Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenost s průplachem a sondáží slzných cest? Dnes jsem to s dcerou absolvovala a teď večer se ji objevil v oku hnis. Je to běžné nebo by měl být ihned po zákroku klid?
Jinak, do teď jsem ji kapala antibioticky kapky do oka a hnis tam už nebyl, vždy po vysazeni se objevil, proto se dělal pruplach a sondaz. Jen je mi divné, že hnis nebyl a teď se po průplachu objevil, myslela jsem, že to má být ihned ok.
Díky! ![]()
U syna to zabralo hned, ale úplně si už nevybavuji jestli měl ještě ten den nějaký hnis. Ale četla jsem, že někomu se musí pruplach i opakovat
Nějaký kapky jsme taky ještě dostali aspoň na týden.
@JancaS84 a delali mu primo i sondaz nebo jen pruplach? Pevne verim, ze to prejde a nebudem to muset opakovat.
Kapky má jeste taky.
Už si přesně nepamatuji, ale dva tři dny trvalo, než se očičko úplně vyčistilo. Takže si myslím, neházej flintu do žita, poctivě kapejte.
@tulipán tak děkuju za povzbudivou zpravu!
ja se prave lekla ted, kdyz jsem hnis videla, tak snad!! ![]()
@DandátkoP Také si pamatuji, že se něco objevilo a naštvalo mě to, doktor ještě zmiňoval užší kanálky
, tak hned jsem pochybovala, ale je to dobré
Tak poctivě kapat a věřit
Máte masírovat?
@DandátkoP píše:
@JancaS84 a delali mu primo i sondaz nebo jen pruplach? Pevne verim, ze to prejde a nebudem to muset opakovat.Kapky má jeste taky.
Asi jen pruplach, nebo nevim. Strkali mu tam dlouhej drat a proplachovali. No bylo to strašný, chudák.
@tulipán kapu poctive uz mesic prave. A proto mi ted bylo i divny, ze ikdyz stale kapem a do ted po kapkach hnis nebyl, ze ted se objevil. Mam kapat uz jen dva dny, protoze uz ji to kapu celkem dlouho. O masazi nic nerikala, ale koukala jsem na youtube na video a zacinam. Jen nevim, zda to delam dobre.
…tak se budu modlit, aby to bylo jen tim, jak se to uvolnilo a vytejka to, co tam bylo a nemohlo ven. To je starosti s tema miminama nasema.
Ja jen, to byl tak desnej zazitek, ze uz na to znova s ni nechci. ![]()
@DandátkoP Mě bylo vysvětleno, že kapání při ucpaných kanálcích se nepočítá. Až jsou cesty průchodné, pak mohou kapky teprve léčit. A to máte až ted. Takže kapat a bude to dobré.
@tulipán asi neni tak zelenej ten hnis, ale ocicko slzi a hnis furt vytejka. ![]()
@DandátkoP hmm, ted je to den a půl od sondáže. Snad se to poddá ![]()
@tulipán ahooj, jen davam vedet, v sobotu mela posledni den hnis v ocicku, v nedeli ji oko je slzelo a ted vypada uz normalne. Dnes byla i kontrola, kapala ji tam mudr nejaky barevny kapicky a taky ok, takze ac jsem tomu uz moc neverila, tak dobry a snad to dobry i zustane. ![]()
@Anonymní píše:
@tulipán ahooj, jen davam vedet, v sobotu mela posledni den hnis v ocicku, v nedeli ji oko je slzelo a ted vypada uz normalne. Dnes byla i kontrola, kapala ji tam mudr nejaky barevny kapicky a taky ok, takze ac jsem tomu uz moc neverila, tak dobry a snad to dobry i zustane.
Ahoj, mam radost. ![]()