Průměrná mzda 2019

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
2.11.19 14:14
@Anonymní píše:
Přesně tak. Také pracuji v Praze a mám VŠ vzdělání a cca 21 000 čistého. A poměrně hodně odpovědné zaměstnání.

A co delate za praci vy, co mate kolem 20 v Praze? Onehda jsme hledali nekoho do kanclu za 40 hrubeho, a meli jsme veliky problem nekoho najit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
2.11.19 15:35
@Anonymní píše:
Já mám 50 tis. hrubého, v Praze v mezinárodní korporaci, VŠ, 15 let praxe. Beru to tak, že plat má poměrně vysoký. Ale taky se dost nadřu.

8o 8o 8o Ber to tak, že plat máš extrémně nízký. To máš 1/2 úvazku, ne?!? Tohle je v Praze v korporátu pomalu nástupní plat po VŠ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.19 16:04
@TrueIsFalse píše:
8o 8o 8o Ber to tak, že plat máš extrémně nízký. To máš 1/2 úvazku, ne?!? Tohle je v Praze v korporátu pomalu nástupní plat po VŠ!

Tak záleží, co kdo dělá za profesi. Ne všichni dělají v IT. Navíc u mojí profese se nějaký kariérní postup ani nepředpokládá. Mimo korporát bych měla tak 35-40 tis. Kč hrubého - proto beru, že mám plat poměrně vysoký.

Btw: V naší společnosti je okolo 50 tis. průměr (vidím do mezd). Je tam hodně IT pozic, ti mívají o dost víc, na druhé straně jsou tam lidi s VŠ i za 30 hrubého - v HR, administrativě apod.

• Citovat
  • Upravit
1086
2.11.19 16:15

@J_Doe :ucitele treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
2.11.19 17:41
@PupuP píše:
@J_Doe :ucitele treba.

učitelé, jasně.
Já jsem ale měla dojem, že dělají něco jiného… proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.19 19:49

Jsem VŠ v Praze, 10 let praxe, 7 let rodičák, mam 45 hrubého, když se zadaří, tak plus bonusy kolem 8 hrubého.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.19 21:40

Tak já jsem asi exot, ale po několika letech praxe jsem se vyhrabala na 14 tisíc. Je to odborná pozice, mám 2 VŠ a je to práce, o které jsem vždy snila a která mě baví.
Teď jsem na RD, ale protože jsem samozivitelka, asi se nebudu moci vrátit zpět.
Ještě podotknu, že nikdo v mém okolí ze stejného oboru se nedostal přes 20 čistého, ani po mnohaleté praxi.. Vysočina

• Citovat
  • Upravit
6021
2.11.19 22:48
@Anonymní píše:
Tak já jsem asi exot, ale po několika letech praxe jsem se vyhrabala na 14 tisíc. Je to odborná pozice, mám 2 VŠ a je to práce, o které jsem vždy snila a která mě baví.
Teď jsem na RD, ale protože jsem samozivitelka, asi se nebudu moci vrátit zpět.
Ještě podotknu, že nikdo v mém okolí ze stejného oboru se nedostal přes 20 čistého, ani po mnohaleté praxi.. Vysočina

Prosím, to mi prozraď, jelikož mi fantazie nestačí :oops: - která odborná práce, o které člověk se dvěma VŠ sní, je takto mizerně hodnocena? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.19 23:07

Mám 19 tisíc hrubého, pracuji v Praze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.19 23:44
@lebambule píše:
A to ja bych rekla, ze nabídka práce uz davno není žádný terno. Mě se to netýká, ale občas juknu, co se nabízí. Takže realitní makléř, přepážka na poště, všeobecná zdravotní sestra, lekari, sem tam něco normálního, ale taky za mizerný platy. Dobrá práce je rozebrana. Mluvím o okresním městě v západních Čechách. Tady kdo trochu může, jezdí do Německa.

Ano, s tím souhlasím. Chtěla bych práci změnit, abych nemusela dojíždět, ale shánějí jen samé kuchaře, pokojské, prodavačky, vyloženě mužské dělnické profese, řidiče, lékaře, kupodivu nikde nehledají učitele, i když se všude píše, jak jich je zoufalý nedostatek.
Já mám momentálně lehce přes 23 tisíc hrubého na tříčtvrteční úvazek (31 tisíc by to bylo při plném).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.19 02:09

@J_Doe Nechci uvádět přímo obor, protože na Vysočině nás to dělá jen pár lidí. Ale je na pomezí humanitního a přírodovědného. Já si před x lety bohužel vůbec nezjišťovala, jak je na tom s ohodnocením…

• Citovat
  • Upravit
382
3.11.19 17:38

Tak ve všech vláknech o mzdě na emiminu převažuje průměrný plat 50 000 -100 000 a většina má ještě problém za ty prachy vůbec vstávat do práce, protože všichni okolo berou minimálně dvojnásobek - ty bílé vrány s platem okolo 20-35 000 by se měly stydět…
Z čeho budou ale zaměstnavatelé vyplácet ty almužny v nadcházející velké krizi, protože všechno se už přehřálo a taky státní rozpočet kvůli slibům a rozdávání začne brzy hodně kolabovat, bo přestane mít masité zdroje z padajícího soukromého sektoru, na to jsem hodně zvědavej :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat