Průměrná mzda 2019
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Je to tu pořád dokola. Je hromada lidí, kteří nemají 26 ani v hrubém. A těch bude hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě to jsou kecy těch, kteří mají své jisté. Já dělám za cca 18t, nic jiného mi nezbývá. Jsem sama s dítětem. Ano, pokud bych byla mladá a bez závazků, za tuhle výplatu bych nepracovala asi a snažila bych se najít něco lepšího. Ale pokud ti práce vyhovuje, tak proč se nechávat ovlivňovat řečmi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak musite se divat na hrubou mzdu. Cista je dost zkreslena. Ale jinak budeze asi nekde uprostred, ze 50% bere vic a 50% bere min nez vy. Spousta lidi neresi jen penize a radsi delaji za min, blizko domova a pohodovou praci
Nez jezdit 60km nekam na trismenej provoz a brat treba o 5-10tis hrubeho vic.
Příspěvek upraven 02.11.19 v 10:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj Holky chtěla bych se zeptat, jelikož všude hlásí jak přidávají peníze, kolik si cca vyděláte. Já mám plat 26 tisíc čistého, jsme zatím s přítelem samy. Přítel má podobný plat. Pracuji v sociálním oboru. Vedle mě jsou většinou známí kteří vydělávají skoro 2×tolik a říkají že za moji mzdu by ani nevstávali. Že nyní práce je a chce to jen si vybrat. Prý v této době lidé do 20 tisíc ani nedostávají. Tak nevím, kde dělám chybu ????Děkuji za odpovědi a krásnou sobotu. Anonym finance
Hrozně záleží kde žiješ. V Praze ti za 20 tisíc opravdu nikdo nevstane, protože by po zaplacení nájmu nevyžil
Zato na Ostravsku je výplata kolem 20 tisíc HRUBÉHO úplně normální.
Já jsem z ostravska a mám výplatu skoro 22 čistého (po 5 letech práce) a jsem ráda, že ji mám. Byla velmi těžce vydobytá. Ale vím, že kdybych pracovala v pražské pobočce své firmy, měla bych minimálně dvojnásobek a to opravdu minimálně.
To, že se někdo chvástá, že by za tolik ani nevstal je od nich docela sprosté. Nikdy neví kdy se věci zvrtnou a budou muset vstávat i pro daleko horší výplaty. Protože složenky a hypotéky se opravdu nezaplatí samy.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ja delam za cca 20 v hrubym (plus minus) a prace me bavi tudiz menit zatim nehodlam.
- Citovat
- Upravit
Olomoucký kraj. Děkuji za odpovědi. Je mi jasné když má člověk děti musí se ohlížet na pracovní dobu ale na druhou stranu i děti něco stojí a nedokáži si představit třeba s dětmi, hypotékou vydělávat třeba 15 tisíc, jestli Teda taková mzda ještě je. Jen mě překvapuje okolí, mám kamaráda, dělníka a když jsem se ho zeptala kolik bere tak mi řekl 35 tisíc, málem mi spadla brada. Já pracuji na tom samém místě už skoro 15 let a nikdy jsem takový plat neměla.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Hrozně záleží kde žiješ. V Praze ti za 20 tisíc opravdu nikdo nevstane, protože by po zaplacení nájmu nevyžilZato na Ostravsku je výplata kolem 20 tisíc HRUBÉHO úplně normální.
Já jsem z ostravska a mám výplatu skoro 22 čistého (po 5 letech práce) a jsem ráda, že ji mám. Byla velmi těžce vydobytá. Ale vím, že kdybych pracovala v pražské pobočce své firmy, měla bych minimálně dvojnásobek a to opravdu minimálně.
To, že se někdo chvástá, že by za tolik ani nevstal je od nich docela sprosté. Nikdy neví kdy se věci zvrtnou a budou muset vstávat i pro daleko horší výplaty. Protože složenky a hypotéky se opravdu nezaplatí samy.
