydržek ale ráno to bude bojveronika41 píše:Určitě. A bez UM bych vydržela ještě aspoň zítra
Tu Smectu můžu dávat i s probiotiky?Hele, když vydržíte, bude to jedině dobře a kdyby ne, dala bych do toho rýžového odvaru, ten je na průjmy super
A klidně bych dala míň odměrek UM než bys dala obvykle
Pokusim se ho ukecat čajem
přes den už to bude dobrý to si na mlíko ani nevspomene ![]()