Pracuji v Praze a mam 20tis. cisteho.. A to mam vysku..
- Citovat
- Upravit
Praha, nástup za cca 25 čistého, teď cca 30-35 čistého. Za žádný zázrak to nepovažuju ale špatně se rozhodne nemám, navíc svoji práci miluju a beru ji jako poslání. 26 čistého by mi přišel v Praze dobrý nástupní plat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Olomoucký kraj. Děkuji za odpovědi. Je mi jasné když má člověk děti musí se ohlížet na pracovní dobu ale na druhou stranu i děti něco stojí a nedokáži si představit třeba s dětmi, hypotékou vydělávat třeba 15 tisíc, jestli Teda taková mzda ještě je. Jen mě překvapuje okolí, mám kamaráda, dělníka a když jsem se ho zeptala kolik bere tak mi řekl 35 tisíc, málem mi spadla brada. Já pracuji na tom samém místě už skoro 15 let a nikdy jsem takový plat neměla.
Tak ono dost zalezi jestli za normalni uvazek. Hodne lidi „prehani“ a pocitaji do toho vse. Takze onech 35 tis muze byt treba za 250 hodin apod. Pri nedostatku lidi jsou nyni prescasy nebo druhe uvazky dost caste. Kazdopadne pokud ma nejakou specializaci apod. tak se da dostat jen na zaklad 40tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uprimne? O platech se navzajem nebavime, nevime, kolik kdo bere, a mame tak mezi sebou klid ![]()
Bohuzel jsou zamestnani s nizsimi mzdami. A nekdo tu praci delat musi, a treba i chce, protoze ho bavi. Jak by ti, co maji dobre placenou praci, si tech penez uzivali, nebyt tech s nizsimi prijmy, kteri jim umozni ty penize utratit? Mam na mysli napr. prodavacky, sluzby v pohostinstvi, socialni sluzby, zamestnanci ve fabrikach (ne kazda fabrika plati jako Skodovka)… Ten, kdo se chvasta vyssim prijmem a pohrda praci mene placenou (mozna i temi lidmi), je hlupak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam 28 hrubeho po 15 letech praxe. VS, krajske mesto. Mamka pracuje v textilce za 14 hrubeho i dnes!!! A je rada ze ma spon neco. Lidi na 50 nechteji nikde.
- Citovat
- Upravit
Nemyslím si že by někdo pohrdal méně placenou práci. Ba naopak třeba prodavacek si vážím nejhorší práce je práce s lidmi a ty si toho musí někdy vyslechnout. Ale spíš přemýšlím co často slýchám. Že práce je a chce to jen chtít si vydělat. V této době se moc nehraje na baví /nebaví ale za kolik. Samozřejmě znovu říkám že s dětmi to je jiné ale já děti ještě nemám.
- Citovat
- Upravit
Mam 40k hrubeho, po 10ti letech a neni to nic moc… Taky s tim hodlam neco udelat
okresni mesto.
- Citovat
- Upravit
Dám jeden příklad z okolí. Bydlím kousek od Coopu, dělají tam prodavačky věk cca 30 až 50 let. Opakovaně při nákupu si vyslechnu jak je to nebaví, že mají základní mzdu, kolik hodin jsou v práci. Kousek od nich je lidl, penny, Kaufland za daleko jinou mzdu. Tak proč tam nejdou?
- Citovat
- Upravit
Ahoj Holky chtěla bych se zeptat, jelikož všude hlásí jak přidávají peníze, kolik si cca vyděláte. Já mám plat 26 tisíc čistého, jsme zatím s přítelem samy. Přítel má podobný plat. Pracuji v sociálním oboru. Vedle mě jsou většinou známí kteří vydělávají skoro 2×tolik a říkají že za moji mzdu by ani nevstávali. Že nyní práce je a chce to jen si vybrat. Prý v této době lidé do 20 tisíc ani nedostávají. Tak nevím, kde dělám chybu ????Děkuji za odpovědi a krásnou sobotu. Anonym finance